Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Millionaire shortbread met paaseieren

Een feestje om te maken én om van te smullen: deze Millionaire shortbread met paaseieren. Met witte chocolade, karamel, blondie-bodem én paaseitjes.

1 uur 30 minuten Voorbereidingstijd
4 uur Bereidingstijd
Delen op
Millionaire shortbread met paaseieren

Millionaire shortbread met paaseieren

Of eigenlijk Paas Millionare blondie shortbread want in dit geval gebruiken we witte chocolade voor het paas millionare shortbread. Ziet de Millionaire shortbread met paaseieren er niet heerlijk? Het water loopt me in de mond!

Een feestje om te maken én om van te smullen: deze Paas Millionare shortbread. Met witte chocolade, karamel, blondie-bodem én paaseitjes. 

Millionaire shortbread met paaseieren

Schandalig lekker, zo kun je de millionaire shortbread met paaseieren ook noemen. Gezond en voedzaam is het bepaald niet. Maar soms is het zo leuk om juist een lekker fout recept te bakken. Sowieso ben ik fan van de combinatie van chocolade en karamel samen. Voor de paasdagen leek het mij leuk om een paasvariant te maken van millionaire shortbread.

Volgens Wikipedia is Millionaire shortbread een soort Engels karamelzandkoek. Een lekkernij dat bestaat uit een bodem van zandkoek met daarop karamel en melkchocolade.

Het is alweer een aantal jaar geleden dat ik met dit recept voor Millionare shortbread aan de slag ging en met jullie hier op de blog deelde, in 2017. 6 jaar later, tijd voor een nieuwe variant. Deze keer in het paasthema.

Paas millionaire shortbread

Millionaire shortbread met paaseieren

Millionaire shortbread in het paasthema. Het leek mij leuk om deze keer voor een variant met witte chocolade te gaan. Zodat de gekleurde paaseitjes nog meer opvallen. Maar natuurlijk kun je ook gaan voor normale chocolade paaseieren of juist een topping van melkchocolade gecombineerd me de gekleurde eieren. Ik zou zeggen doe vooral waar je zelf zin in hebt.

Het maken van de millionaire shortbread met paaseieren is niet moeilijk. Maar het kost wel even wat tijd. Eerst bakken we de koek-blondie bodem. Deze moet helemaal zijn afgekoeld voor je de volgende laag, met karamel erover verdeeld. Dus het afkoelen kost in dit geval ook wat tijd. En voor je de chocolade-laag toevoegt moet ook de karamel-laag zijn afgekoeld. En daarna begint het grote wachten. Minimaal 4 uur voor je het kunt aansnijden.

Maar ik kan je vertellen, het is het wachten waard. Want dit is zo mega lekker! Een perfect lekkernij rondom de paasdagen.

P.s. Ik moet wel bekennen dat ik zelf wat ongeduldig ben geweest. Na 2 uur in de koelkast heb ik de paas millionare shortbread al aangesneden. Dat was inderdaad iets te vroeg, want mijn stukken zijn hierdoor een stuk minder strak geworden. Als je de karamel en chocolade minimaal 4 uur in de koelkast laat opstijven voor je het aansnijd kun je nog veel mooiere strakke stukken snijden.

Paas millionaire shortbread

Ingrediënten

stukken

Voor de blondie-bodem

Voor de karamel-laag

Voor de chocolade-laag

Extra benodigd

  • vierkante brownievorm van 21 x 21 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze millionaire shortbread met paaseieren

Voorbereiding: 1 uur 30 minuten
Bereiding: 4 uur

Blondie-bodem

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
2
Stap 2
Meng de boter met de suiker in de mixer. Voeg een voor een de eieren toe, en daarna de vanille. Roer hierna kort de bloem en de gehakte witte chocolade erdoor. Verdeel het mengsel over de bakvorm.
3
Stap 3
Bak de blondie-bodem 30 tot 35 minuten in de oven. Laat de blondie-bodem afkoelen. Zet de blondie-bodem hierna in de koelkast.

Karamel-laag

1
Stap 1
Doe alle ingrediënten voor de karamel-laag in een pan, op medium vuur. Meng dit constant met een spatel door. Als het gaat borrelen, laat het dan 5 minuten borrelen terwijl je het constant blijft doorroeren .
2
Stap 2
Giet de karamel-laag direct over de afgekoelde blondie bodem. Laat het de koelkast opstijven.

Chocolade-laag

1
Stap 1
Als de caramel is afgekoeld, smelt je de witte chocolade (au bain-marie of in de magnetron) en verdeel dit gelijkmatig over de karamellaag. Verdeel hierover de grofgehakte paaseitjes.
2
Stap 2
Laat in de koelkast minimaal 4 uur opstijven. Hierna kun je de millionare shortbread in stukken snijden. Tip: gebruik een warm mes (verwarm even onder de kraan en dep droog) om dit zo strak mogelijk te doen.
Bekijk ook andere recepten
Kinder Bueno brownie
Chocolate chip haverkoeken
Valentijnstaart - Meringuetaart met frambozenroom
Mini cheesecake galettes met aardbei

2 reacties

Marije

Gemaakt voor de paasdagen en is zeker in de smaak gevallen! Zaaalig..

Laat een bericht achter

Nils
4/5 sterren

Heel goed wel erg zoet maar dat maakt niets uit.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op