Lunchbowl met gerookte zalm, spinazie en avocado
Bewaren
Zullen we vandaag weer eens gaan voor een vrijdag, visdag? Deze keer met een feestlunch, of ontbijt. Namelijk een lunchbowl met gerookte zalm, spinazie en avocado. Zo lekker!
Wild Alaska Seafood Month
Wist je dat januari Wild Alaska Seafood Month is? Dit is dan ook dé maand om aan de slag te gaan met een mooi stuk verse zalm uit Alaska.
Zalm uit Alaska wordt wild gevangen, hierdoor is het een product met minder belasting voor het milieu. De zalm wordt duurzaam gevangen met zorg voor de instandhouding van de populatie.
Vorig jaar deelde ik voor Wild Alaska Seafood Month een recept voor romige zalm met krokante kruidenkorst op de website. Deze keer mocht ik aan de slag met wilde gerookte zalm.
Ga voor meer informatie over Wild Alaska Zalm naar https://www.alaskaseafood.org/. Vraag naar Wild Alaska Zalm bij de betere vishandel (bijvoorbeeld Frank’s Smoke House), ook is het te verkrijgen bij Grutto en de supermarkt zoals Albert Heijn en Jumbo (o..a. Bart’s Fish Tales).
Lunchbowl met gerookte zalm, spinazie en avocado
Ik ben gek op gerookte wilde zalm en eet het dan ook regelmatig. Voor deze heerlijke lunchbowl heb ik gerookte wilde zalm gecombineerd met twee van mijn favoriete ingrediënten. Spinazie en avocado. Twee ingrediënten die wat mij betreft perfect samengaan met zalm.
Deze lunchbowl is een echt feestmaal. Allemaal lekkers gecombineerd in een kommetje.
Gebakken spinazie en bruingebakken champignons met de heerlijke gerookte wilde zalm. Blokjes romige avocado en een zachtgekookt eitje maken het wat mij betreft af. Houd je niet van een zachte dooier? Kook de eieren dan wat langer.
De lunchbowl met gerookte zalm, spinazie en avocado kun je zo eten, of serveren met een stuk brood.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lunchbowl met gerookte zalm, spinazie en avocado
Stap 1
Verwarm olie in een koekenpan en bak hier de champignons in bruin.Stap 2
Verwarm een andere koekenpan met olie op het vuur en bak hier de spinazie in aan.Stap 3
Kook de eieren gaar in water, zo hard of zacht als je zelf lekker vindt. Laat de eieren hierna schrikken in koud water.Stap 4
Breng de gebakken champignons en gebakken spinazie op smaak met zout en peper.Stap 5
Verdeel de gebakken spinazie over twee kommetjes. Verdeel daarbij de gebakken spinazie en gerookte wilde zalm met blokjes avocado. Let tot slot de gekookt eitjes erop en snijd deze door midden.Stap 6
Serveer de lunchbowls met gerookte zalm, spinazie en avocado hierna direct. Eventueel met een stukje brood erbij.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze lunchbowl met gerookte zalm, spinazie en avocado
Stap 1
Verwarm olie in een koekenpan en bak hier de champignons in bruin.Stap 2
Verwarm een andere koekenpan met olie op het vuur en bak hier de spinazie in aan.Stap 3
Kook de eieren gaar in water, zo hard of zacht als je zelf lekker vindt. Laat de eieren hierna schrikken in koud water.Stap 4
Breng de gebakken champignons en gebakken spinazie op smaak met zout en peper.Stap 5
Verdeel de gebakken spinazie over twee kommetjes. Verdeel daarbij de gebakken spinazie en gerookte wilde zalm met blokjes avocado. Let tot slot de gekookt eitjes erop en snijd deze door midden.Stap 6
Serveer de lunchbowls met gerookte zalm, spinazie en avocado hierna direct. Eventueel met een stukje brood erbij.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Anne vanden brink
Lunchebowl met zalm is heerlijk dit makkelijk klaar te maken dit bedankt hiervoor Ga zeker meer recepten maken !!!!!!