Indiase curry van bloemkool met kip
Een heerlijke Indiase curry met bloemkool en kip. Een simpel recept voor een heerlijke (milde)curry boordevol smaak.
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inIndiase curry van bloemkool met kip
Bewaren
Als er één recept van Brenda Kookt is die je deze week moet maken dan is het deze. De Indiase curry van bloemkool met kip. Echt een topper van een recept als je het mij vraagt. Supersimpel om te maken, en heel erg lekker!
Een milde curry met romige saus en veel groenten. Je ziet het waarschijnlijk niet, maar aan de saus voeg ik naast kip ook bloemkoolroosjes toe. Een heerlijke combi waarbij je bijna niet door hebt hoeveel groente je eet. Serveer de Indiase curry met gekookt rijst of naan. Of allebei 😉

Curry. Ik dacht dat ik daar niet zo van was. Ik ben namelijk geen pittige eter. Als je de recepten van Brenda Kookt vaker maakt dan weet je dat inmiddels wel denk ik. Maar inmiddels weet ik dat een curry echt niet altijd heet of pittig hoeft te zijn. Het kan ook mild zijn zodat iedereen het lekker vindt. Of in iedergeval de niet-pittige eters.
Zoals deze curry. Dit is een variatie op een recept dat ik vond op Pinterest, maar heb verbouwd tot mijn eigen versie. Wat milder, met extra veel groenten en ik kon het niet laten ook kip toe te voegen. Eigenlijk was dit namelijk bedoeld als een vegetarische versie met alleen bloemkool. Maar ik voeg de kip graag weer toe aan deze Indiase curry.

Indiase curry met bloemkool en kip
Een milde Indiase curry dus, met bloemkool en kip. Een heel eenvoudig recept, zonder pakjes en zakjes. Een kruidige romige saus met daarin blokjes kip en bloemkoolroosjes.
De bloemkoolroosjes koken we even kort voor. Ondertussen bakken we de kipfilet aan in de pan, samen met de kruiden, dus de knoflook, gember, garam marsala, currypoeder, kurkuma en cayenne peper. Hierna gaat eerst de tomatenpuree erbij, dit bak je even kort mee voor de kokosmelk erbij gaat. Laat dit 10 minuten pruttelen voor je de bloemkoolroosjes toevoegt.
En that’s it. Zo maak je super eenvoudig deze Indiase curry met bloemkool en kip klaar. Garneer voor het serveren met verse peterselie (of koriander) en serveer met gekookte rijst of naan.
Curry recepten
Als je trek hebt gekregen en graag meer curry’s wilt koken dan tip ik je deze recepten (waarschuwing ze zijn dus niet heel erg pittig ;)):
- Curry met kip en spinazie
- Snelle curryvis met sperziebonen en naan
- Makkelijke curry met garnalen
- Snelle curry met rijst en halloumi

Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze indiase curry van bloemkool met kip
Stap 1
Kook de bloemkool 8 minuten voor in ruim water.Stap 2
Verwarm olie in een hapjespan. Fruit de ui aan, voeg hierna de blokjes kip toe en bak dit mee. Voeg de knoflook, gember, garam marsala, currypoeder, kurkuma en cayenne peper toe en bak dit even mee.
Stap 3
Doe hierna de tomatenpasta erbij en verwarm dit kort mee voor je de kokosmelk toevoegt. Breng aan de kook en roer door. Laat dit 10 minuten pruttelen voor je de bloemkoolroosjes toevoegt.Stap 4
Kook ondertussen de rijst of verwarm de naan.Stap 5
Garneer het gerecht met verse peterselie en serveer de kip-bloemkoolcurry met rijst of naan.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze indiase curry van bloemkool met kip
Stap 1
Kook de bloemkool 8 minuten voor in ruim water.Stap 2
Verwarm olie in een hapjespan. Fruit de ui aan, voeg hierna de blokjes kip toe en bak dit mee. Voeg de knoflook, gember, garam marsala, currypoeder, kurkuma en cayenne peper toe en bak dit even mee.
Stap 3
Doe hierna de tomatenpasta erbij en verwarm dit kort mee voor je de kokosmelk toevoegt. Breng aan de kook en roer door. Laat dit 10 minuten pruttelen voor je de bloemkoolroosjes toevoegt.Stap 4
Kook ondertussen de rijst of verwarm de naan.Stap 5
Garneer het gerecht met verse peterselie en serveer de kip-bloemkoolcurry met rijst of naan.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in5 reacties
A. Roosjen-Broersma
Top recept.
A. Roosjen-Broersma
vergat de sterbeoordeling
A. Roosjen-Broersma
Heb het gisteren gemaakt voor 4 personen en we hebben er met z'n drieën van gesmuld. Het was verrukkelijk! en is helemaal opgegaan. Ze stonden versteld dat ik dit kon bereiden. Nou zeg! Dank je wel Brenda.
Helen Landweer
Heb de curry nu tweemaal gemaakt. De eerste keer het recept exact gevolgd en vond het erg lekker, maar miste toch een beetje pit, wel ideaal voor kinderen en mensen die niet van pittig houden. De tweede maal heb ik de hoeveelheid cayennepeper verdubbeld en toen vond ik hem nog lekkerder. Bedankt voor het recept.
Tilly Hage van der Kleij
Dag Brenda, maakte vandaag je bloemkoolcurry met kip. Het was TOP! Zacht van smaak. Wat fijn was dat ik ook het recept in beeld kon krijgen voor één persoon. Ga zeker meer recepten proberen.