Ga naar de inhoud

No bake cheesecake met witte chocolade en passievrucht

Een heerlijke no bake cheesecake. Met witte chocolade en passievrucht. Perfect voor de zomermaanden.
30 minuten Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd
Delen op
No bake cheesecake met witte chocolade en passievrucht

No bake cheesecake met witte chocolade en passievrucht

Een heerlijke no bake cheesecake met witte chocolade en passievrucht. Perfect voor de zomermaanden. Zet jij deze topper ook op tafel?

No bake cheesecake met witte chocolade en passievrucht

No bake cheesecake met witte chocolade en passievrucht 

Zo richting de zomer zijn lekkere no bake-recepten bij mij altijd erg welkom! In de zomer is de temperatuur vaak gewoon te hoog om de oven aan te zetten, dus maak ik liever taarten die niet in de oven hoeven, zoals deze. In dit recept combineerde ik witte chocolade met passievrucht, een van mijn favoriete combinaties. En omdat dit een recept is met weinig ingrediënten hoef je er ook geen enorme moeite voor te doen om alle ingrediënten bij elkaar te sprokkelen. Ideaal!

No bake cheesecake met witte chocolade en passievrucht

De lekkerste witte chocolade cheesecake

De zomer is het perfecte moment om te genieten van een makkelijk en lekker dessert. En deze cheesecake kost je echt niet veel moeite.

En een fijne bonus? Dat je de oven niet hoeft te gebruiken! Het vermijdt de warmte van een oven en houdt het huis lekker koel.

Cheesecake bodem

Voor de bodem van de cheesecake gebruik ik een mix van kandijkoeken en oreo’s. Die doe ik in een keukenmachine om klein te maken. Je kan de koekjes ook in een dikke plastic zak doen. Dan gebruik je een deegroller om ze fijn te maken.

Smelt de boter in een steelpannetje tot deze helemaal gesmolten is. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm met bakpapier. Zet de vorm daarna een uur in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

No bake cheesecake met witte chocolade en passievrucht

Witte chocolade

Voor de romige vulling verwarm je de witte chocolade au bain-marie. Dit doe je door de chocolade in een kom boven een pan met heet water te zetten, zodat het langzaam smelt zonder aan te branden.

Laat de gesmolten chocolade eventjes afkoelen. Klop ondertussen de roomkaas los met een garde. In een andere kom klop je de slagroom stijf met een keukenmachine. Houd ongeveer een derde van de slagroom apart om later bovenop de taart te spuiten.

Dan meng je de losgeklopte roomkaas voorzichtig met de stijfgeklopte slagroom met een spatel. Voeg vervolgens de afgekoelde, gesmolten witte chocolade toe en meng het geheel door elkaar.

Giet het mengsel in de springvorm over de koekjesbodem. Laat de cheesecake minstens twee uur opstijven in de koelkast.

Passievruchtjam

Terwijl de taart opstijft, kun je de passievruchtjam voorbereiden. Doe de passievruchtblokjes in een steelpannetje. Kook ze op zacht vuur tot minimaal tweederde van het vocht is ingekookt. Dit zorgt voor een geconcentreerde smaak en een dikkere consistentie.

Laat de jam kort afkoelen voordat je deze over de taart verdeelt. Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Denk aan frambozen of blauwe bessen. Ook heel erg lekker!

Romige cheesecake

Voor het serveren verdeel je de passievruchtjam over de opgesteven taart. Dit geeft een frisse, lichtzure smaak die perfect combineert met de zoete, romige vulling. Spuit de resterende slagroom bovenop de taart voor een extra feestelijke presentatie. Je kunt ook nog wat extra koekkruimels over de taart strooien voor een knapperige topping.

Ingrediënten

punten

Extra benodigd

  • een springvorm van 18 of 21 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze no bake cheesecake met witte chocolade en passievrucht

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 2 uur
Stap 1
Vet de springvorm in met boter. Bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
2
Stap 2
Gebruik een keukenmachine of een dikke plastic zak en een deegroller om de koeken klein te krijgen. Verwarm de roomboter in een steelpannetje totdat deze helemaal gesmolten is. Meng de koekkruimels met de roomboter en verdeel de mix vervolgens over de springvormbodem. Zet daarna in de koelkast.
3
Stap 3
Verwarm de chocolade au bain-marie, laat daarna afkoelen.
4
Stap 4
Klop de roomkaas los met een garde.
5
Stap 5
Klop de slagroom stijf met een keukenmachine. Leg 1/3 weg voor het opspuiten bovenop de taart.
6
Stap 6
Meng de roomkaas met een spatel met de slagroom. Spatel hier vervolgens de witte chocolade doorheen en giet het mengsel dan in de springvorm. Laat minimaal 2 uur opstijven.
7
Stap 7
Doe de passievruchtblokjes voor het serveren in een steelpannetje en kook deze op zacht vuur tot minimaal 2/3 in. Laat kort afkoelen.
8
Stap 8
Verdeel de passievruchtjam over de taart en verdeel de resterende slagroom over de taart. Je kunt ook nog wat koekkruimels toevoegen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op