Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli21.00,  uur.

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli 21:00 uur.

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Het is weer maandag, ik start de nieuwe week met een nieuwe makkelijke maaltijd. Zoals jullie van me gewend zijn. Deze keer een snelle topper met rijst, kip ketjap. Rijst met een kip in een saus van ketjap. Dit maakt een lekkere zoete saus, dat perfect gaat bij de kipblokjes en rijst.

Een gerecht dat ons thuis zeer verrast heeft, dit wordt onze nieuwe favoriete snelle gerechten met rijst.

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Ik hou van ketjap in een rijstgerecht. Als we iets met rijst eten gaat er vaak op mijn bord nog een scheutje zoete ketjap bij. Ik gebruik het ook weleens als basis voor bijvoorbeeld een snelle saus met bami. Maar ik had nog niet eerder ketjap het hoofdingrediënt van een saus gemaakt en besloot eens te testen of kip ketjap een succes zou zijn. En dat was het!

Deze zoete saus van ketjap met kippenbouillon en gemberpoeder is hemels. Ik vind dit zo lekker, ik kan het wel drinken. Tijdens het koken bleef ik ook maar proeven omdat het zo lekker was.

Omdat de kip in ketjapsaus al zoveel smaak heeft heb ik de rijst en groenten die ik erbij serveer wat meer basic gehouden. In dit geval serveer ik de kip ketjap met zilvervliesrijst en sperziebonen. Door de rijst meng ik blokjes omelet en ringetjes lente-ui. Dit kun je vervangen door andere rijst of bijvoorbeeld bami en een groente naar keuze. Broccoli past hier bijvoorbeeld ook erg goed bij, of neem roerbakgroenten.

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 100 ml (zoete) ketjap
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1/3 theelepel gemberpoeder
  • 300 gram rijst bijvoorbeeld zilvervliesrijst
  • 800 gram sperziebonen uiteinden verwijderd en gehalveerd
  • 3 eieren
  • eventueel maizena om de saus te binden
  • 3 stengels lente-ui in ringetjes
  • handje ongezoute pinda’s (of cashewnoten) ter garnering
  • olijfolie

Bereiding

  • Verwarm olie in een hapjespan en bak de kip hierin rondom aan.
  • Doe de ui en knoflook bij de kip en bak tot de ui glazig ziet. Meng de ketjap met kippenbouillon en gemberpoeder en doe dit bij de kip. Roer door en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de rijst in een pan gaar.
  • Kook in een andere pan de sperziebonen.
  • Roer de eieren door elkaar en bak hier een omelet van. Snijd de omelet in stukjes.
  • Vind je de ketjap-saus de dun? Dan kun je de saus eventueel nog binden door een theelepeltje maizena te mengen met koud water en dit door de saus te mengen. Verwarm dit een paar minuutjes mee.
  • Roer de blokjes omelet en ringetjes lente-ui door de rijst. Serveer de rijst met de kip ketjap en de sperziebonen. Garneer met pinda’s.

Kip ketjap met rijst en sperziebonen
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

18 Reacties

  1. Ruth Retotar-Brinkman 14 april 2021 om 19:16

    5 sterren
    Super lekker. Heb dit een aantal maanden geleden gemaakt.😊👍🏼

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept