Ga naar de inhoud

Naan met courgette, burrata en pijnboompitjes

Een heerlijke snackmaaltijd: Naan met courgette, burrata en pijnboompitjes. De knoflookboter en citroen maakt extra lekker.
20 minuten Bereidingstijd
Naan met courgette, burrata en pijnboompitjes

Naan met courgette, burrata en pijnboompitjes

Een heerlijke snackmaaltijd: Naan met courgette, burrata en pijnboompitjes. Een soort pizza, maar dan anders. De knoflookboter en citroen maken deze naan’s extra lekker.Ā Ā 

Naan met courgette, burrata en pijnboompitjes

Wil je je eens je naans wat anders eten? Dan hebben we een superidee voor je: naans ingesmeerd met knoflookboter en vervolgens gebakken in de pan. Belegd met citroen-courgettereepjes, notige rucola en zachte burrata. Deze combinatie vonden wij zó lekker dat we dit recept inmiddels vaker op tafel zetten. Iedere keer een traktatie en ook heel makkelijk om te maken. Proberen maar!

Naan met courgette, burrata en pijnboompitjes

Naan met courgette, burrata en pijnboompitjes

Het is eenvoudig om de naan met courgette, burrata en pijnboompitjes te maken. Het meeste werk zit hem in het bereiden van de citroen-courgette. De courgette schil je met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakken. Meng dit in een kom met citroensap of azijn en peper en zout. Laat dit even staan.

Besmeer de naans aan beide kanten met een mengsel van gesmolten boter met knoflook en zout. Bak de naans in een koekenpan aan beide kanten goudbruin.

Verdeel de courgettelinten samen met wat rucola over de gebakken naans. Verdeel hierover burrata en garneer met chilivlokken.

Geniet van deze heerlijke snackmaaltijd met een twist.

Naan met courgette, burrata en pijnboompitjes

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze naan met courgette, burrata en pijnboompitjes

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Was de courgettes en schil ze vervolgens met de kaasschaaf of dunschiller in dunne plakken. Meng ze in een kom met het citroensap of de azijn en peper en zout. Laat even staan.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur.
3
Stap 3
Rasp de knoflook fijn en smelt de boter in de magnetron of op een pannetje op het vuur. Meng de knoflook door de gesmolten boter en voeg zout toe.
4
Stap 4
Smeer de naans aan beide kanten in met de gesmolten knoflookboter en rooster ze vervolgens aan beide zijden bruin in een pan.
5
Stap 5
Meng de rucola met een beetje overgebleven boter of wat olijfolie naar smaak.
6
Stap 6
Verdeel de courgettelinten en rucola over de naans. Verdeel over elke naan een halve bol burrata en garneer de naans naar wens met chilivlokken. Serveer meteen.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Oranje cruffin met banketbakkersroom
Naan met courgette, burrata en pijnboompitjes
Gevulde eieren met kip en crispy chili-olie
Citroencake met topping van MonChou

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op