Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Mexicaanse burger met mashed avocado

Een burger, met een twist! Een vegetarische Mexicaanse burger in dit geval. Met mashed avocado en nacho’s.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Mexicaanse burger met mashed avocado

Mexicaanse burger met mashed avocado

Een burger, met een twist! Een vegetarische Mexicaanse burger in dit geval. Met mashed avocado en nacho’s. Zo lekker.

Mexicaanse burger met mashed avocado

Vegetarische Mexicaanse burger

Het werd tijd voor een heerlijke, vegetarische burger hier op BrendaKookt. En wat voor één! Supersimpel te maken, zelfs gezond en gewoon te lekker. Deze wil je proberen!

Geraspte courgette

Wist je dat geraspte courgette een ideaal ingrediënt is voor een burger? Hij maakt de burger namelijk sappig en dat is vaak wat je mist als je een vegetarische burger maakt. Zeker als er bonen in die burger zitten. Enige waar je op moet letten, is dat je de burger wat aandacht geeft tijdens het bakken, draai ‘m vooral voorzichtig om, dan komt het helemaal goed!

Mexicaanse burger met mashed avocado

Mexicaanse burger met mashed avocado

Deze Mexicaanse burger met mashed avocado is gewoon een feestje in je mond. De vegetarische hamburger is gemaakt van bonen, courgette en mais. Superlekker. Bovenop komt rode ui, nacho’s en een avocadomash. Ook lekker met een plakje cheddarkaas ertussen.

Vegetarische hamburger maken

Om de vegetarische Mexicaanse burger te maken, maken we eerst zelf de ‘patty’. Daarvoor rasp je de courgette grof. Ook giet je de bonen en mais af en spoel je deze om. Daarna meng je dit in een kom met courgette, bloem, panko, eieren en kruiden. Ik gebruik hier graag een pureestamper voor, zodat je de bonen een klein beetje kunt pletten. Dan is het tijd om de burgers te bakken in een koekenpan met olie. In enkele minuten zijn ze gaar.

Snijd in de tussentijd de ui in dunne ringen en meng ze in een kommetje met de wittewijnazijn en heet water. Meng ook de avocado’s in een kommetje met de mayonaise en yoghurt en prak de avocado fijn.

Halveer de hamburgerbroodjes en besmeer ze met de avocadomash. Leg hier de burgers op en verdeel daar de rode ui overheen. Breek wat tortillachips grof en verdeel over de burgers. Serveer met de rest van de tortillachips. Yum!

Mexicaanse burger met mashed avocado

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze mexicaanse burger met mashed avocado

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Rasp de courgette grof. Giet de bonen en mais af en spoel om. Meng daarna in een kom met de courgette, de bloem, panko, eieren en kruiden. Tip: gebruik hier een pureestamper voor zodat je de bonen een klein beetje kunt pletten. Breng op smaak met peper en zout.
2
Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan en bak 4 burgers van de bonenmix. Bak ze in enkele minuten bruin en gaar.
3
Stap 3
Snijd in de tussentijd de ui in dunne ringen en meng ze in een kommetje met de wittewijnazijn en heet water.
4
Stap 4
Meng de avocado’s in een kommetje met de mayonaise en yoghurt en prak de avocado fijn.
5
Stap 5
Halveer de hamburgerbollen en besmeer ze met de avocadomash. Leg hier de burgers op en verdeel daar de rode ui overheen. Breek wat tortillachips grof en verdeel over de burgers. Serveer met de rest van de tortillachips.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg
Aardappelpuree met paddenstoelen in BBQ-saus
Krieltjes Niçoise

2 reacties

Trudy
4/5 sterren

Heerlijk!!

Laat een bericht achter

Romy
5/5 sterren

Heerlijk!!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op