Ga naar de inhoud

Kipfilet gevuld met geitenkaas en tijm

Een hoofdgerecht koken voor 13 man (en vrouwen). En dan het liefst een gerecht dat je goed kunt voorbereiden zodat het uiteindelijk vliegensvlug op tafel staat. Binnen 2 uur moet het gerecht namelijk klaargemaakt worden én worden gegeten. Begin daar maar eens aan. Als er mensen komen eten vind ik het hoofdgerecht altijd het lastigste. Voor mijn gevoel

Kipfilet gevuld met geitenkaas en tijm

Gevulde kipfilet met honingjus txt

Een hoofdgerecht koken voor 13 man (en vrouwen). En dan het liefst een gerecht dat je goed kunt voorbereiden zodat het uiteindelijk vliegensvlug op tafel staat. Binnen 2 uur moet het gerecht namelijk klaargemaakt worden én worden gegeten. Begin daar maar eens aan.

Als er mensen komen eten vind ik het hoofdgerecht altijd het lastigste. Voor mijn gevoel heeft iedereen de hoogste verwachtingen bij het hoofdgerecht, of vinden ze het hoofdgerecht het belangrijkste. Een hoofdgerecht moet niet te weinig zijn, het liefst een stuk vlees of vis (als je niet vegetarisch bent) én het zou ook leuk zijn als iedereen het lust, maar liever nog als iedereen het lekker vindt.

Samen met Merle en Rob hebben we het hoofdgerecht verzorgt tijdens de cycling diner. Kip leek ons een prima keuze, dat lust iedereen. Maar een gewoon stukje kip is niet speciaal genoeg. Zeker niet voor de cycling diner. Daarom een kipfiletje gevuld met geitenkaas en tijm, gewikkeld in ham en daarbij een honingjus. Dat is een kipfilet vol van smaak. Een toppertje. Daarom mocht dit recept niet ontbreken op Brenda Kookt. De foto’s zijn niet zo mooi als de meeste van de foto’s, maar de smaak is er niet minder om.

Gevulde kipfilet met honingjus 1

Kipfilet gevuld met geitenkaas en tijm, gewikkeld in ham, met een honingjus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 7 gram verse tijm
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 bosui
  • 4 kipfilets
  • 4 plakken achterham
  • 25 gram boter
  • 1/2 pot gevogeltefond (380 ml)
  • eetlepel vloeibare honing
  • eetlepel Japanse sojasaus
  • peper

Bereiding:

Snijd de bosui in ringen. Ris de blaadjes tijm van de takjes en hak deze fijn. Prak in een kom de zachte geitenkaas en meng dit met de bosui, helft van de tijm en peper naar smaak.

Snijd de kipfilets overlangs in en vul ze met het geitenkaasmengsel. Druk de inkeping goed dicht en rol de kipfilets in de ham, dit mag best een beetje strak zitten. Als je bang bent dat het geitenkaasmengsel eruit loopt,  Verhit boter in de koekenpan en bak de kipfilets op middelhoog vuur in ongeveer 15 minuten gaar. Keer de kipfilets regelmatig om. Leg de kipfilets op een bord, houdt ze warm onder aluminiumfolie. Roer de fond, honing, sojasaus en rest van de tijm door het bakvet. Roer de aanbaksels los. Kook dit in 2 tot 3 minuten op hoog vuur in tot een lichtgebonden jus. Breng de jus op smaak met zout en peper.

Serveer de gevulde kipfilets met de honingjus.
Wij serveerden dit met een variatie op de pommes deuches en een frisse salade.

Bron: ah

Bekijk ook andere recepten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op