Mexicaanse chili van zoete aardappel met homemade tortillachips
Bewaren
Een warm gerecht, echte comforfood met groente. Dat is het recept dat ik vandaag deel. Een Mexicaanse chili van zoete aardappel met homemade tortillachips. Loopt het water je al in de mond? Ik zou zeggen lees snel verder, en ga aan de slag!
Warme gerechten
De winter vraagt wat mij betreft om warme stoofschotels. En als ik zeg warm, dan bedoel ik niet alleen de temperatuur, maar ook mijn specerijenkeuze. In de winter kies ik graag voor de wat warmere smaken als kaneel en – zoals in deze Mexcicaanse chili met zoete aardappel – koek- of speculaaskruiden. Ja echt, deze laatste zijn hét secret ingrediënt van deze lekkere chili. In koek- of speculaaskruiden (het is vaak dezelfde kruidenmix) zitten naast kaneel, ook nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper, stuk voor stuk warme specerijen. Deze chili geven ze een lekkere, diepe smaak.
Veel stoofschotels bevatten vlees, deze keer gaan we met deze chili op de vegetarische tour. Met een Mexicaanse twist. Dit is namelijk een Mexicaanse chili van zoete aardappel met homemade tortillachips.
Mexicaanse chili van zoete aardappel met homemade tortillachips
Deze Mexicaanse chili boordevol smaak is heel eenvoudig om te maken.
De chili van zoete aardappel naast de zoete aardappel en kruiden rode ui, mais, tomatenpuree en tomatenblokjes. Komijn en koriander geven de chilischotel extra smaak.
Bij deze kruidige, vegetarische Mexicaanse chili serveer je zelfgemaakte tortillachips. Deze kun je in de oven maken, maar gebakken in een laag olie in een pan zijn ze nog net iets lekkerder. En ja, dit kun je ook in een friteuse doen, dat is hetzelfde principe. Voor deze tortillachips gebruik je gewoon wraps die je in driehoekjes knipt of snijdt. Supersimpel!
Serveer de Mexicaanse chili van zoete aardappel samen met de zelfgemaakte tortillachips. Het is eventueel ook lekker om rijst bij de chili te serveren.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mexicaanse chili van zoete aardappel met homemade tortillachips
Stap 1
Snijd of pers het teentje knoflook. Snipper de ui. Snijd de zoete aardappels in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Laat de mais uitlekken.Stap 2
Verwarm olie in een grote koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de tomatenpuree, de koekkruiden en de komijnpoeder toe. Bak 1-2 minuten op zacht vuur.Stap 3
Voeg dan de tomatenblokjes toe en vul het lege blik met water. Voeg dat water ook toe aan de pan. Voeg de zoeteaardappelblokjes daarna ook toe. Roer goed door en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat de zoeteaardappelblokjes minimaal 15 minuten pruttelen of langer, totdat de blokjes gaar zijn. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.Stap 4
Snijd in de tussentijd de tortilla’s in driehoekjes ter grootte van een tortillachipje. Giet een flink laag (zonnebloem)olie in een koekenpan (minimaal een laag van 1cm) en verwarm. Doe 1 stukje tortilla in de pan. Begint de olie te borrelen? Dan is de olie op de juiste temperatuur. Bak de tortillachips in batches bruin en krokant. Laat ze daarna uitlekken op een stuk keukenpapier en bestrooi ze met zout en eventueel een andere smaakmaker.Stap 5
Voeg de mais toe aan de zoete aardappel als de laatste gaar is. Warm kort mee. Breng de zoeteaardappelchili dan op smaak met peper en zout.Stap 6
Serveer de zoeteaardappelchili met verse koriander en de zelfgemaakte tortillachips.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mexicaanse chili van zoete aardappel met homemade tortillachips
Stap 1
Snijd of pers het teentje knoflook. Snipper de ui. Snijd de zoete aardappels in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Laat de mais uitlekken.Stap 2
Verwarm olie in een grote koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de tomatenpuree, de koekkruiden en de komijnpoeder toe. Bak 1-2 minuten op zacht vuur.Stap 3
Voeg dan de tomatenblokjes toe en vul het lege blik met water. Voeg dat water ook toe aan de pan. Voeg de zoeteaardappelblokjes daarna ook toe. Roer goed door en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat de zoeteaardappelblokjes minimaal 15 minuten pruttelen of langer, totdat de blokjes gaar zijn. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.Stap 4
Snijd in de tussentijd de tortilla’s in driehoekjes ter grootte van een tortillachipje. Giet een flink laag (zonnebloem)olie in een koekenpan (minimaal een laag van 1cm) en verwarm. Doe 1 stukje tortilla in de pan. Begint de olie te borrelen? Dan is de olie op de juiste temperatuur. Bak de tortillachips in batches bruin en krokant. Laat ze daarna uitlekken op een stuk keukenpapier en bestrooi ze met zout en eventueel een andere smaakmaker.Stap 5
Voeg de mais toe aan de zoete aardappel als de laatste gaar is. Warm kort mee. Breng de zoeteaardappelchili dan op smaak met peper en zout.Stap 6
Serveer de zoeteaardappelchili met verse koriander en de zelfgemaakte tortillachips.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.