Lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus
Bewaren
Vandaag gaan we voor lasagne, met een twist. Lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus. Lasagne zoals je gewend bent met gehakt, rode saus en kaas. Maar toch ook weer niet, en minstens net zo lekker!
Het recept van deze heerlijke lasagnerolletjes komt uit de 2021 scheurkalender, op 20 september stond het op het menu. Een topper wat mij betreft, lasagne met een twist. Daarom wilde ik dit recept graag ook hier op de blog delen. Zet jij deze ook op tafel?
Vind je het ook lastig om iedere keer weer te bedenken wat je op tafel moet zetten? Dan is de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2022 voor jou! Tip: ook super leuk als cadeautje voor de feestdagen of als eindejaarsgeschenk! Klik hier voor alle informatie.
Lasagne recepten
Een warme schaal lasagne vers uit de oven, daar wordt iedereen toch gelukkig van? Met rode gehaktsaus wat mij betreft het aller lekkerste, maar op brendakookt.nl hebben we inmiddels ook vele variaties gepubliceerd. Een paar toppers van lasagne recepten:
- Lasagne alla bolognese
- Lasagne met zalm en spinazie
- Pompoenlasagne met courgette en ricotta
- Groene lasagne met pestosaus
- Zomerlasagne van courgette met gegrilde paprika
- Moussaka lasagne
Lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus
Eigenlijk is het maken van deze lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus nog gemakkelijker dan de traditionele lasagneschotel. Eerst maken we de gehaktsaus door gehakt aan te bakken met knoflook en ui. Als het gehakt rulgebakken is voegen we de groenten toe, champignons met courgette en paprika. Dit bak je ook even mee. Hierbij gaat een deel van de rode pastasaus (naar keuze).
Een deel van de saus verdelen we over de boven van de ovenschaal. Hierop leggen we lasagnerolletjes. In dit geval gebruiken we verse lasagnebladen zodat de lasagnebladen opgerold kunnen worden. Je schept gehaktmengsel op het uiteinde van het lasagneblad en dit rol je op. Over de lasagnerolletjes verdelen we extra saus en dit bestrooien we met kaas.
Het resultaat zijn lekkere lasagnerolletjes gevuld met een gehakt-groentemengsel, en natuurlijk maken de tomatensaus en kaas het extra lekker.
Ingrediënten
Extra benodigd
- Grote ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.Stap 2
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt rul, voeg hierna de ui, knoflook en champignons toe en bak dit 5 minuten mee. Doe hierna de blokjes courgette en paprika erbij. Breng op smaak met zout, peper en oregano en bak dit 10 minuten mee.Stap 3
Roer 1/3 van de pastasaus door het groentemengsel.Stap 4
Schep de helft van de overige pastasaus in de ovenschaal. Pak nu steeds een lasagneblad, leg een eetlepel van het gehakt op de onderste helft van het blad en rol het op. Leg dan in de ovenschaal.Stap 5
Doe dit met alle lasagnebladen. Schenk de rest van de pastasaus eroverheen en strooi de geraspte mozzarlla eroverheen. Bestrooi eventueel met extra oregano.Stap 6
Bak de lasagnerolletjes zo’n 25 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten en bruin is.Ingrediënten
Extra benodigd
- Grote ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.Stap 2
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt rul, voeg hierna de ui, knoflook en champignons toe en bak dit 5 minuten mee. Doe hierna de blokjes courgette en paprika erbij. Breng op smaak met zout, peper en oregano en bak dit 10 minuten mee.Stap 3
Roer 1/3 van de pastasaus door het groentemengsel.Stap 4
Schep de helft van de overige pastasaus in de ovenschaal. Pak nu steeds een lasagneblad, leg een eetlepel van het gehakt op de onderste helft van het blad en rol het op. Leg dan in de ovenschaal.Stap 5
Doe dit met alle lasagnebladen. Schenk de rest van de pastasaus eroverheen en strooi de geraspte mozzarlla eroverheen. Bestrooi eventueel met extra oregano.Stap 6
Bak de lasagnerolletjes zo’n 25 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten en bruin is.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Astrid
Welke pastasaus gebruik je voor het recept?
Astrid
Welke pasta saus gebruik je hiervoor?
Lucie
Het proberen waard!