Ga naar de inhoud

Kiprollade met spinazie en rode pesto

Kiprollade met rode pesto en spinazie. De kiprollade is gevuld met rode pesto, spinazie, pijnboompitjes en mozzarella. Echt, smullen! Én niet ingewikkeld om te maken. 

3 uur 30 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op
Kiprollade met spinazie en rode pesto

Kiprollade met spinazie en rode pesto

Kiprollade met rode pesto en spinazie. Een heerlijke kiprollade gevuld met rode pesto, spinazie, pijnboompitjes en mozzarella. Echt, smullen! Én niet ingewikkeld om te maken. Net als al mijn favoriete recepten.

Kiprollade met spinazie en rode pesto

Het recept van deze kiprollade met spinazie en rode pesto deelde ik in samenwerking met Keurslager voor de paasdagen op Instagram. Omdat ik veel vraag kreeg van mensen die het recept niet meer konden vinden, en omdat het een van mijn persoonlijke favorietjes is deel ik het recept ook graag nog hier op de website met je.

Zo is het blijvend terug te vinden. Superhandig, want dit wil je maken!

Kiprollade met spinazie en rode pesto

Kiprollade met spinazie en rode pesto

Om de kiprollade te maken gebruik ik kippendijen. Dit zorgt voor een heerlijke malse kiprollade, dat is precies wat je wil bereiken. Eerst snijd je de kippendijen vanuit het midden naar de zijkant in, zodat je ze kunt openklappen. Zo worden ze dunner en groter. Leg de kippendijen vervolgens voor je neer op het werkblad tussen vellen huishoudfolie en sla ze plat met bijvoorbeeld een pan.

Leg daarna een groot vel huishoudfolie voor je neer en plaats de platte kippendijen in het midden in een groot vierkant. Zorg ervoor dat de kippendijen naast elkaar liggen zonder gaten. Breng ze op smaak met zout en peper en besmeer de kippendijen met rode pesto. Verdeel hierover de zongedroogde tomaatjes, spinazie, mozzarella, parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes

Kiprollade maken

Dan is het tijd om de kiprollade te maken. Rol de belegde kippendijen op tot een strakke rol, waarbij het folie om de kippendijen zit. Rol hem zo strak mogelijk op, want dan krijg je het beste resultaat. Leg de kiprollade vervolgens een paar uur, of een nachtje, in de koelkast. Als alternatief kun je hem ook 1,5 uur in de vriezer leggen.

Hoe lang kiprollade braden?

Haal de kiprollade na het koelen uit de koeling en breng hem op smaak met kipkruiden. Bind de kiprollade vervolgens rondom op met keukentouw, zodat hij mooi bij elkaar blijft. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Ik bak de kiprollade eerst aan in een grote koekenpan met wat boter. Daarna leg ik de kiprollade in de ingevette ovenschaal en verwarm ik hem 45 minuten in de oven. Serveer de kiprollade direct uit de oven.

Kiprollade met spinazie en rode pesto

Vind je het fijn om te zien hoe ik de kiprollade met spinazie en rode pesto bereid? Via deze link bekijk je de video die ik in samenwerking met Keurslagers op Instagram heb gedeeld.

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • huishoudfolie
  • Keukentouw
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kiprollade met spinazie en rode pesto

Voorbereiding: 3 uur 30 minuten
Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Snijd de kippendijen vanuit het midden naar de zijkant in, zodat je ze kunt openklappen. Zo worden ze dunner en groter.
2
Stap 2
Leg de kippendijen voor je neer op het werkblad tussen vellen huishoudfolie en sla ze (bijvoorbeeld met een pan) plat(ter).
3
Stap 3
Leg hierna een groot vel huishoudfolie voor je neer en leg in het midden de platte kippendijen in een groot vierkant neer. Zorg ervoor dat de kippendijen naast elkaar liggen, zonder gaten. Breng op smaak met zout en peper en besmeer de kippendijen met rode pesto. Verdeel hierover de zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes.
4
Stap 4
Leg hier de verse spinazie op en verdeel daarover stukken mozzarella en bestrooi met geraspte Parmezaan.
5
Stap 5
Rol de belegde kippendijen op tot een mooie strakke rol, waarbij het folie om de kippendijen zit. Rol hem zo strak mogelijk op. Leg de kiprollade een paar uur, of een nachtje in de koelkast. Je kunt hem ook 1,5 uur in de vriezer leggen.
6
Stap 6
Haal de kiprollade hierna uit de vriezer en breng hem op smaak met kipkruiden. Bind de kiprollade hierna rondom op met keukentouw. Zo blijft de kiprollade mooi bij elkaar.
7
Stap 7
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
8
Stap 8
Verwarm boter in een grote koekenpan en bak de kiprollade hier rondom in aan.
9
Stap 9
Leg de kiprollade hierna in de ingevette ovenschaal en verwarm hem 45 minuten in de oven.
10
Stap 10
Serveer de kiprollade direct uit de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op