Ga naar de inhoud

Krieltjes Niçoise

Een lauwwarme salade, gebaseerd op de traditionele salade Niçoise. Krieltjes Niçoise, met krieltjes, rode ui en tonijn. Een heerlijke maaltijd.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Krieltjes Niçoise

Krieltjes Niçoise

Salade, maar dan anders. Deze maaltijd is gebaseerd op de traditionele salade Niçoise. Deze keer eten we hem warm. Met krieltjes, sperziebonen en tonijn. Oftewel krieltjes Niçoise, een lekkere maaltijd.

Krieltjes Niçoise

Salade met een twist

Nu het herfst wordt ben ik wel uitgekeken op koude salades. Geef mij maar lekkere warme gerechten. Daarom leek het ons lekker om een traditionele salade om te turnen tot warmere herfstmaaltijd. Met deze Krieltjes Niçoise is dat goed gelukt.

Het is makkelijk om te maken, lekker en de Krieltjes Niçoise zit vol smaken en texturen.

En wat ook fijn is: je maakt dit gerecht met een aantal ingrediënten die vaak standaard al in de voorraadkast aanwezig zijn: de tonijn, zongedroogde tomaatjes en olijven, je kunt ze allemaal lang van tevoren kopen en bewaren.

Het enige wat je nog moet halen, zijn krieltjes, sperziebonen en rode ui. De salade eet je warm of lauwwarm, maar als je een restje bewaard kun je het ook heel goed de volgende dag koud eten bij de lunch. Handig!

Scrol naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de Krieltjes Niçoise.

Krieltjes Niçoise

Krieltjes Niçoise maken

Zoals hierboven al gezegd is het eenvoudig om de krieltjes Niçoise te maken.

De krieltjes koken we in 8-10 minuten gaar. Ook de sperziebonen koken we beetgaar.

In de tussentijd snijden we de rode ui fijn en laten we de tonijn uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn.

Maak een snelle dressing van olie van de tomaatjes met citroensap, zout en peper. Verdeel de helft van de dressing over de krieltjes en meng door elkaar.

Meng tot slot in een grote kom de krieltjes met sperziebonen, tonijn, zongedroogde tomaatjes, rode ui en olijven door elkaar.

Garneer de krieltjes Niçoise met verse dille en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer meteen, samen met de overige dressing.

Krieltjes Niçoise

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze krieltjes niçoise

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de grotere krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes vervolgens in 8 – 10 minuten gaar.
2
Stap 2
Dop de sperziebonen en kook ze vervolgens beetgaar. Giet ze daarna af.
3
Stap 3
Snijd in de tussentijd de rode ui in zo dun mogelijke halve ringen. Laat de tonijn uitlekken.
4
Stap 4
Haal de tomaatjes uit de pot en schep 4 eetlepels van de achtergebleven olie in een kommetje. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
5
Stap 5
Meng de olie in het kommetje met het citroensap en breng de dressing dan op smaak met peper en zout. Hussel de krieltjes en de helft van de dressing vervolgens door elkaar heen.
6
Stap 6

Meng op een groot bord of in een grote kom de krieltjes samen met de sperziebonen, tonijn, zongedroogde tomaatjes, rode ui en olijven door elkaar heen. Garneer de krieltjes Niçoise met verse dille en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op