Naan met kofte en tzatziki
Bewaren
Gerechten als deze zijn wat mij betreft perfecte weekendmaaltijden. Snacken, maar toch niet helemaal. Zoals bij deze naan met kofte en tzatziki. Simpel om te maken, en zo lekker!
Naan met kofte en tzatziki
Een paar heerlijke ingrediƫnten bij elkaar maakt dit soort van broodje, maar dan anders. Naan met kofte en tzatziki. Platbrood belegd met frisse tzatziki en gekruide gehaktballetjes.
Wat is naan?
De basis van deze maaltijd is naan. Dit is platbrood afkomstig uit de Indiase en Zuid-Aziatische keuken. Het is een licht en luchtig brood met een zachte textuur.
Naan wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij curry’s, stoofschotels of andere gerechten met sauzen om het vocht op te nemen. Daarnaast kan het worden gevuld of belegd.
Het is een soort pitabroodje maar dan anders. Wist je dat je dit ook gemakkelijk zelf kunt maken? In dit artikel vertel ik je er alles over en geef ik je het recept.
Deze keer serveren we de naan met zelfgemaakte tzatziki, kofte en rode ui met komkommer.
Zelf naanbrood maken
Je kunt naan natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar het is nĆ³g lekkerder om zelf naanbrood te maken met dit naan recept. Je hebt er maar zes ingrediĆ«nten voor nodig: yoghurt, zout, bloem, gist, wat poedersuiker en natuurlijk water. In dit recept gebruik ik alleen zout voor smaak. Als je van kruiden houdt, kun je ook je eigen kruiden toevoegen.
Wat is kofte?
Kofte zijn een soort gekruiden gehaktballetjes. Het komt uit het Midden-Oosten en de Turkse keuken. Kofte betekend gekruid gehakt, het wordt meestal gemaakt van rundvlees of lamsvlees of een combinatie hiervan. Het gehakt wordt op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. De kruiden variƫren maar meestal wordt hier een combinatie van komijnpoeder met korianderpoeder voor gebruikt.
Wat is tzatziki?
Tzatziki zorgt in dit geval voor een frisse touch aan de belegde naan met gehaktballetjes.
Tzatziki is een Griekse saus die vaak wordt geserveerd als bijgerecht. Het wordt gemaakt van een basis van yoghurt of kwark samen met komkommer, knoflook, dille en citroensap. Een lichtesaus dat goed past bij gegrild vlees, gyros, pitabroodjes en groenten.
Naan met kofte
Deze drie dingen samen maken een lekkere maaltijd. Goed als lunch, als simpel diner met een lekkere salade erbij of als snack tijdens de borrel.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept voor de naan met kofte en tzatziki.
Ingrediƫnten
Voor de kofte
Voor de tzatziki
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze naan met kofte en tzatziki
Stap 1
Meng voor de kofte in een kom het gehakt met gember, knoflook, peterselie, munt en overige kruiden. Kneed dit door elkaar en rol hier balletjes (zo groot als pingpongballetjes) van.Stap 2
Verwarm een pan met olie op het vuur en bak hier de kofta balletjes rondom in aan en gaar.Stap 3
Roer voor de tzatziki de kwark los. Rasp een halve komkommer fijn. Knijp het vocht uit de komkommer en roer de komkommer door de kwark. Breng de tzatziki op smaak met zout en peper en roer een halve eetlepel citroensap erdoor samen met de knoflookpoeder, uienpoeder, en dille.Stap 4
Bestrijk een naan met tzatziki, verdeel hierover de gebakken kofta met ringen rode ui en komkommer.Ingrediƫnten
Voor de kofte
Voor de tzatziki
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze naan met kofte en tzatziki
Stap 1
Meng voor de kofte in een kom het gehakt met gember, knoflook, peterselie, munt en overige kruiden. Kneed dit door elkaar en rol hier balletjes (zo groot als pingpongballetjes) van.Stap 2
Verwarm een pan met olie op het vuur en bak hier de kofta balletjes rondom in aan en gaar.Stap 3
Roer voor de tzatziki de kwark los. Rasp een halve komkommer fijn. Knijp het vocht uit de komkommer en roer de komkommer door de kwark. Breng de tzatziki op smaak met zout en peper en roer een halve eetlepel citroensap erdoor samen met de knoflookpoeder, uienpoeder, en dille.Stap 4
Bestrijk een naan met tzatziki, verdeel hierover de gebakken kofta met ringen rode ui en komkommer.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.