Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Kip Kerrie Recept

Kip kerrie met rijst, een van de lekkerst rijst-gerechten. Deze variant maak je zelf zonder pakjes en zakjes. Yum!

30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Bak de ui en knoflook glazig in een pan met olijfolie. Doe de blokjes kipfilet erbij. Bak het rondom mee zodat de buitenkant van de kip alvast aangebakken is. Doe de reepjes paprika er ook bij en bak dit mee.
3
Stap 3

Voeg de kruiden (kerriepoeder, kurkuma en sambal) bij het kipmengsel, roer dit goed door en laat even meebakken. Voeg het water met het bouillonblokjes samen met het sap van de ananas toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee.

4
Stap 4

Meng maizena met een beetje koud water in een kommetje en roer dit goed door elkaar. Voeg dit bij de saus en verwarm het een paar minuutjes mee zodat de saus kan binden.

5
Stap 5

Proef de saus en voeg eventueel een beetje zout toe.Voeg de ananas en crème fraîche toe en verwarm even mee.

6
Stap 6
Serveer de kip kerrie met gekookte rijst.

Kip Kerrie Recept

Rijst met een sausje, dat is altijd goed. Maar wist je dat je dit gemakkelijk zonder pakjes en zakjes kunt koken? Zoals dit kip kerrie recept. Een rijstgerecht met kruidige kerriesaus, gevuld met kip, blokjes ananas en reepjes paprika. Lekker met rijst erbij voor een complete maaltijd.

Kip zonder pakje recept

Koken zonder pakjes

Kip kerrie, oftewel kip curry. Een gerecht van rijst met kip in een kerriesausje. Een van de gerechten die wij vroeger altijd uit een pakje kookte. Zonde, want dat is dus helemaal niet nodig.

Op deze manier eet ik rijstgerechten het liefst. In een heerlijke (liefst beetje dikke) saus. Zodat het een smeuïg geheeld wordt. Een paar van mijn favorieten die inmiddels ook hier op de website staan zijn deze:

Opvallend is wel dat bij deze gerechten 9 van de 10 keer kip wordt gebruikt. Voor een vegetarische variant kun je dit bijvoorbeeld vervangen door blokjes tofu of tempeh.

Kip Kerrie Recept

Kip Kerrie maken

Eerder (in 2015) deelde ik hier op de blog een ander kip kerrie recept waarbij de basis van de saus kokosmelk is. Ik vond dat gerecht heerlijk, maar daar dacht ze bij mij thuis anders over. Ze zijn niet helemaal fan van kokosmelk. Daarom besloot ik deze keer een nieuwe variant van kip kerrie te maken, zonder kokosmelk. Het resultaat is een super lekkere kip kerrie maaltijd.

Een kip kerrie recept met een kerriesaus zonder kokosmelk dus. De saus in dit recept maak je als volgt: nadat ui en knoflook zijn aangefruit in de pan bakken de we de kip mee. Als de kip rondom is aangebakken voegen we reepje paprika toe. Deze bakken we even me voor we  de kruiden erbij doen: kerriepoeder, kurkuma en sambal. Hierna gaat er water en een bouillonblokje bij ,samen met het sap van de ananas. Die laten we even lekker meeverwarmen. Blokjes ananas en crème fraîche zorgen voor de finishing touch van de saus van dit kip kerrie recept.

Serveer de kip kerrie met gekookte rijst voor een complete maaltijd.

Kip Kerrie Recept

Kip Kerrie Recept

 

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

14 reacties

Nicole Land

Hoi, hier is het recept met de kokosmelk juist favoriet.(ieder zijn ding) maar als ik op een link van je vorige recept klik geeft hij een foute pagina aan. En ook al maak ik dat recept zo vaak (en deel ik hem met anderen) ik ken hem nog niet uit mijn hoofd... zou ik hem nog van je mogen hebben?

Laat een bericht achter

[email protected]

Hoi Nicole, ik zie inderdaad dat het met het andere kip-kerrie recept niet goed gaat. Ik ga de technische mannen even vragen om dit op te lossen.

Williette

Wanneer moet de maizena er bij? Staat niet in de omschrijving

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Wiliette, die gaat op het laatste door de saus. Excuus het staat er inmiddels bij :)

Be
5/5 sterren

Heerlijk recept & snel klaar! Dit gaan we zeker vaker maken. Volgende keer voor ons iets minder sambal, maar verder een aanrader!

Laat een bericht achter

Loes

Dank voor het recept. Vandaag de maaltijd gemaakt en er heerlijk van gegeten. Alleen heb ik niet begrepen waarvoor ik de maizena moest gebruiken.

Laat een bericht achter

Ria

Wat fijn dat je het aantal personen kunt intikken!! En meteen het recept aangepast!!

Laat een bericht achter

Mariëtte

Hoi Brenda, heb je een vervanging voor creme fraîche? In ons gezin is een persoon met koemelkallergie. Groeten Mariëtte

Laat een bericht achter

[email protected]

De boontjes en de kokosmelk is een ander kip-kerrie recept. Dit recept heb ik bewust zonder kokosmelk gemaakt, omdat mijn vriend dat niet lekker vind. Dit staat ook in de tekst van het artikel vermeld.

Schut

Eerder stond er kokosmelk in het recept. Is een goede vervanger van de crème fraiche. En ik mis de boontjes. Die zijn ook weg. Wij doen er meestal een zak bevroren doperwtjes door bij stap 3. Aanrader.

Floor

Hoi Mariette, ik gebruik de Kookroom van Blue Band in plaats van crème fraiche. Zit in zo’n zelfde vorm verpakking als crème fraiche.

Wendie

Je hebt bij AH Haver fraiche en van blue band heb je plantaardige kookroom. Misschien een idee om deze te gebruiken ipv creme fraiche op basis van koemelk

Mariska
4/5 sterren

Klinkt heerlijk! Kan je de crème fraiche ook vervangen door de plantaardige haverfraiche? Ivm koemelkeiwitallergie

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op