Ga naar de inhoud

Babi ketjap recept

Een makkelijke maaltijd die heerlijk is om achter de hand te hebben. Babi ketjap. Een lekker rijstgerecht met een sausje. Simpel om te maken, maar vol van smaak. Hamlappen in een gevulde gember-ketjapsaus. Een snelle makkelijke maaltijd. Lekker met rijst of bami. Rijstgerecht Rijst (of bami-) gerechten met een sausje. We...
Delen op

Babi ketjap recept

Een makkelijke maaltijd die heerlijk is om achter de hand te hebben. Babi ketjap. Een lekker rijstgerecht met een sausje. Simpel om te maken, maar vol van smaak.

Hamlappen in een gevulde gember-ketjapsaus. Een snelle makkelijke maaltijd. Lekker met rijst of bami.

Babi ketjap

Rijstgerecht

Rijst (of bami-) gerechten met een sausje. We eten het bij ons thuis weer steeds vaker. Het fijne is dat het simpel is om zelf te maken, veel smaak heeft en je kunt er ook lekker mee variëren. Zo gebruik ik de ene keer rijst en de andere keer bami. En de groenten die ik bij de sausjes serveer verschillen ook. Net waar ik zin in heb, of wat ik in huis heb.

Deze keer ga ik voor babi ketjap. Dit gerecht lijkt op de op de populaire kip ketjap van deze website. Maar toch is hij iets anders. Met ander vlees en een meer kruidige en gevulde saus. Dit lijkt op de babi ketjap van het Chinese restaurant, en daarom noem ik het ook zo.

Babi Ketjap is oorspronkelijk een gerecht van Indonesisch gestoofd varkensvlees met ketjapsaus. Een Chinese Indonesische klassieker, omdat het een erg eenvoudig gerecht is.

Babi ketjap

Babi ketjap maken

Dit lekkere gerecht bestaat uit hamlappen in een kruidige gember-ketjapsaus. In dit geval vul ik de saus ook met uienringen en reepjes paprika.

Nadat je het vlees hebt aangebakken voeg je de uien en paprikareepjes toe samen met knoflook. Nadat je dit even hebt aangefruit gaan de kruiden erbij: ketjap, gemberpoeder, komijnpoeder, sambal en tomatenpuree. Samen zorgt dit voor een heerlijke kruidig gember-ketjapsaus.

Ik serveer de babi ketjap in dit geval met rijst en sperziebonen, maar natuurlijk kun je ook gaan voor bami. En kun je de sperziebonen vervangen door een andere groente, bijvoorbeeld broccoli.

Gerechten als deze kun je goed invriezen. Maak bijvoorbeeld een dubbele portie en vries dit in. Zo hoef je de volgende keer alleen rijst of bami te koken met bijvoorbeeld broccoli of sperziebonen. Voor je het weet geniet van je een heerlijk bordje babi ketjap.

Tip: maak ook eens babi pangang, naar dit recept. Een super lekkere maaltijd.

Babi ketjap

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze babi ketjap recept

Stap 1
Breng de reepjes hamlap op smaak met zout en peper. Verhit olie in een wok en bak de reepjes hierin aan.
2
Stap 2
Doe de ui, knoflook en paprika bij het vlees en bak dit 5 minuten mee. Doe hierna de ketjap, gemberpoeder, komijnpoeder, sambal en tomatenpuree erbij. Roer dit goed door voor je het water toevoegt. Laat dit nog 20 minuten pruttelen.
3
Stap 3
Serveer de babi ketjap met rijst en gekookte sperziebonen

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Gnocchi met spruiten en botersaus
Fetaspread met geroosterde courgette
Naan met bloemkoolshoarma
Quesadilla's met gehakt en paprika

2 reacties

Bianca Blankestein

Hai! Ik ben gek op dit soort recepten! Wel een vraagje....er staat bij dat het een slowcooker recept is maar dat zie ik niet terug in de bereiding, hoe werkt dat dan precies?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Bianca, bij de slowcooker doe je alle ingrediënten in de slowcooker. Zet hem eerst 1 uur op high en dan nog 3 uur op low. Je kunt het water dan achterwege laten.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op