Ga naar de inhoud

Krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan

Een salade om van te smullen! Krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan. Dat is weer eens wat anders dan de standaard salades.
30 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan

Krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan

Een salade om van te smullen! Krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan. Het duurt iets langer om de krokante aardappeltjes klaar te maken, maar het resultaat van de gebakken krieltjes is écht super lekker in deze salade! En het is weer eens wat anders dan de standaard salades die ja al zo vaak op tafel hebt gezet.

Krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan

Viral crispy potato salad

Op de socials kun je er niet meer omheen, de crispy potato salad (of krokante aardappelsalade) gaat viral. Dit is een next level aardappelsalade van krokant gebakken aardappeltjes. De viral crispy potato salad is warm, krokant, romig én vol van smaak. 

Ik ben dol op aardappelen en eet ze dan ook graag. In de zomer ga ik graag voor een aardappelsalade. Op de website zijn inmiddels al vele recepten voor aardappelsalade te vinden. Een krokante aardappelsalade van krokant gebakken krieltjes mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Hoe wordt een crispy potato salad gemaakt?

De crispy potato salad is een moderne variant op de traditionele aardappelsalade. In plaats van gekookte en afgekoelde aardappels, worden de aardappels gekookt, geplet en hierna geroosterd of gebakken zodat ze lekker krokant zijn.

De krokante aardappeltjes worden gecombineerd met frisse en romige ingrediënten zoals yoghurt, crème fraîche of een zelfgemaakte dressing, hierbij worden extra ingrediënten zoals verse kruiden en andere smaakmakers toegevoegd.

Het contrast tussen de knapperige aardappels en de frisse romige dressing maakt de salade zo onweerstaanbaar.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan.

Krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan

Krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan

Voor mijn krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan heb ik de krieltjes niet geplet, maar laat ik ze heel. Zo zijn ze krokant van buiten, maar nog een beetje zacht van binnen.

Halveer eventueel de grotere krieltjes, zodat ze allemaal even groot zijn. Kook de krieltjes even voor in een pan met water. Giet de krieltjes hierna af en laat ze even uitstomen en afkoelen.

Verdeel de afgekoelde krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Breng de krieltjes op smaak en besprenkel met olijfolie. Bak de krieltjes in 30-40 minuten goudbruin en krokant op 200 graden. Laat de crispy potatoes hierna afkoelen.

De krokante aardappeltjes mengen we met een frisse en romige dressing op basis van kwark. Hierbij gaan ringetjes lente-ui, gebakken spek, stukjes ei, blokjes komkommer, snippers Parmezaanse kaas en extra dille bij.

Dat maakt een super lekkere krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan.

Serveer deze crispy potato salad als makkelijke maaltijd, bijgerecht bij de barbecue of lunch.

Krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan

Tips bij het maken van de krokante aardappelsalade

  • Je hoeft de aardappeltjes niet te schillen, de schil die extra krokant wordt tijdens het bakken zorgt juist voor extra structuur en maakt deze salade extra lekker.
  • Je kunt de aardappels alvast bakken, maar meng ze pas vlak voor het serveren met de dressing om de crunch te behouden.
  • Krieltjes of kleine vastkokende aardappels werken het best, maar je kunt ook grote aardappels gebruiken en in stukken snijden.

Ingrediënten

personen

Voor de dressing

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze krokante aardappelsalade met spek en parmezaan

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Kook de krieltjes 8 minuten voor in een pan met water. Giet de gekookte krieltjes af en laat ze afkoelen.
2
Stap 2
Verwarm ondertussen de oven voor en bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de afgekoelde krieltjes over de bakplaat. Breng de krieltjes op smaak met zout, peper en paprikapoeder en besprenkel met olijfolie. Bak de krieltjes in 30-40 minuten goudbruin en krokant. Laat de krokant gebakken krieltjes hierna afkoelen.
3
Stap 3
Bak in een droge koekenpan de spek krokant. Breek het spek hierna in grove stukken.
4
Stap 4
Kook de eieren in een pan met water gaar. Laat de eieren afkoelen, pel ze en snijd ze in stukjes.
5
Stap 5

Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes.

6
Stap 6
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje.
7
Stap 7

Meng de afgekoelde krokante krieltjes met de dressing. Verdeel hierna de ringetjes lente-ui, gebakken spek, stukjes ei, blokjes komkommer, Parmezaanse kaas en extra dille door de salade. Serveer de krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan hierna direct.

Bekijk ook andere recepten
Krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan
Naanpizza met gehakt
Pasta pesto met zalm
Burrata met tomaat en chimichurridressing

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op