Indiase curry van bloemkool met kip
Een heerlijke Indiase curry met bloemkool en kip. Een simpel recept voor een heerlijke (milde)curry boordevol smaak.Indiase curry van bloemkool met kip
Bewaren
Als er één recept is dat je een keer moet proeven dan is het deze Indiase curry van bloemkool met kip. Echt een topper van een recept als je het mij vraagt. Supersimpel om te maken, en heel erg lekker!
Bloemkool curry
Een milde curry met romige saus en veel groenten. Dat is dit lekkere curry met bloemkool recept. Je ziet het waarschijnlijk niet, maar aan de saus voeg ik naast kip namelijk ook bloemkoolroosjes toe. Een heerlijke combinatie waarbij je bijna niet door hebt hoeveel groente je eet. Serveer de Indiase curry met gekookt rijst of zelfgemaakt naanbrood. Of allebei!
Curry. Ik dacht dat ik daar niet zo van was. Ik ben namelijk geen pittige eter. Als je de recepten van Brenda Kookt vaker maakt dan weet je dat inmiddels wel denk ik. Maar inmiddels weet ik dat een curry echt niet altijd heet of pittig hoeft te zijn. Het kan ook mild zijn zodat iedereen het lekker vindt. Of in iedergeval de niet-pittige eters.
Zoals deze curry met bloemkool en kip. Dit is een variatie op een recept dat ik vond op Pinterest, maar heb verbouwd tot mijn eigen versie. Wat milder, met extra veel groenten en ik kon het niet laten ook kip toe te voegen. Eigenlijk was dit namelijk bedoeld als een vegetarische versie met alleen bloemkool. Maar ik voeg de kip graag weer toe aan deze Indiase curry.
Indiase curry met bloemkool en kip
Een milde Indiase curry dus, met bloemkool en kip. Een heel eenvoudig recept, zonder pakjes en zakjes. Een kruidige romige saus met daarin blokjes kip en bloemkoolroosjes.
De bloemkoolroosjes koken we even kort voor. Ondertussen bakken we de kipfilet aan in de pan, samen met de kruiden, dus de knoflook, gember, garam marsala, currypoeder, kurkuma en cayenne peper. Hierna gaat eerst de tomatenpuree erbij, dit bak je even kort mee voor de kokosmelk erbij gaat. Laat dit 10 minuten pruttelen voor je de bloemkoolroosjes toevoegt.
En that’s it. Zo maak je super eenvoudig deze Indiase curry met bloemkool en kip klaar. Garneer voor het serveren met verse peterselie (of koriander) en serveer met gekookte rijst of naan.
Curry recepten
Als je trek hebt gekregen en graag meer curry’s wilt koken dan tip ik je deze recepten (waarschuwing ze zijn dus niet heel erg pittig ;)):
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze indiase curry van bloemkool met kip
Stap 1
Kook de bloemkool 8 minuten voor in ruim water.Stap 2
Verwarm olie in een hapjespan. Fruit de ui aan, voeg hierna de blokjes kip toe en bak dit mee. Voeg de knoflook, gember, garam marsala, currypoeder, kurkuma en cayenne peper toe en bak dit even mee.
Stap 3
Doe hierna de tomatenpasta erbij en verwarm dit kort mee voor je de kokosmelk toevoegt. Breng aan de kook en roer door. Laat dit 10 minuten pruttelen voor je de bloemkoolroosjes toevoegt.Stap 4
Kook ondertussen de rijst of verwarm de naan.Stap 5
Garneer het gerecht met verse peterselie en serveer de kip-bloemkoolcurry met rijst of naan.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze indiase curry van bloemkool met kip
Stap 1
Kook de bloemkool 8 minuten voor in ruim water.Stap 2
Verwarm olie in een hapjespan. Fruit de ui aan, voeg hierna de blokjes kip toe en bak dit mee. Voeg de knoflook, gember, garam marsala, currypoeder, kurkuma en cayenne peper toe en bak dit even mee.
Stap 3
Doe hierna de tomatenpasta erbij en verwarm dit kort mee voor je de kokosmelk toevoegt. Breng aan de kook en roer door. Laat dit 10 minuten pruttelen voor je de bloemkoolroosjes toevoegt.Stap 4
Kook ondertussen de rijst of verwarm de naan.Stap 5
Garneer het gerecht met verse peterselie en serveer de kip-bloemkoolcurry met rijst of naan.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
13 reacties
Ans
Heeeerlijk, ik hou niet van bloemkool, maar dit is een aanrader. En mijn man zat te smullen. We hebben het met rijdt gemaakt.
Margriet Last
Mmmmmm wat was dat lekker zeg! Ik heb er een ietsiepietsie honing over gegoten, vond t iets te zurig. Daarna heeeeel lekker!
Lies Wielinga
Heerlijk recept. De garam masala heb ik zelf gemaakt, de meeste kruiden heb ik al in huis die ik ook in de Molukse keuken gebruik. Ik vind persoonlijk koriander lekkerder erbij dan peterselie. Volgende keer doe ik er rode pepers bij.
Eveline
Heerlijk heb het gegeten in een wrap met sla zoetzuur van komkommer tomaat en streep yoghurt en mangochutney super lekker
Kelvin
Heerlijke curry en erg makkelijk. Alleen vind ik het zure van de tomatenpasta iets te heftig. Maar een beetje extra kokosmelk lost dat wel op.
Jeroen
Hoi Brenda, waarom kook je de bloemkool voor? Je kunt de roosjes ook bij stap 3 toevoegen . Dit werkt prima. Dan pruttelen ze 10 minuten mee. Kunt eventueel paprika als extra groente toevoegen.
Ad
We hebben genoten met daarnaast een volle Italiaanse rode wijn die perfect paste!
Ad
We hebben gesmuld met een heerlijke met een heerlijke powerfully rode Italiaanse wijn. Perfect……
A. Roosjen-Broersma
Top recept.
A. Roosjen-Broersma
vergat de sterbeoordeling
A. Roosjen-Broersma
Heb het gisteren gemaakt voor 4 personen en we hebben er met z'n drieën van gesmuld. Het was verrukkelijk! en is helemaal opgegaan. Ze stonden versteld dat ik dit kon bereiden. Nou zeg! Dank je wel Brenda.
Helen Landweer
Heb de curry nu tweemaal gemaakt. De eerste keer het recept exact gevolgd en vond het erg lekker, maar miste toch een beetje pit, wel ideaal voor kinderen en mensen die niet van pittig houden. De tweede maal heb ik de hoeveelheid cayennepeper verdubbeld en toen vond ik hem nog lekkerder. Bedankt voor het recept.
Tilly Hage van der Kleij
Dag Brenda, maakte vandaag je bloemkoolcurry met kip. Het was TOP! Zacht van smaak. Wat fijn was dat ik ook het recept in beeld kon krijgen voor één persoon. Ga zeker meer recepten proberen.