Ga naar de inhoud

Babi ketjap recept

Een makkelijke maaltijd die heerlijk is om achter de hand te hebben. Babi ketjap. Een lekker rijstgerecht met een sausje. Simpel om te maken, maar vol van smaak. Hamlappen in een gevulde gember-ketjapsaus. Een snelle makkelijke maaltijd. Lekker met rijst of bami. Rijstgerecht Rijst (of bami-) gerechten met een sausje. We...

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Breng de reepjes hamlap op smaak met zout en peper. Verhit olie in een wok en bak de reepjes hierin aan.
2
Stap 2
Doe de ui, knoflook en paprika bij het vlees en bak dit 5 minuten mee. Doe hierna de ketjap, gemberpoeder, komijnpoeder, sambal en tomatenpuree erbij. Roer dit goed door voor je het water toevoegt. Laat dit nog 20 minuten pruttelen.
3
Stap 3
Serveer de babi ketjap met rijst en gekookte sperziebonen

Babi ketjap recept

Een makkelijke maaltijd die heerlijk is om achter de hand te hebben. Babi ketjap. Een lekker rijstgerecht met een sausje. Simpel om te maken, maar vol van smaak.

Hamlappen in een gevulde gember-ketjapsaus. Een snelle makkelijke maaltijd. Lekker met rijst of bami.

Babi ketjap

Rijstgerecht

Rijst (of bami-) gerechten met een sausje. We eten het bij ons thuis weer steeds vaker. Het fijne is dat het simpel is om zelf te maken, veel smaak heeft en je kunt er ook lekker mee variëren. Zo gebruik ik de ene keer rijst en de andere keer bami. En de groenten die ik bij de sausjes serveer verschillen ook. Net waar ik zin in heb, of wat ik in huis heb.

Deze keer ga ik voor babi ketjap. Dit gerecht lijkt op de op de populaire kip ketjap van deze website. Maar toch is hij iets anders. Met ander vlees en een meer kruidige en gevulde saus. Dit lijkt op de babi ketjap van het Chinese restaurant, en daarom noem ik het ook zo.

Babi Ketjap is oorspronkelijk een gerecht van Indonesisch gestoofd varkensvlees met ketjapsaus. Een Chinese Indonesische klassieker, omdat het een erg eenvoudig gerecht is.

Babi ketjap

Babi ketjap maken

Babi ketjap is een gerecht met hamlappen in een kruidige gamber-ketjapsaus. In dit geval vul ik de saus ook met uienringen en reepjes paprika.

Nadat je het vlees hebt aangebakken voeg je de uien en paprikareepjes toe samen met knoflook. Nadat je dit even hebt aangefruit gaan de kruiden erbij: ketjap, gemberpoeder, komijnpoeder, sambal en tomatenpuree. Samen zorgt dit voor een heerlijke kruidig gember-ketjapsaus.

Ik serveer de babi ketjap in dit geval met rijst en sperziebonen, maar natuurlijk kun je ook gaan voor bami. En kun je de sperziebonen vervangen door een andere groente, bijvoorbeeld broccoli.

Gerechten als deze kun je goed invriezen. Maak bijvoorbeeld een dubbele portie van de babi ketjap en vries dit in. Zo hoef je de volgende keer alleen rijst of bami te koken met bijvoorbeeld broccoli of sperziebonen. Voor je het weet geniet van je een heerlijk bordje babi ketjap.

Tip: maak ook eens babi pangang, naar dit recept. Een super lekkere maaltijd.

Babi ketjap

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op