Zelf naanbrood maken
Naanbrood: ik vind het heerlijk. Lekker bij een currygerecht, als bijgerecht bij gegrilde groenten of gewoon met wat hummus als tussendoortje. Je kunt naan natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar het is nóg lekkerder om zelf naanbrood te maken met dit naan recept. Wat is naanbrood? Naanbrood is een...Zelf naanbrood maken
Bewaren
Naanbrood: ik vind het heerlijk. Lekker bij een currygerecht, als bijgerecht bij gegrilde groenten of gewoon met wat hummus als tussendoortje. Je kunt naan natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar het is nóg lekkerder om zelf naanbrood te maken met dit naan recept.
Wat is naanbrood?
Naanbrood is een plat brood uit India dat al heel lang wordt gemaakt. Het lijkt een beetje op pita of flatbread omdat het plat is, knapperig van buiten en zacht van binnen. Maar het heeft een hele eigen unieke smaak, die je moet proeven om te weten hoe lekker het is. Je kunt de naan makkelijk thuis maken met zes simpele ingrediënten.
Traditioneel wordt naan in een tandooroven gebakken, maar thuis kun je het ook op een bakplaat, in een oven of zelfs op een grill bereiden.
Naan recept
Maak je een lekker gerecht en ben je vergeten om naanbrood te kopen, dan maak je dit heel snel zelf. Je hebt er maar zes ingrediënten voor nodig: yoghurt, zout, bloem, gist, wat poedersuiker en natuurlijk water. In dit recept gebruik ik alleen zout voor smaak. Als je van kruiden houdt, kun je ook je eigen kruiden toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan naan met knoflook, koriander en komijn. Of probeer eens iets nieuws uit!
Yoghurt brood
De toevoeging van yoghurt aan het deeg zorgt ervoor dat het deeg ietsje zuurder wordt en maakt het brood lekker zacht. Daarom wordt naan ook wel yoghurt brood genoemd. Voor het maken van naanbrood wordt vaak gewone volle yoghurt gebruikt, maar je kunt bijvoorbeeld ook Griekse yoghurt gebruiken.
Naan brood recept
Met dit lekkere naan brood recept maak je zelf een heerlijk Indiaas yoghurtbroodje. Het is wel belangrijk om het deeg even een uur te laten rijzen. Zo wordt het deeg lekker luchtig en krijg je de allerlekkerste naan broodjes.
Er zijn snellere varianten van naanbrood waarbij geen gist nodig is. Deze maken gebruik van zelfrijzend bakpoeder en yoghurt om het deeg te laten rijzen, waardoor je in korte tijd vers brood kunt maken. Maar als je de tijd hebt, dan raad ik je echt aan om het deeg zo authentiek mogelijk te maken. Dan smaakt het extra lekker!
Waar eet je naan bij?
Naan is heel lekker bij een curry, zoals deze Indiase curry van bloemkool met kip, Thaise curry met kip en mihoen of deze makkelijke curry met garnalen. Je kunt de naan ook gebruiken als hoofdingrediënt. Je kunt een gevulde naan maken, waarbij je bijvoorbeeld gegrilde groenten en kip in het brood rolt. Of maak deze naan met geroosterde groenten en pestosaus. Heel lekker, ook voor de lunch!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zelf naanbrood maken
Stap 1
Doe het water met suiker in een kom, doe de gister erbij en laat dit even staan (5 minuten).Stap 2
Meng bloem met zout en meng dit in een mixer met deeghaken met het watermengsel en de yoghurt. Mix dit in 10 minuten tot een compact deeg.Stap 3
Vet een kom in en leg hier de bal deeg in, dek af met een schone theedoek en laat dit een uur rijzen. Het deeg wordt ongeveer dubbel zo groot.Stap 4
Verdeel het deeg in 8 stukken en kneed hier een soort dunne pannenkoek van.Stap 5
Vet een grillpan in en verwarm het op het vuur. Bak de naan in de grillpan aan beide kanten, ongeveer 2-3 minuten per kant.in de koelkast kun je de gebakken naan in een zakje of afgesloten bak tot 5 dagen bewaren.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zelf naanbrood maken
Stap 1
Doe het water met suiker in een kom, doe de gister erbij en laat dit even staan (5 minuten).Stap 2
Meng bloem met zout en meng dit in een mixer met deeghaken met het watermengsel en de yoghurt. Mix dit in 10 minuten tot een compact deeg.Stap 3
Vet een kom in en leg hier de bal deeg in, dek af met een schone theedoek en laat dit een uur rijzen. Het deeg wordt ongeveer dubbel zo groot.Stap 4
Verdeel het deeg in 8 stukken en kneed hier een soort dunne pannenkoek van.Stap 5
Vet een grillpan in en verwarm het op het vuur. Bak de naan in de grillpan aan beide kanten, ongeveer 2-3 minuten per kant.in de koelkast kun je de gebakken naan in een zakje of afgesloten bak tot 5 dagen bewaren.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.