Mediterrane couscous met zalm
Bewaren
Mediterrane couscous met zalm en frisse topping van tomaatjes met komkommer en feta. Een heerlijke zomermaaltijd. Een couscoussalade die je zowel lauwwarm als koud kunt serveren.
Mediterrane couscous met zalm
Nu het weer steeds zonniger wordt is het tijd voor een zomers recept. Deze kom met Mediterrane couscoussalade serveer je met knapperige, gekruide zalm op een bedje van couscous met komkommer, tomaten, olijven en feta. Makkelijk, verfrissend en ongelooflijk voedzaam!
Couscoussalade met zalm
De mediterrane couscous met zalm is een ideale zomermaaltijd. Simpel om te maken, en je kunt het zowel lauwwarm als koud serveren. Heerlijk als licht doordeweeks diner of voor de lunch.
Couscous is een onderbenut artikel uit onze voorraadkast. Het is niet weg te denken uit regio’s als Marokko en Noord-Afrika, maar we vergeten vaak hoe veelzijdig het is in onze dagelijkse maaltijden. Een pakje instant couscous is al binnen 5 minuten klaar! De korrels zijn net kleine sponsjes die heet water absorberen, licht en zacht worden en een nootachtige smaak afgeven. Een ideale oplossing als je een snelle en lichte maaltijd kan gebruiken.
Ik heb voor dit recept de kleinere couscous in Marokkaanse stijl gebruikt, maar je kunt ook de grotere parelcouscous gebruiken. Als je graag een glutenvrije optie wilt, kun je de couscous ruilen voor quinoa of gierst. Beide hebben een vergelijkbare textuur!
Couscoussalade maken
De couscous bereid je volgens de aanwijzingen op de verpakking. In een kom meng je oregano met knoflook, olijfolie en citroensap. Dit verdeel je over de zalmfilets en breng je op smaak met zout en peper. Bak de zalm vervolgens in een koekenpan rondom gaar.
Ondertussen mengen we ingrediënten voor de frisse topping in een kom. Tomaatjes met olijfjes, komkommer, peterselie, basilicum, feta en olie.
Verdeel de couscous over de borden met de gebakken zalm. Verdeel hierover de frisse topping.
Tip: houd je niet van zalm? Vervang dit dan door een witvisje naar keuze, of door kipfilet voor een gerecht met vlees.
Lekkere salade: couscous met zalm en feta
Dit is zo’n lekker effortless gerecht. Binnen 25 minuten zet je een heerlijk maaltje op tafel. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Voor de topping
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mediterrane couscous met zalm
Stap 1
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Meng in een kom de fijngesneden oregano met geperste knoflook, olijfolie en citroensap. Verdeel dit over de zalmfilets en bestrooi met zout en peper.Stap 3
Verwarm olie in een pan en bak hierin de zalmfilets aan.Stap 4
Meng ondertussen in een kom de gehalveerde tomaatjes met olijfjes, stukje komkommer, fijngehakte peterselie, basilicum, feta en olie en breng op smaak met zout en peper.Stap 5
Verdeel couscous over de borden, verdeel hierover de groenten en de zalm.Ingrediënten
Voor de topping
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mediterrane couscous met zalm
Stap 1
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 2
Meng in een kom de fijngesneden oregano met geperste knoflook, olijfolie en citroensap. Verdeel dit over de zalmfilets en bestrooi met zout en peper.Stap 3
Verwarm olie in een pan en bak hierin de zalmfilets aan.Stap 4
Meng ondertussen in een kom de gehalveerde tomaatjes met olijfjes, stukje komkommer, fijngehakte peterselie, basilicum, feta en olie en breng op smaak met zout en peper.Stap 5
Verdeel couscous over de borden, verdeel hierover de groenten en de zalm.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Evelien
Wat voor olie miet ik gebruiken,zonnebloemolie of olijfolie of nog een andere soort?
Brenda Hoff
Ik gebruik graag olijfolie, als koud bereid van extra vergine