Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Babi pangang (slowcooker of stoofpan)

Vandaag deel ik een toegankelijke versie op babi pangang. Dit recept kun je bereiden in de slowcooker of met een stoofpan.

Wij halen bijna nooit Chinees, ik ben er niet zo gek op. Als ik het eet, vind ik het lekker, maar het zal niet op mijn initiatief zijn. Joost daarentegen is er gek op. En daarom vond hij het de hoogste tijd dat we weer eens gingen bestellen. Vooral de babi pangang vond ik deze keer heerlijk. En toen ik de volgende dag bij het boodschappen doen hamlappen zag liggen, besloot ik meteen met het recept aan de slag te gaan.

Babi pangang

Babi pangang

De babi pangang heb ik gemaakt van hamlappen. Dit omdat het recept zo heel toegankelijk wordt en de hamlappen relatief snel klaar zijn. De saus heeft een basis van tomatenpuree met sweet chilisaus, ketjap en sambal. Al mogen citroensap en suiker ook niet ontbreken voor de smaak die dichtbij ‘de echte van de Chinees’ komt.

In plaats van hamlappen kun je ook schouderkarbonade (zonder bot), speklapjes of procureur gebruiken.

Bij dit recept krijg je geen krokant laagje om het vlees. Wil je dit wel? Zoek dan eens op babi pangang met buikspek, op de website van Ashley vind je hier ook een recept van.

Tip: Om extra groente aan het gerecht toe te voegen bak ik bami- / nasigroenten die ik voor het serveren door de gekookte bami roer.

Babi pangang

Babi pangang (slowcooker of stoofpan)

15 minuten
+ 1 uur
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1,5 cm gember geraspt
  • 500 gram hamlappen in reepjes
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree 2x 70 g
  • 150 ml sweet chilisaus
  • 3 el ketjap manis
  • 1,5 tl sambal
  • sap van ½ citroen
  • 3 el rietsuiker
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 g atjar tjampoer
  • zout en peper
Extra benodigdheden:
  • Slowcooker of stoofpan

Bereiding

Bereiding in de slowcooker:

  • Doe de ui, met knoflook en geraspte gember in de slowcooker. Verdeel de reepjes hamlappen erop en verdeel de tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erover. Voeg het citroensap, de rietsuiker, 100 ml water en het groentebouillonblokje ook toe.
  • Verwarm dit alles 1 uur op high en vervolgens 4 uur op low.
  • Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog een half uurtje mee.

Bereiding in de stoofpan:

  • Verwarm olie in een stoofpan. Fruit de ui met knoflook aan. Voeg de reepjes hamlappen toe als de ui glazig is. Bak het vlees rondom aan.
  • Doe hierna de geraspte gember, tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erbij. Voeg ook het citroensap, de rietsuiker, 300 ml water en het groentebouillonblokje toe.
  • Breng aan de kook en laat dit op zacht vuur 45 min sudderen.
  • Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog 15 minuten mee.
  • Is de saus niet dik genoeg? Bind het dan met een beetje maïzena opgelost in water.
  • Serveer de babi pangang met gekookte bami of rijst. Lekker met kroepoek.

Babi pangang

Babi pangang

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

20 Reacties

  1. Marjan 26 maart 2020 om 09:05

    Heel goed geslaagd! De hele familie heeft ervan gesmuld. Lekker comfortfood in deze bizarre tijd.

  2. Wijnanda 6 juni 2020 om 12:55

    succes recept!

    1. Beginneling 22 december 2020 om 18:21

      Kan dit in een pan van 4,5 liter?

  3. Tanja 29 oktober 2020 om 20:53

    5 sterren
    Kanhet ook met kip?

  4. Conny 3 november 2020 om 21:45

    5 sterren
    Gemaakt met kip, was ook heel lekker.

  5. Joke 22 november 2020 om 21:28

    5 sterren
    Super lekker, aanrader

    1. Eevee 6 december 2020 om 18:34

      5 sterren
      Hij was superlekker

    2. Bea 14 december 2020 om 16:21

      Babi pangang vandaag. Het zit in de slowcooker, ruikt fantastisch ben benieuwd.

  6. Inge 2 december 2020 om 09:33

    5 sterren
    Dit recept is geweldig, iedereen smult ervan hier thuis

    1. Hennie 9 december 2020 om 18:01

      Was erg lekker alleen volgende keer iets minder gember.overheerste wat.

  7. Olga 4 december 2020 om 17:05

    Leuk recept, alleen is Babi Pangang niet Chinees, maar Indonesisch! (de naam zegt het al, babi is Maleis voor varken)
    De Chinese restaurants in Nederland zijn oorspronkelijk van Chinezen die uit Indië kwamen, vandaar de Chinees-Indische restaurants, vind je verder nergens ter wereld. Maar met Chinees eten heeft het helaas niets te maken, de echte Chinese keuken lijkt meer op de andere Aziatische keukens, de Indonesische keuken is heel anders.

  8. Erica 28 december 2020 om 18:16

    Heel erg lekker

    1. Tom 13 januari 2021 om 18:37

      5 sterren
      Het was echt een heerlijk recept! Ga ik vaker maken, viel erg in de smaak!

  9. Janet 13 januari 2021 om 20:49

    Hallo Brenda , misschien een rare vraag maar moet de atjar er na 3,5 uur op high erbij in en dan die 4 uur volmaken, of na 4 uur op high en dan nog een half uur op high? (Snap je het nog?)🤣

    1. Brenda Hoff 14 januari 2021 om 06:55

      Hi Janet, De babi pangang verwarm ik het eerste uur op high, daarna 4 uur op low. De laatste 30 min van de 4 uur op low voeg ik de atjar erbij.

      1. Janet 14 januari 2021 om 13:02

        Dank je wel!!! Ben het nu aan het bereiden…😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept