Ga naar de inhoud

Koolvis uit Alaska met kerriesaus

Het is weer vrijdag, visdag! Vandaag een lekker recept met koolvis uit Alaska, met een snelle kerriesaus. Vanuit huis aten wij op vrijdag altijd vis en sinds ik uit huis ben is dit blijven hangen. Het is gewoonte geworden op vrijdag meestal vis te eten. En ook op mijn blog deel ik op vrijdag regelmatig
Delen op

Koolvis uit Alaska met kerriesaus

Het is weer vrijdag, visdag! Vandaag een lekker recept met koolvis uit Alaska, met een snelle kerriesaus.

Vanuit huis aten wij op vrijdag altijd vis en sinds ik uit huis ben is dit blijven hangen. Het is gewoonte geworden op vrijdag meestal vis te eten. En ook op mijn blog deel ik op vrijdag regelmatig een visrecept. Vorige week vertelde ik jullie meer over Alaska Seafood. Vandaag is me gevraagd nog een recept met vis uit de Alaskaanse wateren met jullie te delen. De vis uit Alaska is veelzijdig en kan worden gebruikt voor verschillende gerechten. Deze keer ga ik voor koolvis.

De vis uit Alaska wordt in het wild en duurzaam gevangen. Dit houdt in dat elke visserij in Alaska jaarlijks een vangst quotum heeft. Als deze is bereikt sluit de visserij zodat er niet meer gevist wordt en de vissen zich in alle rust kunnen voortplanten. Op deze manier vindt er geen overbevissing plaats.

Wist je dat op de verpakking van de vis staat vermeld waar het vandaan komt? In welk land het gevangen is? Hierbij is het goed om te weten dat Alaska koolvis ook wel Alaska pollock wordt genoemd, dit kan ook op de verpakking van de koolvis staan.

De koolvis combineer ik met een snelle kerriesaus van kokosmelk met daarbij gebakken groenten, sperziebonen en rijst. Een lekkere snelle maaltijd met vis. Lekker op de vrijdag visdag, maar ook op iedere andere dag van de week.

Koolvis met kerriesausje 01

Koolvis uit Alaska met kerriesaus

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 Alaska koolvisfilets, diepgevroren
  • 125 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 300 gram sperzieboontjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 kopjes rijst
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • halve theelepel kurkuma
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de champignons in plakjes en de paprika’s in blokjes. Dop en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.

Verwarm een beetje olie in een koekenpan of wok en bak de plakjes champignons en blokjes paprika hier in aan.

Besprenkel de koolvisfilets met citroensap en bestrooi met zout en peper. Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie op het vuur. Bak de koolvisfilets op medium vuur met daarbij 50 ml water en een deksel op de pan in 10 minuten gaar.

Voeg de kerrie en kurkuma bij de groenten en bak dit kort mee. Voeg de kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur hierna zacht. Meng de maizena met een beetje koud water, roer dit goed door en voeg het bij de saus.

Verdeel de rijst over de borden met daarbij de kerriesaus, sperzieboontjes en een stukje koolvis.

Dit artikel is een samenwerking met Alaska Seafood Marketing Institute, lees mijn disclaimer

Bekijk ook andere recepten
Caesar salad recept
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups
Lente-plaattaart met courgette en pesto

3 reacties

chantal

Lekker! Wij moeten echt vaker vis eten. Alleen is het "rijg de sperziebonen". Tuinbonen dop je, oftewel haal je uit de peul, bij sperziebonen haal je de uiteindes eraf, dat is rijgen

Laat een bericht achter

S

is deze vis ook gecertificeerd? als in, heeft het een keurmerk of certificatie? Want anders is de vis 'besmet' en niet zo goed voor je lijf.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De vis uit Alaska is gecertificeerd. Het wordt tot 's werelds beste vis gerekend. Geen toevoegingen, geen vervuiling en alleen gevoed met natuurlijk voedsel. Alle mogelijke voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om te kunnen garanderen dat bepaalde vissoorten niet overbevist worden en dat de lokale visserij 100% duurzaam is.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op