Babi pangang (slowcooker of stoofpan)

Vandaag deel ik een toegankelijke versie op babi pangang. Dit recept kun je bereiden in de slowcooker of met een stoofpan.

Wij halen bijna nooit Chinees, ik ben er niet zo gek op. Als ik het eet, vind ik het lekker, maar het zal niet op mijn initiatief zijn. Joost daarentegen is er gek op. En daarom vond hij het de hoogste tijd dat we weer eens gingen bestellen. Vooral de babi pangang vond ik deze keer heerlijk. En toen ik de volgende dag bij het boodschappen doen hamlappen zag liggen, besloot ik meteen met het recept aan de slag te gaan.

Babi pangang

Babi pangang

De babi pangang heb ik gemaakt van hamlappen. Dit omdat het recept zo heel toegankelijk wordt en de hamlappen relatief snel klaar zijn. De saus heeft een basis van tomatenpuree met sweet chilisaus, ketjap en sambal. Al mogen citroensap en suiker ook niet ontbreken voor de smaak die dichtbij ‘de echte van de Chinees’ komt.

In plaats van hamlappen kun je ook schouderkarbonade (zonder bot), speklapjes of procureur gebruiken.

Bij dit recept krijg je geen krokant laagje om het vlees. Wil je dit wel? Zoek dan eens op babi pangang met buikspek, op de website van Ashley vind je hier ook een recept van.

Tip: Om extra groente aan het gerecht toe te voegen bak ik bami- / nasigroenten die ik voor het serveren door de gekookte bami roer.

Babi pangang

Babi pangang (slowcooker of stoofpan)

15 minuten
+ 1 uur
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1,5 cm gember geraspt
  • 500 gram hamlappen in reepjes
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree 2x 70 g
  • 150 ml sweet chilisaus
  • 3 el ketjap manis
  • 1,5 tl sambal
  • sap van ½ citroen
  • 3 el rietsuiker
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 g atjar tjampoer
  • zout en peper
Extra benodigdheden:
  • Slowcooker of stoofpan

Bereiding

Bereiding in de slowcooker:

  • Doe de ui, met knoflook en geraspte gember in de slowcooker. Verdeel de reepjes hamlappen erop en verdeel de tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erover. Voeg het citroensap, de rietsuiker, 100 ml water en het groentebouillonblokje ook toe.
  • Verwarm dit alles 1 uur op high en vervolgens 4 uur op low.
  • Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog een half uurtje mee.

Bereiding in de stoofpan:

  • Verwarm olie in een stoofpan. Fruit de ui met knoflook aan. Voeg de reepjes hamlappen toe als de ui glazig is. Bak het vlees rondom aan.
  • Doe hierna de geraspte gember, tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erbij. Voeg ook het citroensap, de rietsuiker, 300 ml water en het groentebouillonblokje toe.
  • Breng aan de kook en laat dit op zacht vuur 45 min sudderen.
  • Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog 15 minuten mee.
  • Is de saus niet dik genoeg? Bind het dan met een beetje maïzena opgelost in water.
  • Serveer de babi pangang met gekookte bami of rijst. Lekker met kroepoek.
| Afdrukken

Babi pangang


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk