Ga naar de inhoud

Mini calzones met spinazie, ricotta en champignons

Een lekker vegetarisch hoofdgerecht, met veel groenten. Mini calzones met spinazie, ricotta en champignons.
30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Mini calzones met spinazie, ricotta en champignons

Mini calzones met spinazie, ricotta en champignons

Ben je op zoek naar een lekker vega hoofdgerecht waarmee je meteen veel groenten (en smaak!) binnenkrijgt? Zoek niet verder, deze eenspersoonscalzones gevuld met spinazie, champignons, ricotta en kaas zijn het antwoord!

Mini calzones met spinazie, ricotta en champignons

Ik ben gek op snackrecepten. Het is alleen jammer dat die recepten of hapjes vaak minder voedzaam zijn, wat vetter zijn en geen tot weinig groenten bevatten. Bij deze mini calzones met spinazie, ricotta en champignons gaat dat wel goed. Een gezonder snackrecept.

Mini calzones met spinazie, ricotta en champignons

Mini calzones met spinazie, ricotta en champignons

Een dubbelgevouwen pizza, maar dan met een gezondere twist. Het zijn lekkere deegpakketje gevuld met veel groenten.

Het is eenvoudig om de mini calzones te maken. Eerst gaan we aan de slag met de vulling. Champignons bakken we lekker bruin. Hierbij bakken we spinazie met knoflook en balsamicoazijn. Dit laten we lekker lang pruttelen totdat het meeste vocht verdampt is. Hierdoorheen roeren we ricotta en geraspte kaas.

Het pizzadeeg snijden we in 4 stukken. Ieder stuk vullen we met de spinazievulling en daarna vouwen we het deeg dicht. Als een pakketje. De mini calzones bakken we in 30 minuten gaar en bruin.

Het is lekker om de mini calzones te serveren met een salade van rucola en tomaat.

Variatietip

We noemen deze hapjes calzones omdat ze gemaakt zijn met pizzadeeg, maar je kunt dit ook prima maken met bladerdeeg of filodeeg, in dat laatste geval hebben ze wel wat weg van bƶrek. Hoe je ze ook maakt, deze smaakbommetjes wil je geproefd hebben!Ā 

Mini calzones met spinazie, ricotta en champignons

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze mini calzones met spinazie, ricotta en champignons

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd de kastanjechampignons in grove stukken. Snijd of pers de teentjes knoflook fijn.
2
Stap 2
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin de champignons aan alle kanten bruin. Neem hier even goed de tijd voor, des te lekkerder worden de calzones straks.
3
Stap 3
Voeg vervolgens de spinazie hand voor hand toe en laat steeds tussendoor helemaal slinken. Voeg de knoflook toe als alle spinazie geslonken is en bak kort mee. Voeg dan de balsamicoazijn toe en laat het geheel pruttelen totdat het meeste vocht is verdampt. Roer dan de ricotta en geraspte kaas erdoorheen en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
5
Stap 5
Rol het deeg uit over de bakplaat en snijd het in vier stukken (dat kan zowel met een rechthoekig stuk deeg, als wanneer je een rond pizzadeeg hebt). Verdeel vervolgens een flinke opscheplepel over ieder stuk en vouw het deeg dicht. Druk goed dicht.
6
Stap 6
Bak de eenpanscalzones vervolgens 30 minuten in de oven totdat het deeg gaar en bruin is. Serveer de calzones met een salade met rucola en tomaat.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op