Makkelijke pasta uit de oven
Door Joor – Soms heb ik zin in makkelijk. En bijna altijd kom ik dan of uit bij pasta of bij iets wat ik in de oven kan schuiven. Dus dacht ik, waarom zou ik die twee niet met elkaar combineren? Dat werd deze heerlijke makkelijke pasta uit de oven....Makkelijke pasta uit de oven
Bewaren
Door Joor – Soms heb ik zin in makkelijk. En bijna altijd kom ik dan of uit bij pasta of bij iets wat ik in de oven kan schuiven. Dus dacht ik, waarom zou ik die twee niet met elkaar combineren? Dat werd deze heerlijke makkelijke pasta uit de oven.
Makkelijke pasta uit de oven
Bij dit recept kook je de pasta niet in een pan, maar in de oven en in de saus. Dat betekent dat je eigenlijk niet meer hoeft te doen dan de saus maken en de oven aanzetten.
Ideaal op dagen waarop je heel weinig zin hebt om te koken en de app van Thuisbezorgd naar je lonkt. Door in dit gerecht tortellini te gebruiken, krijg je een heerlijk volle pastaschotel die niet onder doet voor een mac and cheese. Maar heb je meer zin in een vlezige variant? Gebruik dan tortellini gevuld met vlees, net zo lekker!
Ben je opzoek naar meer pasta-recepten? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier staan alle recepten bij elkaar.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze makkelijke pasta uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.Stap 2
Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn. Doe het teentje knoflook, de blaadjes rozemarijn, de rode peper, de blikken tomaat, de balsamicoazijn en de spinazie in een keukenmachine of blender. Vul 1 van de blikjes tomaat opnieuw met water en voeg dat ook toe. Blend of mix totdat je een saus hebt. Breng op smaak met water en zout.Stap 3
Leg de tortellini en de penne in een grote ovenschaal en overgiet de pasta met de saus. Strooi er de geraspte kaas overheen.Stap 4
Zet de schaal 20 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.Stap 5
Lekker met met olijfolie aangemaakte rucola.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze makkelijke pasta uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.Stap 2
Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn. Doe het teentje knoflook, de blaadjes rozemarijn, de rode peper, de blikken tomaat, de balsamicoazijn en de spinazie in een keukenmachine of blender. Vul 1 van de blikjes tomaat opnieuw met water en voeg dat ook toe. Blend of mix totdat je een saus hebt. Breng op smaak met water en zout.Stap 3
Leg de tortellini en de penne in een grote ovenschaal en overgiet de pasta met de saus. Strooi er de geraspte kaas overheen.Stap 4
Zet de schaal 20 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.Stap 5
Lekker met met olijfolie aangemaakte rucola.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
11 reacties
Jorinde
Dit recept gemaakt met elleboogjes macaroni. Hoeft de saus minder verdund te worden en is de ovenschotel echt in 20 minuten klaar. Lekker!! En zo simpel.
Jaimy
Jammer dat je het serveert en de pasta nog niet gaar is dus het weer terug de oven in moet. Ik had de reacties gelezen en daardoor besloten dat ik het al langer in de oven zou zetten dus ik heb een halfuur aangehouden. Ik ging ervan uit dat het wel goed zou zijn hierna maar de pasta was echt nog hard. Daarna nog een kwartier in de oven gezet op 250 graden. De saus was wel echt een succes!
Melanie
Helaas de macaroni was niet gaar waardoor we het met een soeplepel konden eten. Even terug erin gezet nu afwachten
Martine
Hier vonden ze hem enorm lekker! Als je de mini penne neemt is hij op tijd gaar! Ik had 2x zoveel spinazie gedaan....alleen is de kleur dan minder aangenaam zullen we maar zeggen.....
Amanda
Wij vonden dit recept niet zo geslaagd. Mijn man noemde het oneerbiedig 'groene modder'... Jammer!
Brenda Kookt
Wat jammer dat hij bij jullie niet in de smaak viel
Lisette
Is het ook lekker om hem van te voren te maken? Dat je hem daarna nog 10 min op warmt?
Diana
Ik heb hem ongebakken in de koelkast gedaan omdat het best veel was en de dag daarna in de oven gedaan en ik vond het erg lekker Maar ik zou het niet nog en keertje bakken
Ilse
Erg lekker alleen onze penne was niet gaar. Volgende keer doen wij ook iets minder peper en meer spinazie.
Diana
Dat had ik ook idd ;-) maar vond het erg lekker en mijn gezin ? ook
Brenda Kookt
Wat jammer, kwam je hier pas achter nadat de pasta uit de oven kwam, of kon je hem nog even terug de oven in schuiven?