Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Linzensalade met zoete aardappel

Een gerecht wat de komende maanden goed van pas gaat komen: deze herfstige linzensalade met zoete aardappel. De herfst vind ik een van de fijnste seizoenen. Niet alleen omdat ik niet zo’n fan ben van warm weer en de start van de herfst vaak ook het einde van al te...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Linzensalade met zoete aardappel

Een gerecht wat de komende maanden goed van pas gaat komen: deze herfstige linzensalade met zoete aardappel.

De herfst vind ik een van de fijnste seizoenen. Niet alleen omdat ik niet zo’n fan ben van warm weer en de start van de herfst vaak ook het einde van al te warme dagen is, maar ook omdat ik gek ben op herfstige smaken. Ik mag weer pompoensoep op tafel zetten, of een lekkere ovenschotel, jammie!

Linzensalade met zoete aardappel

Linzensalade met zoete aardappel

Met deze linzensalade ga ik een beetje voor ‘best of both worlds’: herfstige smaken in een lauwwarme salade. Ideaal voor nu! En omdat ik ook wat vaker met linzen wil koken, werd het deze lekkere, lichte salade van linzen, zoete aardappel en een frisse salade met citroen.

Een lekkere salade die mulfifunctioneel is. Een ideale makkelijke maaltijd, maar ook lekker als lunch. De salade kun je zowel lauwwarm als koud eten. Dus ook fijn om een restje mee te nemen naar het werk.

Linzensalade met zoete aardappel

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze linzensalade met zoete aardappel

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de zoete aardappels in stukken van ongeveer 2cm. Meng ze op de bakplaat met 2 eetlepels olijfolie en flink wat peper en zout. Bak de zoeteaardappelstukjes in 20-25 minuten zacht en gaar.
3
Stap 3
Laat de linzen uitlekken en spoel ze nog even om met water.
4
Stap 4
Meng in een saladekom het sap van 1 citroen met 5 eetlepels olijfolie en 1 handje kleingesneden verse munt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg hier de linzen aan toe en laat even staan.
5
Stap 5
Voeg na het roosteren de zoeteaardappelstukjes aan de kom toe en roer door. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
6
Stap 6
Garneer de salade met de feta en eventueel nog wat extra munt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto met gehaktballetjes
Sinterklaas Eton Mess Plank
Brownies met chocolate chips
Hartige banketletter - pizzaletter

9 reacties

Chan

Erg lekker en simpel, maar voor 4 personen gekookt en als avondeten net genoeg voor 2 pers.

Laat een bericht achter

Mijntjr

Gebuik je groene of rode linzen voor dit recept.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

We gebruiken rode linzen

Sigrid
5/5 sterren

Yum! Dit is zo lekker als lunch!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Sigrid

Nassira

Heerlijke frisse salade? Aardappels ongeschild gelaten ... was lekker

Laat een bericht achter

Cosette

Lekkere salade, echter was het bij ons wel net genoeg voor 3 personen voor het avondeten.

Laat een bericht achter

Brendon

Ik heb gisteren dit gerecht gemaakt en ik vond het erg lekker. Ik vond het een makkelijke maaltijd om klaar te maken en perfect voor dit herfstige weer. De combinatie van zoete aardappelen en linzen was heerlijk. Ik had wel problemen met het schillen van de aardappelen, omdat mijn mesjes bot zijn geworden. Ik heb wel gezien dat HorecaTraders deze mesjes verkoopt, maar ik wil graag wat meer weten. Heeft iemand ervaring met dit bedrijf?

Laat een bericht achter

Marije

Gewoon een kaasschaaf gebruiken. Werkt bij ons perfect. Groet! Marije

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op