Ga naar de inhoud

Naan met geroosterde groenten en pestosaus

Een heerlijke lunch of maaltijd, die super simpel is. Naan met geroosterde groenten en pestosaus. Ik serveer het met blauwe kaas, maar een andere kaas kan ook.
20 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd
Delen op
Naan met geroosterde groenten en pestosaus

Naan met geroosterde groenten en pestosaus

Heb je zin in een anders-dan-anderslunch of – makkelijke maaltijd? Dan zijn deze naans met geroosterde groenten en pestosaus mijn tip voor vandaag! Stiekem zijn het een soort mini pizza’s. Dus dat kan niet anders dan heel erg lekker zijn 😉

Naan met geroosterde groenten en pestosaus

Naan is zo’n product dat ik het liefst iedere week wel op tafel zet. Als vervangen voor een pitabroodje bij de (kip)shoarma, lekker voor ernaast bij een curry of stiekem gebruikt als pizzabodem. Lekkere spread of sausje erbij, wat groenten erop en je kunt aan tafel.

Deze keer dus een combi met geroosterde groenten, pestoroom en blauwe kaas. Dat wordt smullen!

Naan met geroosterde groenten en pestosaus

Naan met geroosterde groenten en pestosaus

Deze keer naan met geroosterde groenten en pestosaus. Met blauwe kaas. De makkelijke pizza’s smaken toch net even anders omdat de bodem van naan is.

Ben je geen fan van blauwe kaas (wat ik je toch zou aanraden om te proberen), dan kun je de blauwe kaas vervangen door mozzarella of geitenkaas. En ook met de groenten kun je variëren, dus geen fan van aubergine? Kies dan voor extra paprika of courgette of denk eens aan rode ui, pompoen, zoete aardappel of wortel – alles kan!

Niet alleen lekker als avondmaaltijd maar ook een heerlijke lunch. Scroll naar beneden voor het recept!

Naan met geroosterde groenten en pestosaus

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd

  • Grillpan
  • Grote ovenschaal
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze naan met geroosterde groenten en pestosaus

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm ook een grillpan alvast voor op middelhoog vuur.
2
Stap 2
Snijd de aubergine en courgette in schijfjes. Snijd de paprika’s in reepjes. Meng ze in een kom met de olijfolie en de Italiaanse kruiden. Gril ze vervolgens totdat ze mooie grillstrepen hebben en de aubergine gaar is (ongare aubergine is niet gezond voor je).
3
Stap 3
Meng in de tussentijd de crème fraîche met de pesto. Breng op smaak met peper. Leg de naans op de bakplaat en smeer ze in met het mengsel.
4
Stap 4
Verdeel hierover de gegrilde groenten en verdeel daar weer de blauwe kaas overheen. Bak de naans vervolgens in de oven totdat de kaas gesmolten is.
5
Stap 5
Garneer de naans met wat extra pesto en strooi er eventueel nog wat grof gehakte basilicum overheen. Serveer meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op