Mihoen met kip en sperzieboontjes

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inMihoen met kip en sperzieboontjes
Bewaren
Na de paasinspiratie van de afgelopen week (klik hier om alle paasrecepten te bekijken) vond ik het vandaag weer een tijd voor een makkelijke maaltijd: mihoen met kip en sperzieboontjes.
Ik ben gek op maaltijden als deze. Het is snel klaar, lekker en nog gezond ook. Win-win-win dus! Dit is zo’n maaltje dat ik in elkaar draai als ik eigenlijk niet zo veel tijd heb om te koken, maar wel iets gezonds wil eten. Deze keer heb ik er sperzieboontjes bij gebakken, het is ook lekker om dit te vervangen door broccoli of verse spinazie.
Het geheime ingrediënt van dit gerecht is wat mij betreft de zoete ketjap. Ik ben er gek op. Naast de drie eetlepels die ik mee bak voeg ik op mijn bord vaak nog een beetje extra toe.
Mihoen met kip en sperzieboontjes
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mihoen met kip en sperzieboontjes
Stap 1
Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm olijfolie in een koekenpan. Doe de kip in de pan en breng op smaak met de kipkruiden. Bak de kipfilet rondom aan.Stap 2
Snijd de uiteinden van de sperziebonen en kook deze in ruim water beetgaar, in ongeveer 8 minuten.Stap 3
Snijd de ui fijn en doe dit bij de kipfilet in de pan. Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de ketjap er bij. Laat dit nog 10 minuutjes mee verwarmen. Roer de sperziebonen door het mengsel en verwarm dit ook nog even mee.Stap 4
Wel de mihoen in ruim kokendheet water.Stap 5
Serveer de kip met sperziebonen samen met de mihoen en eventueel een beetje extra ketjap.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mihoen met kip en sperzieboontjes
Stap 1
Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm olijfolie in een koekenpan. Doe de kip in de pan en breng op smaak met de kipkruiden. Bak de kipfilet rondom aan.Stap 2
Snijd de uiteinden van de sperziebonen en kook deze in ruim water beetgaar, in ongeveer 8 minuten.Stap 3
Snijd de ui fijn en doe dit bij de kipfilet in de pan. Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de ketjap er bij. Laat dit nog 10 minuutjes mee verwarmen. Roer de sperziebonen door het mengsel en verwarm dit ook nog even mee.Stap 4
Wel de mihoen in ruim kokendheet water.Stap 5
Serveer de kip met sperziebonen samen met de mihoen en eventueel een beetje extra ketjap.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in