MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Bewaren
Het is nog vroeg, maar de maand van de (kerst)borrels en hapjes is in aantocht. Daarom tip ik je vandaag alvast deze feestelijke MonChou borreldip. Een heerlijke borrelhapje, voor alle gelegenheden. En, ik geef je niet één recept maar zelfs drie variaties. Met zalm, kip en pistache.
Ik kan je zeggen met deze MonChou borreldip word het lekker dippen (en smullen) bij de kerstborrel of nieuwjaarsborrel.
Borrelhapjes
Ik ben team borrelplank. Ik vind niets lekkerder dan samen smullen van verschillende hartige hapjes. En natuurlijk is het leuk om de borrelplank niet iedere keer met dezelfde hapjes te vullen. Het is juist leuk om hiermee af te wisselen.
Ik ging aan de slag met een lekkere nieuwe dip, de MonChou borreldip. Omdat ik niet kon kiezen koos ik voor drie variaties, eentje met vlees, een met vis een vegetarische variant.
Het resultaat zijn drie romige dips die ontzettend lekker zijn. Een frisse MonChoudip met kip, mango en bieslook. Een klassieker met zalm en dille (een combinatie die wat mij betreft altijd goed is) en een vegetarische variant met pistache, gedroogde cranberry’s en honing.
Drie hele verschillende smaken, maar zo lekker. Voor welke van deze drie smaken zou jij gaan?
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de drie variaties op de MonChou-borreldip.
MonChou borreldip maken
Het hoofdingredient van de MonChou-borreldip is natuurlijk MonChou Verse Roomkaas. Doordat deze roomkaas wat steviger is, is deze erg geschikt voor de borreldip. Je kunt er namelijk ook vormen mee maken, zoals ik nu voor een kerstster ben gegaan.
Het is eenvoudig om de borreldip te maken. Roer de MonChou Verse Roomkaas los en meng dit vervolgens met de overige ingrediënten van jouw gewenste dip.
Verdeel de Monchou-dip(s) voor het serveren op een borrelplank of schaal. Dit kan bijvoorbeeld met een kerststeker zoals ik heb gedaan in de vorm van een ster, maar je kunt het ook tot een andere vorm maken.
Verdeel toastjes, crackertjes en/of dipsticks rondom de MonChoumengsel(s) en serveer het borrelplankje hierna direct.
Tip: bereid de borreldips van te voren en bewaar het in een bakje, plasticzak of vershoudfolie in de koelkast.
Dit artikel schreef ik in samenwerking met MonChou.
Ingrediënten
Voor de kip-mango dip
Voor de zalm-dille dip
Voor de cranberry-pistache dip
Overige benodigdheden
Extra benodigd
- Eventueel een kerststeker
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze monchou borreldip – met zalm, kip en pistache
Stap 1
Roer de MonChou Verse Roomkaas los en meng dit vervolgens met de overige ingrediënten van jouw gewenste dip.Stap 2
Eventueel kun je het MonChou-mengsel hierna even laten opstijven in de koelkast.Stap 3
Verdeel de Monchou-dip(s) voor het serveren op een borrelplank of schaal. Dit kan bijvoorbeeld met een kerststeker zoals ik heb gedaan in de vorm van een ster.Stap 4
Verdeel toastjes, crackertjes en/of dipsticks rondom de MonChoumengsel(s). Serveer het hierna direct.Ingrediënten
Voor de kip-mango dip
Voor de zalm-dille dip
Voor de cranberry-pistache dip
Overige benodigdheden
Extra benodigd
- Eventueel een kerststeker
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze monchou borreldip – met zalm, kip en pistache
Stap 1
Roer de MonChou Verse Roomkaas los en meng dit vervolgens met de overige ingrediënten van jouw gewenste dip.Stap 2
Eventueel kun je het MonChou-mengsel hierna even laten opstijven in de koelkast.Stap 3
Verdeel de Monchou-dip(s) voor het serveren op een borrelplank of schaal. Dit kan bijvoorbeeld met een kerststeker zoals ik heb gedaan in de vorm van een ster.Stap 4
Verdeel toastjes, crackertjes en/of dipsticks rondom de MonChoumengsel(s). Serveer het hierna direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.