Lauwwarme salade met stoofpeer
Zo de dagen na kerst heb ik nog niet zoveel zin om te koken. Hebben jullie dat ook? Ik deed de afgelopen week dus even lekker makkelijk. Wel wilde ik dat er wat lekkers op tafel stond dat ook een beetje gezond is. En ik ben de voorraadkast aan het opmaken dus de combinaties zijnLauwwarme salade met stoofpeer
Bewaren
Zo de dagen na kerst heb ik nog niet zoveel zin om te koken. Hebben jullie dat ook? Ik deed de afgelopen week dus even lekker makkelijk. Wel wilde ik dat er wat lekkers op tafel stond dat ook een beetje gezond is. En ik ben de voorraadkast aan het opmaken dus de combinaties zijn soms een beetje anders dan standaard.
Deze lauwwarme salade is misschien een beetje apart, het was in een schot in de roos. Gemakkelijk om te maken, geen poespas, niet zwaar op de maag en ik kon er lekker veel restjes in kwijt. En laten we het belangrijkste niet vergeten: het is lekker. Heel erg lekker!
Stoofpeertjes had ik nog niet eerder in een (lauwe) salade verwerkt, maar wat een topper zeg. Lekker zoet. De volgende keer dat ik stoofpeertjes maak zorg ik dat er zeker een deel in een salade wordt verwerkt.
Lauwwarme salade met stoofpeer
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 2 porties:
- 150 gram couscous
- 2 handen verse spinazie
- 2 gekookte stoofpeertjes (ik nam peertjes volgens dit recept)
- verse zachte geitenkaas (hoeveelheid naar smaak)
- 1,5 eetlepel gehakte walnoot
- peper en zout
- 2 eetlepels balsamicocrème
Bereiding:
Wel de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng de couscous na het wellen op smaak met peper en zout.
Snijd de stoofpeertjes in blokjes en verkruimel de geitenkaas. Snijd de spinazie grof en meng het door de lauwwarme couscous. Meng de gesneden stofpeertjes er door en garneer met geitenkaas en walnoot. Verdeel naar smaak balsamicocrème over de lauwwarme salade.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Denise
Heerlijk recept!
Denise
Dit klinkt heerlijk! Deze ga ik onthouden!