Mango cakeje
Bewaren
Dit recept is een toevallige voltreffer. Ik had zin in een toetje. Maar dacht niets in huis te hebben. Tot ik bedacht dat ik nog een blik met mango in de kast had staan. Hieruit voort kwamen dit heerlijke mango cakeje. Een simple sunday toetje.
Mango cakeje
Een toetje dat per ongeluk veel te lekker is: wat een gelukstreffer. En dan ook nog eens makkelijk te doseren. Dit mango cake recept kun je maken voor één persoon, bijvoorbeeld in een schaaltje of beker. Maar je kunt het ook voor een grotere groep eters maken door een ovenschotel te gebruiken. Zo divers en makkelijk.
Makkelijke mango cake
Vier ingrediënten, dat is alles wat je nodig hebt om deze mango cake te maken. Heb je wel eieren, zelfrijzend bakmeel en suiker in huis, maar geen mango? Vervang de mango dan door een ander fruit. Zo simpel is het.
Eerst verwarm je de oven voor op 180 graden. Vet dan je schaaltje, beker of ovenschaal in met wat boter. Mix vervolgens in een kom het bakpoeder met eieren en suiker. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en snijd de mango in stukjes. Verdeel de stukjes mango over de schaaltjes, schep boven ieder schaaltje twee lepels van het vocht uit het blik. Bak de mango cakejes dan 40 tot 45 minuten in de oven. Laat het voor het serveren ongeveer 10 minuutjes afkoelen. Zo simpel is het!
Mango cakeje recept
Hoe leuk en lekker is dit mango cakeje recept. Echt een topper als je weinig tijd hebt om een lekker toetje te maken, maar niet met lege handen wil aankomen. In kleine en in grotere porties is dit dus echt een toppertje. Een zomers dessert met maar vier ingrediënten. Ontzettend lekker! En heb je geen mango in huis? Kies dan gewoon een ander soort fruit, of maak een combinatie. Yum!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mango cakeje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.Stap 2
Vet schaaltjes (of bekers) in met boter. Mix in een kom het bakpoeder met eieren en suiker. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Snijd de mango in stukjes. Verdeel de stukjes mango over de schaaltjes, schep boven ieder schaaltje 2 lepels van het vocht uit het blik.Stap 3
Bak de cakejes 40 tot 45 minuten in de oven. Laat het voor het serveren ongeveer 10 minuutjes afkoelen.Deze cakejes passen precies in een schaaltje (of beker) met 200 ml inhoud. Zorg ervoor dat het schaaltje hittebestendig is en in de oven mag
• Heb je niet de beschikking over kleine schaaltjes die in de oven mogen? Gebruik dan een grote schaal, schep hier de porties uit.
• Heb je geen mango in huis? Gebruik dan ander fruit (perzik, aardbei, frambozen).
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mango cakeje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.Stap 2
Vet schaaltjes (of bekers) in met boter. Mix in een kom het bakpoeder met eieren en suiker. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Snijd de mango in stukjes. Verdeel de stukjes mango over de schaaltjes, schep boven ieder schaaltje 2 lepels van het vocht uit het blik.Stap 3
Bak de cakejes 40 tot 45 minuten in de oven. Laat het voor het serveren ongeveer 10 minuutjes afkoelen.Deze cakejes passen precies in een schaaltje (of beker) met 200 ml inhoud. Zorg ervoor dat het schaaltje hittebestendig is en in de oven mag
• Heb je niet de beschikking over kleine schaaltjes die in de oven mogen? Gebruik dan een grote schaal, schep hier de porties uit.
• Heb je geen mango in huis? Gebruik dan ander fruit (perzik, aardbei, frambozen).
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.