Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Macaroni met smac

Herinner je je de macaroni met smac van vroeger die je moeder maakte? Ik heb hier de versie 2.0 met een heerlijke saus voor je.

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Macaroni met smac

Macaroni van vroeger met smak

Of eigenlijk is dit macaroni van mijn moeder 2.0. Dit is namelijk mijn versie van de macaroni zoals wij het vroeger altijd aten. Macaroni met smac dus.

Ik was geen fan van de macaroni zoals mijn moeder hem maakte. Inmiddels weet ik dat dat kwam doordat ik de saus niet zo lekker vond en niet de pasta zelf. Inmiddels ben ik dol op pasta (bekijk hier alle pasta-recepten van mijn blog). Het leek me leuk om de pasta van vroeger van mijn moeder te maken maar dan zoals ik hem nu zou maken.

Deze macaroni doet met echt denken aan hoe we het vroeger aten. Met smac (dit had ik zelf dus nog nooit gekocht omdat ik het nooit meer eet), ei en tomatenpuree. Een beetje extra saus en ik heb ook groenten toegevoegd.

Macaroni met smak

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze macaroni met smac

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snipper de ui en snijd de winterwortel en paprika in blokjes.
2
Stap 2
Kook de blokjes wortel 5 minuten voor.  Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Stap 3
Verwarm olijfolie in een koekenpan of wok. Bak de ui hier in glazig en voeg de wortel en paprika toe. Bak dit 8 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en passata toe en breng op smaak met zout en peper en oregano.  Breng dit tegen de kook en laat het op 8 vuur nog 5 minuten pruttelen.
4
Stap 4
Roer het ei los en bak dit in een koekenpan aan beide kanten. Snijd het in blokjes.
5
Stap 5
Snijd de smac in blokjes en doe dit samen met het ei bij de saus. Roer tot slot de gekookte macaroni door de saus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus
Naan met kofte en tzatziki

24 reacties

Ed Donath
3/5 sterren

Dit of een variant ervan maakte mijn moeder vaak in de jaren zestig/zeventig. In plaats van smac gebruikten we vaak boterhamworst, een dikke plak of desnoods uit blik, dat vond ik toen net iets lekkerder. Zo af en toe maak ik zelf nog van die oude gerechten, laatst nog hete bliksem.

Laat een bericht achter

Hans Mekenkamp

Inmiddels al een paar keer gemaakt. Snel en simpel. Eigenlijk hoeft er geen peper en zout erbij. Was het vergeten maar smaakte zonder ook goed.

Laat een bericht achter

Rika

Vandaag gemaakt voor mijn dochter en vriend (18) zelf ga ik uit eten maar ik had net zo lief thuis gegeten want de macaroni is heerlijk. De pan gaat leeg denk ik. Zelf heb ik een plak schouderham gebruikt ipv smac. En de wortel niet voorgekookt maar iets langer laten bakken samen met de ui. Grappig want ik vond de macaroni van mijn moeder vroeger ook niet lekker ;-)

Laat een bericht achter

J.Lankamp

Wie kent een recept van macroni met bruine suiker en(gebakken) boterhamworst? Mijn moeder maakte dit recept in de 50 er jaren

Laat een bericht achter

Bar

Beste Brenda, wij hebben de macaroni met smac vanavond gegeten, maar wij vinden alleen de tomatensmaak te overheersend/te heftig. Heb je een tip om de smaakt veel zachter te maken of misschien de volgende keer het blikje tomantenpuree eruit laten? Verder lekker hoor. Alvast bedankt!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat vond ik vroeger ook altijd ;) Je kunt de tomatenpuree vervangen door bijvoorbeeld gezeefde tomaten (dit is minder krachtig van smaak, maar dan heb je wel meer saus, de pasta wordt ook minder droog) of een blikje tomatenblokjes.

Jolene

Jammmmmie Brenda. Chan en ik zijn dol op smac en aten het bij mijn ouders thuis ook altijd met smac. Fijn dat er nog meer van die fijn proevers zijn ;-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Jolene, echte fijnproevers he. Jouw jongens (en misschien Marit ook al?) willen dit ook vast een keer proberen. Wel met knoei-shirt aan ;)

Daniëlle

Leuk! Wij aten thuis ook altijd macaroni met smac, maar dan zonder de tomatenpuree. Heb nu gelijk zin om het ook weer eens te maken!

Laat een bericht achter

Geert

Smac is gewoon troep en ontregelt je darmflora. Is niet meer van deze tijd. Het zal je vakantievoedsel maar wezen bbrrrr!!!

Laat een bericht achter

Sandra

Ik krijg er anders totaal geen last van. Al dat hypergezonde gedoe, daar krijg je past darmflora problemen van.... Just sayin'

Rebecca

Oef, dit is voor mij eerder een jeugdtrauma. Mijn moeder had ook altijd smac mee op vakantie en van die enge hamburgers uit zakjes. Brrrrrr... Ik houd het maar bij je pasta carbonara ;-). Daar hebben we vanavond weer van gesmuld.

Laat een bericht achter

Paula

Smac is afvalvlees met wel 5 soorten e- nummers!! Lijkt mij niet gezond!

Laat een bericht achter

Sandra

Prima spul om mijn lichaam te conserveren.... Net als wijn of wodka of of of... ;)

Sandra

Ik vind het eerlijk macaroni met smac. Het doet me echt aan vroeger denken. Ook al maak ik het iets anders. Ik vind het lekkerder om de smac eerst te bakken zodat het vet erin smelt. En serveer ik het met een spiegeleitje, geraspte kaas en kleine blokjes augurk. Yummie! :)

Laat een bericht achter

Sandra

eerlijk = heerlijk... haha

marina

Hallo Brenda, wat is smac eigenlijk? Daar heb ik nog nooit van gehoord.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Smac is ingeblikt gekookt varkensvlees. Het zit in een blikje, in de supermarkt vind je het vaak vlakbij de rookworsten en blikjes tonijn.

Demi

Heerlijk en simpel receptje! Ga ik zeker 'n keer maken :)

Laat een bericht achter

Joke

Macaroni met smac is voor ons vakantievoer. Lekker snel klaar. Wij gebruiken geen saus maar bakken een ui dan de SMAC erbij en ketjap. En wie het lekker vind ketchup op je bord erbij en geraspte kaas.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te lezen Joke. Het is inderdaad lekker snel klaar, en makkelijk om te maken.

Dori

leuk zo'n oud recept. Ik had zelf ook zo'n nostalgiemoment en kocht toen zo'n kantenklare bij ah, wel amrikaans en met veel kaas gegratineerd. Dus veel te veel caloriën maar wel lekker.

Laat een bericht achter

Demi | DE KOOKFABRIEK

Origineel pastarecept!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op