MonChoutaart met witte chocolade en stoofpeertjes
Bewaren
Yes, vandaag gaan we voor een super feestelijke en hele lekkere MonChoutaart. De MonChoutaart met witte chocolade en stoofpeertjes én chocolade wafels.
Het is een lekkere frisse taart met een basis van MonChou, met daaromheen chocolade wafelrolletjes, (homemade) stoofpeertjes en witte chocolade. Yum, als dat geen smullen wordt? Het is dé feestelijke taart die je op tafel moet zetten met de feestdagen dit jaar.
MonChoutaart recepten
Bij ons thuis is een MonChoutaart niet weg te denken met verjaardagen en feestjes. Dus ook niet met de kerstdagen. De standaard MonChoutaart met topping van kersenvlaaivulling, of de aardbei variant, is altijd goed natuurlijk. Maar het is ook leuk (en lekker) om hiermee af te wisselen.
Hier op mijn website zijn er dan ook al vele recepten voor MonChoutaart te vinden. Wat nog ontbrak was een echte MonChou kersttaart. Bij deze kunnen we die met deze MonChoutaart met witte chocolade en stoofpeertjes aan het lijstje van MonChoutaarten toevoegen.
Tip: gebruik voor het maken van de MonChoutaart altijd de rechthoekige pakjes MonChou Verse Roomkaas, deze roomkaas is steviger.
MonChou Kersttaart
Samen met MonChou ben ik aan de slag gegaan met een heerlijke MonChoutaart voor de feestdagen.
Het resultaat is deze lekkere frisse MonChoutaart met witte chocolade, stoofpeer en chocolade wafelrolletjes. Een perfecte taart voor de feestdagen.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de MonChoutaart met witte chocolade en stoofpeertjes.
MonChoutaart met witte chocolade en stoofpeertjes
Een heerlijke frisse en luchtige taart voor de feestdagen, als kersttaart of nieuwjaarstaart. MonChoutaart met witte chocolade en stoofpeertjes.
Rondom de rand van de springvorm verdelen we chocolade wafelrolletjes. Dit lijkt op de welbekende vegterrolletjes voor nieuwjaar. Alleen zijn deze iets minder hoog, waardoor ze perfect zijn voor bij de MonChoutaart. Hierin verdelen we het romige MonChoumengsel. Tip: gebruik hiervoor altijd de pakjes MonChou Verse Roomkaas van 100 gram. Deze roomkaas is stevig, hierdoor stijft de taart mooi op.
Aan dit mengsel heb ik stukjes stoofpeer en gehakte witte chocolade toegevoegd. Tip: het is extra lekker om zelfgemaakte stoofpeertje te gebruiken, op deze pagina geef ik je mijn recept.
MonChoutaart maken
Het fijne aan een MonChoutaart is dat het zo eenvoudig is om te maken. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig, want dit is een zogeheten ‘No Bake Cheesecake’. Wel heb je wat geduld nodig, de taart heeft namelijk wel even nodig om op te stijven. Minimaal 3 uur, maar liever een nachtje in de koelkast. Dat is ook weer fijn voor jou, want je kunt deze taart dus prima een dag eerder klaarmaken.
Als topping gebruiken we op de MonChoutaart partjes stoofpeer. Met daarbij als finishing touch extra gehakte witte chocolade.
Serveer de MonChoutaart met witte chocolade en stoofpeertjes bij de (kerst)koffie, als toetje of in kleine puntjes als onderdeel van de kerstbrunch. Dat wordt smullen!
Dit artikel schreef ik in samenwerking met MonChou.
Ingrediënten
Voor de topping:
Extra benodigd
- Springvorm met een diameter van 22 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze monchoutaart met witte chocolade en stoofpeertjes
Stap 1
Vet de springvorm in.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Maal ondertussen de koekjes fijn. Haal de pan van het vuur en roer de koekkruimels door de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk het mengsel aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten in de koelkast.Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou Verse Roomkaas met de basterdsuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Roer hier ook blokjes stoofpeer en gehakte witte chocolade door.
Stap 4
Verdeel de mini wafels rondom langs de rand van de springvorm.Stap 5
Giet het MonChou-mengsel over de koekjesbodem. Bestrijk met een spatel of de achterkant van een lepel tot een egaal geheel. Laat dit in de koelkast minimaal 3 uur opstijven, een nachtje kan ook.Stap 6
Verdeel hierna partjes stoofpeer over de taart, samen met witte chocolade krullen.Stap 7
Haal springvorm voorzichtig van de taart en snijd de taart in 12 punten.Ingrediënten
Voor de topping:
Extra benodigd
- Springvorm met een diameter van 22 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze monchoutaart met witte chocolade en stoofpeertjes
Stap 1
Vet de springvorm in.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Maal ondertussen de koekjes fijn. Haal de pan van het vuur en roer de koekkruimels door de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk het mengsel aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten in de koelkast.Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou Verse Roomkaas met de basterdsuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Roer hier ook blokjes stoofpeer en gehakte witte chocolade door.
Stap 4
Verdeel de mini wafels rondom langs de rand van de springvorm.Stap 5
Giet het MonChou-mengsel over de koekjesbodem. Bestrijk met een spatel of de achterkant van een lepel tot een egaal geheel. Laat dit in de koelkast minimaal 3 uur opstijven, een nachtje kan ook.Stap 6
Verdeel hierna partjes stoofpeer over de taart, samen met witte chocolade krullen.Stap 7
Haal springvorm voorzichtig van de taart en snijd de taart in 12 punten.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.