Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Babi pangang (slowcooker of stoofpan)

Vandaag deel ik een toegankelijke versie op babi pangang. Dit recept kun je bereiden in de slowcooker of met een stoofpan.

Wij halen bijna nooit Chinees, ik ben er niet zo gek op. Als ik het eet vind ik het lekker, maar het zal niet op mijn initiatief zijn. Joost daarentegen is er gek op. En daarom vond hij het de hoogste tijd dat we weer eens gingen bestellen. Stiekem vond ik de babi pangang deze keer heerlijk. En toen ik de volgende dag bij het boodschappen doen hamlappen zag liggen, besloot ik meteen met mijn variant op dit gerecht aan de slag te gaan.

Babi pangang

Babi pangang

Mijn versie van babi pangang bereid ik van hamlappen. Dit omdat het recept zo heel toegankelijk wordt en de hamlappen relatief snel klaar zijn. De saus van babi pangang heeft een basis van tomatenpuree met sweet chilisaus, ketjap en sambal. Al mogen citroensap en suiker ook niet ontbreken voor de smaak die dichtbij ‘de echte van de Chinees’ komt. Deze saus is wat mij betreft wat de babi pangang zo lekker maakt. Kruidig, fris, zuur en een beetje zoet.

In dit recept gebruik ik hamlappen, in plaats hiervan kun je ook schouderkarbonade (zonder bot), speklapjes of procureur gebruiken om babi pangang te maken.

Bij dit recept krijg je geen krokant laagje om het vlees. Wil je dit wel? Zoek dan eens op babi pangang met buikspek, op de website van Ashley vind je hier ook een lekker recept van.

Tip: Om extra groente aan het babi pangang recept toe te voegen bak ik bami- / nasigroenten die ik voor het serveren door de gekookte bami roer.

Slowcooker of stoofpan

Dit recept kun je bereiden in de slowcooker of stoofpan. Voor beide geef ik je hieronder de beschrijving.
Klik hier voor meer slowcooker-recepten.

Babi pangang

Babi pangang (slowcooker of stoofpan)

15 minuten
+ 1 uur
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1,5 cm gember geraspt
  • 500 gram hamlappen in reepjes
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree 2x 70 g
  • 150 ml sweet chilisaus
  • 3 el ketjap manis
  • 1,5 tl sambal
  • sap van ½ citroen
  • 3 el rietsuiker
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 g atjar tjampoer
  • zout en peper
Extra benodigdheden:
  • Slowcooker of stoofpan

Bereiding

Bereiding in de slowcooker:

  • Doe de ui, met knoflook en geraspte gember in de slowcooker. Verdeel de reepjes hamlappen erop en verdeel de tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erover. Voeg het citroensap, de rietsuiker, 100 ml water en het groentebouillonblokje ook toe.
  • Verwarm dit alles 1 uur op high en vervolgens 4 uur op low.
  • Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog een half uurtje mee.

Bereiding in de stoofpan:

  • Verwarm olie in een stoofpan. Fruit de ui met knoflook aan. Voeg de reepjes hamlappen toe als de ui glazig is. Bak het vlees rondom aan.
  • Doe hierna de geraspte gember, tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erbij. Voeg ook het citroensap, de rietsuiker, 300 ml water en het groentebouillonblokje toe.
  • Breng aan de kook en laat dit op zacht vuur 45 min sudderen.
  • Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog 15 minuten mee.
  • Is de saus niet dik genoeg? Bind het dan met een beetje maïzena opgelost in water.
  • Serveer de babi pangang met gekookte bami of rijst. Lekker met kroepoek.

Babi pangang

Babi pangang

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

51 Reacties

  1. Marianneroodnat 31 mei 2021 om 19:09

    Heerlijk recept ,, wij hebben het wel met zijn twee op ( recept voor 4 ) verder er niks bijgemaakt , dus krap voor 4 personen

  2. Lina 1 juni 2021 om 16:50

    Zo gemakkelijķ, maar o zo lekker… topgerechtjelina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept