Ga naar de inhoud

Mexicaanse gevulde paprika’s

Deze Mexicaanse gevulde paprika's zijn een ideale makkelijke maaltijd. Gevuld met een gehaktmengsel, en nacho's on top mogen niet ontbreken.
25 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Mexicaanse gevulde paprika’s

Vandaag deel ik een toppertje van een makkelijke maaltijd met jullie. En ik durf al wel te verklappen dat deze Mexicaanse gevulde paprika’s ook in de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2020 zijn opgenomen 😉

Toen Joor aan de slag ging met deze gevulde Mexicaanse paprika’s had ik de verwachting dat het iets met nacho’s zou zijn. Ik zag het plaatje al helemaal voor me. Maar het werd een (gezonder) en kruidige rijstmengsel met bonen, erwten, komijn en tomaat.

Heel lekker, maar na de publicatie van het recept had ik de hele week trek in nacho’s. En dus ging ik aan de slag met mijn eigen recept voor Mexicaanse gevulde paprika’s. Met gehakt en nacho’s. En bij deze deel ik dit recept met jullie!

Mexicaanse gevulde paprika's

Ik ben gek op eigenlijk alles met nacho’s. Bij de borrel geniet ik er van met crème fraîche en sweet chilisaus om in te dippen, of guacamole natuurlijk. Maar bij de maaltijd doen nacho’s het wat mij betreft ook altijd goed. Chips als avondeten, wie wil dat nou niet?!

Nachoschotel met gehakt uit de oven is mijn favoriet, maar een salade met nacho’s is ook altijd goed. Zeker in de zomer. De nacho’s zorgen in dat geval voor het krokantje of de crunch in de salade.

Deze Mexicaanse gevulde paprika’s zijn eigenlijk mini nachoschotels. 1-persoonsporties die super leuk zijn om te serveren.

Mexicaanse gevulde paprika’s

Mijn versie van de Mexicaanse gevulde paprika’s is simpel. Het bevat een gehaktmengsel met ui en Mexicaanse kruiden. Dit top ik af met een handje nacho’s en geraspte kaas. Dit alles gaat de oven in, 15 minuutjes op 180 graden.

Als de gevulde paprika’s uit de oven komen maken we ze nog lekkerder met extra toppings. Ik voeg een paar blokjes avocado toe, en een lik crème fraîche. Het resultaat zijn super lekkere Mexicaans gevulde paprika’s met een gehaktmengsel en nacho’s.

Mini nachoschotels die super leuk en lekker zijn om te serveren.

Mexicaanse gevulde paprika's

 

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze mexicaanse gevulde paprika’s

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook. Doe hierna het gehakt met de kruiden er bij en bak dit rul.
3
Stap 3
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
4
Stap 4
Vul de gehalveerde paprika’s met het gehaktmengsel. Bestrooi met de helft van de kaas en beleg met nacho’s. Bestrooi dit met de rest van de kaas. Verwarm de gevulde paprika’s 15 minuten in de oven.
5
Stap 5
Serveer de gevulde paprika’s met blokjes avocado en een lik crème fraîche.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op