No Bake aardbei-mascarponetaart
Een hele lekkere en simpele zomertaart die er spectaculair uit ziet. Dat is deze no bake aardbei-mascarponetaart.No Bake aardbei-mascarponetaart
Bewaren
Oh, wat een plaatje is het hĆ©? Deze no Bake aardbei-mascarponetaart. Ik zou zeggen: ga dit weekend allemaal aan de slag met deze topper! Want dat is het, niet alleen een plaatje om te zien, maar ook ontzettend lekker. Ćn eenvoudig om te maken.
Kortom, eigenlijk is er geen reden om deze taart niet te maken. Wanneer zet jij hem op tafel?
Zomertaart
Als de temperatuur in de zomer boven de 25 graden komt gaat hier de oven liever niet aan, veel te warm! Maar ja, ook in de zomer wil ik weleens een taart bakken. Ideaal zijn dan de no bake-taarten. Die hoeven niet in de oven, maar geven wel meteen een instant feestgevoel.
En deze no bake aardbei-mascarponetaart is weer een enorme topper van een taart die je zonder oven bereidt! Met daarbij de smaken van dit seizoen in de taart verwerkt. Heerlijk vers zomerfruit.
Deze keer niet gemaakt met MonChou, wat je misschien wel een beetje van me gewend bent. Maar van mascarpone met slagroom. Een heerlijke frisse combinatie, die het dus ook supergoed doet in een taart als deze.
No bake aardbei-mascarponetaart
Een romige aardbeientaart dus, die je niet in de oven hoeft te bakken. Een zogehete nobake cheesecake. De taart laten we opstijven in de koelkast.
De vulling van mascarpone, slagroom en vanille van aardbei-macarponetaart is niet al te zoet, de lichtzure aardbeiengelei zorgt voor een frisse noot die daar heel goed bij past. De taart is extra lekker als je het garneert met verse aardbeien, blauwe bessen en munt.
Wil je toch een meer zoete noot aan de taart geven voeg dan bijvoorbeeld toefjes merengue toe aan de topping. Dat kan met gekochte meringue, maar je kunt uiteraard ook zelf meringue maken en die over de top verdelen.
Scroll snel naar beneden voor de receptkaart met daarin het complete recept van deze heerlijke zomertaart, de no Bake aardbei-mascarponetaart.
Ingrediƫnten
Ter garnering bijvoorbeeld:
Extra benodigd
- springvorm van maximaal 22 cm
- Bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze no bake aardbei-mascarponetaart
Stap 1
Bekleed de springvorm aan de onderkant met bakpapier.Stap 2
Hak de spritsen fijn met de keukenmachine of door de koeken in een zakje te doen en er met een deegroller overheen te rollen.Stap 3
Smelt de boter en meng deze vervolgens met de koekkruimels. Verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en laat vervolgens minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast.Stap 4
Bereid in de tussentijd de mascarpone-vulling. Klop de slagroom op, en roer de mascarpone even los. Meng hierna de mascarpone met de poedersuiker, vanille-essence en slagroom met de keukenmachine tot een romig geheel. Roer er dan de klopfix doorheen. Verdeel vervolgens over de afgekoelde koekbodem en zet de springvorm weer in de koelkast.
Stap 5
Verwarm vervolgens de diepvriesaardbeien samen met de citroenrasp, het citroensap en de poedersuiker op in een steelpannetje. Laat 30 minuten op zacht vuur pruttelen en mix dan met een staafmixer tot een geheel. Voeg de blaadjes gelatine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking toe. Laat daarna tot handwarm afkoelen.Stap 6
Schenk de aarbeigelei vervolgens over de mascarponetaart en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.Stap 7
Garneer de taart voor het serveren met verse aardbeien en blauwe bessen,verse munt en bijvoorbeeld toefjes meringue.
Ingrediƫnten
Ter garnering bijvoorbeeld:
Extra benodigd
- springvorm van maximaal 22 cm
- Bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze no bake aardbei-mascarponetaart
Stap 1
Bekleed de springvorm aan de onderkant met bakpapier.Stap 2
Hak de spritsen fijn met de keukenmachine of door de koeken in een zakje te doen en er met een deegroller overheen te rollen.Stap 3
Smelt de boter en meng deze vervolgens met de koekkruimels. Verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en laat vervolgens minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast.Stap 4
Bereid in de tussentijd de mascarpone-vulling. Klop de slagroom op, en roer de mascarpone even los. Meng hierna de mascarpone met de poedersuiker, vanille-essence en slagroom met de keukenmachine tot een romig geheel. Roer er dan de klopfix doorheen. Verdeel vervolgens over de afgekoelde koekbodem en zet de springvorm weer in de koelkast.
Stap 5
Verwarm vervolgens de diepvriesaardbeien samen met de citroenrasp, het citroensap en de poedersuiker op in een steelpannetje. Laat 30 minuten op zacht vuur pruttelen en mix dan met een staafmixer tot een geheel. Voeg de blaadjes gelatine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking toe. Laat daarna tot handwarm afkoelen.Stap 6
Schenk de aarbeigelei vervolgens over de mascarponetaart en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.Stap 7
Garneer de taart voor het serveren met verse aardbeien en blauwe bessen,verse munt en bijvoorbeeld toefjes meringue.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Saskia
Deze heerlijke taart wilde ik maken. Maar mijn kleindochter heeft hem gemaakt. Het recept is makkelijk. De taart was heerlijk.
Sjani
Fantastische taart om te zien en te proeven! Ik heb de bodem gemaakt met digestive pure chocolade koekjes. Op die bodem verse aardbeien en dan het mascarpone-slagroom mengsel.ā¤ļø
Elise
Vorige zomer gemaakt en nu weer! Te lekker.
Inge Rook
Recept valt goed in de smaak hier! Heb nu 2x dit recept gemaakt en de 3e keer heb ik er een bosvruchten variant van gemaakt. Ook heerlijk!