Ga naar de inhoud

Lasagne uit de slowcooker

Lasagne uit de slowcooker. Lasagne gemaakt in de slowcooker dus, niet alleen de saus, maar de hele lasagne.

20 minuten Voorbereidingstijd
8 uur Bereidingstijd
Delen op

Lasagne uit de slowcooker

Vandaag deel ik een heerlijke lasagne, die anders wordt bereid dan je wellicht gewend bent. Niet in de oven, maar lasagne uit de slowcooker. Ik laat je zien hoe je de volledige lasagne in de slowcooker kunt bereiden. Hierdoor heb je er geen omkijken naar, en ontstaat er een saus met super veel smaak. Al kan ik niet ontkennen dat het ook wat langer duurt allemaal šŸ˜‰

Lasagne uit de slowcooker

Een tijdje geleden deel ik op Instagram dat ik de lasagne alla bolognse maakte in de slowcooker. Ik bereidde de lasagnesaus in de slowcooker en daarna bouwde ik de schotel op in een ovenschaal om hem in de oven te bakken. Via de dm’s kreeg ik toen een reactie van Ingeborg, zij maakt de lasagne alla bolognese helemaal in de slowcooker.

Nadat ik dit bericht van Ingeborg over de lasagne deelde kreeg ik heel veel berichtjes van mensen die wilde weten hoe dit moest. En zelf was ik inmiddels ook erg nieuwsgierig, dus ik ging ermee aan de slag!

Zo moet het niet

En mijn eerste ervaring met lasagne uit de slowcooker is er een van, zo moet het niet. Ik dacht namelijk dat het zo moest: gehakt even rullen en dan de overige ingrediĆ«nten van de saus bij elkaar. Ā Dit kort verwarmen in de hapjespan en dan in de slowcooker de lasagne opbouwen en 4 uur op low zetten.

Na 4 uur zijn de lasagnebladen gaar, maar de wortel was bijvoorbeeld nog hard. Ik heb contact opgenomen met Ingeborg en kwam tot de conclusie dat het zo dus niet moet. Maar hoe moet het dan wel? Dat ga ik je nu vertellen..

Lasagne uit de slowcooker

Lasagne uit de slowcooker

Voor de lekkerste (en perfect gare) lasagne uit de slowcooker verwarm je de lasagne eigenlijk twee keer in de slowcooker. De eerste keer alleen de saus, en de tweede keer de complete lasagne met lasagnebladen, mozzarella en al.

Om de saus te bereiden laat ik het 4 uur lang op low garen in de slowcooker. Als de saus dus klaar en gaar is, dan bouw je vervolgens de lasagne op in de slowcooker. De lasagnebladen moet je wel iets meer breken als je net als ik een ronde slowcooker hebt. Zodat de zijkanten ook bedekt zijn met lasagnebladen. Je kunt de mozzarella ook direct toevoegen, en dan verwarm je de lasagne 4 uur op low. Als je gedroogde lasagne-bladen gebruikt zijn de lasagnebladen waarschijnlijk nog niet gaar, dan heb je een uur extra nodig om de lasagne uit de slowcooker te verwarmen.

Als de pan van jouw slowcooker ook geschikt is voor de oven kun je de mozzarella er ook op het einde aan toevoegen en nog even gratineren onder de grill in de oven.

De lasagne heeft een erg lange bereiding. Wat (voor mij) heel fijn werkt: de ene dag maak ik de saus, en de volgende dag de lasagne. Of maak eens een dubbele portie saus en vries dat in. Dat is de tweede keer nog makkelijker, en minstens net zo lekker.

Wil je meer koken uit de slowcooker? Op deze pagina heb ik alle slowcooker-recepten voor je verzameld.

Tip: hieronder geef ik je het lasagne-recept dat ik in dit geval in de slowcooker heb bereid. Maar hierdoor kun je ieder lasagne-recept op deze manier in de slowcooker maken. Ook de lasagne al Forno die bij velen van jullie favoriet is.Ā En aan de andere kant kun je dit lasagne-recept ook gewoon in een hapjespan bereiden en daarna in de oven bakken.Ā 

Lasagne uit de slowcooker

Ingrediƫnten

personen

Extra benodigd

  • slowcooker met inhoud van minimaal 5 liter
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze lasagne uit de slowcooker

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 8 uur
Stap 1
Verwarm olijfolie in de pan en doe het gehakt samen met ui en knoflook erbij en bak dit rul.
2
Stap 2

Doe het mengsel hierna in de slowcooker, samen met de blokjes wortel en selderij, blokjes courgette en paprika. Doe ook de passata erbij, samen met het bouillonblokje en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Doe hierna de melk erbij en verwarm de slowcooker 1 uur op high en 3 uur op low.

3
Stap 3

Haal de saus hierna uit de slowcooker en bouw in de slowcooker de lasagne op. Eerst een laagje saus, laagje verse lasagnebladen, saus, lasagneblade, saus, lasagnebladen en eindig met saus. Verdeel hierover de plakjes mozzarella.

4
Stap 4

Zet de slowcooker 4 uur op low. (bij gedroogde lasagnebladen 5 uur)

5
Stap 5

Tip: als de pan van de slowcooker ook geschikt is voor de oven kun je ook de mozzarella er op het einde op leggen en nog even gratineren onder de grill in de oven.

6
Stap 6
Serveer de lasagne uit de slowcooker hierna meteen.

Tip: iedere lasagne-recept kun je op deze manier in de slowcooker maken.Ā 
En aan de andere kant kun je dit lasagne-recept ook gewoon in een hapjespan bereiden en daarna in de oven bakken.Ā 

Bekijk ook andere recepten
Goulash
Ravioli pannetje met tomatensaus
Kip met speculaaskruiden en rijst
Parelcouscous met pompoen en rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op