Ga naar de inhoud

Curry met kip en spinazie

Een snelle en makkelijke curry die je zonder pakjes of zakjes maakt, gewoon met de kruiden uit de kruidenlade. Makkelijke curry met kip en spinazi
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
curry met kip en spinazie

Curry met kip en spinazie

Er staat vandaag een curry met kip en spinazie op het menu. Een milde curry die je gemakkelijk zelf maakt zonder pakjes en zakjes. Je hebt er zelfs geen currypasta voor nodig. Kortom een lekker rijstgerecht met kip in een sausje. Zet jij deze curry met kip en spinazie ook binnenkort op tafel?

curry met kip en spinazie

Rijstgerechten

Als er een maaltijd is dat altijd goed is, dan is het wel rijst met een lekker sausje. Veel mensen kopen dit nog steeds uit een pakje of pot. Zonde, want dat is echt niet nodig. Het is heel eenvoudig om dit zelf te maken.

Later in dit artikel tip ik je nog een aantal andere recepten van rijstgersten met een sausje, die je maakt zonder pakje. Laten we het eerst eens hebben over de makkelijke curry met kip en spinazie.

curry met kip en spinazie

Curry met kip en spinazie

Deze curry met kip en spinazie is erg eenvoudig om te maken. Zo zie je maar dat het helemaal niet moeilijk of ingewikkeld is om zonder pakjes een lekker maaltijd te koken.

De basis van deze curry zijn kipblokjes. Deze bak je aan in de pan met de kruiden (knoflookpoeder, gember, currypoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, kaneel, zout en peper). Hierna voeg je tomatenpuree, gepelde tomaten en kokosmelk toe samen met kippenbouillon. Dit zorgt voor een lekkere en rijke saus van de curry.

Als je de saus wat dikker wilt maken maak je een papje van maizena met water. Roer dit goed door voor je het aan de curry toevoegt. Laat dit even mee pruttelen.

Tot slot gaat de spinazie bij de saus, dit verwarmen we mee tot het geslonken is.

Serveer de curry met kip en spinazie met rijst naar keuze. Garneer eventueel met gehakte peterselie en cashewnoten.

Milde curry met kip en spinazie

Deze curry is vrij mild, en dus niet pittig (ik ben zelf geen pittige eter). Houd je van een meer pittige curry? Voeg in dat geval extra currypoeder toe, en eventueel ook een lepeltje sambal.

curry met kip en spinazie

Rijst met een sausje, zonder pakjes

Heb je na de makkelijke curry met kip en spinazie trek gekregen om vaker zonder pakjes en zakjes een rijstmaaltijd te koken? Ik tip je een paar lekkere gerechten die je binnen no time zelf op tafel zet:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze curry met kip en spinazie

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Kook de rijst in een pan gaar.
2
Stap 2
Verwarm een hapjespan met olie op het vuur. Bak de kipblokjes rondom aan. Doe de ui erbij en bak dit mee tot het glazig ziet.
3
Stap 3

Doe de kruiden erbij (knoflookpoeder, gember, currypoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, kaneel, zout en peper). Roer door en verwarm even mee.

4
Stap 4
Doe de tomatenpuree erbij, samen met de tomaten uit blik, bouillon en kokosmelk. Roer door elkaar en breng aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de kip gaar is.
5
Stap 5
Als je graag een dikkere curry wilt maken, voeg dan maïzena toe. Roer 1 el maïzena los met koud water. Doe het bij de curry en verwarm even mee.
6
Stap 6
Doe de spinazie bij de curry en verwarm dit een paar minuutjes mee, tot de spinazie geslonken is. Voeg eventueel een lepeltje sambal toe, als je houdt van een meer pittige curry.
7
Stap 7
Serveer de curry met kip en spinazie met rijst.
Bekijk ook andere recepten
Zoete drumsticks met speculaaskruiden
Orzo in tomatensaus met gehaktballetjes
Traybake van zoete aardappel met knoflookolie en Parmezaan
Spitskoolstamppotje met slavink

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op