Ga naar de inhoud

Oosterse salade met garnalen

Yum! Vandaag deze we een hele lekkere frisse Oosterse salade met garnalen. Een perfecte zomersalade. Ik ben gek op Oosterse dressings. De combinatie van sojasaus, limoensap, knoflook, chilipeper en wat suiker vind ik echt heerlijk. En ook heerlijk veelzijdig, want Oosterse dressings zijn zowel lekker in salades zoals deze, als...
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Oosterse salade met garnalen

Yum! Vandaag deze we een hele lekkere frisse Oosterse salade met garnalen. Een perfecte zomersalade.

Ik ben gek op Oosterse dressings. De combinatie van sojasaus, limoensap, knoflook, chilipeper en wat suiker vind ik echt heerlijk. En ook heerlijk veelzijdig, want Oosterse dressings zijn zowel lekker in salades zoals deze, als in combinatie met noedels of als dipsaus voor bijvoorbeeld loempia’s. Tijd dus dat ik zo’n dressing maakte voor brendakookt.nl, ik verwerkte de dressing in deze Oosterse salade.

Frisse Oosterse salade met garnalen

Oosterde salade met garnalen

Deze frisse salade met Oosterse dressing vulde ik verder met garnalen – superlekker met deze dressing – en knapperige groenten als rodekool en komkommer. En omdat de dressing ook heel erg lekker is bij mango en avocado voegde ik die ook nog toe. Het resultaat is een heerlijk frisse en knapperige salade met een zoet-pittige dressing. Lekker!

Klik hier voor meer salade-recepten.

Frisse Oosterse salade met garnalen

Frisse Oosterse salade met garnalen

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze oosterse salade met garnalen

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Pers of snijd de teentjes knoflook fijn. Rasp de gember en snijd de rode peper in kleine stukjes.
2
Stap 2
Meng de knoflook, gember, rode peper, het limoenrasp en -sap, de sojasaus en de suiker met elkaar tot een dressing. Zet even weg.
3
Stap 3
Snijd de avocado’s in blokjes. Doe dat ook met de mango. Snijd de komkommer in even grote blokjes. Snijd de rodekool in kleine stukjes.
4
Stap 4
Meng de avocado, mango, komkommer met de rodekool, de veldsla en de garnalen in een kom. Schenk de helft van de dressing eroverheen en roer voorzichtig om.
5
Stap 5
Serveer de salade met de rest van de dressing.
6
Stap 6
Lekker met gebakken kipstukjes en noedels.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

3 reacties

Heleen

Heerlijk was 'tie! Ik heb de rode kool vervangen door Chinese kool, kan goed.

Laat een bericht achter

Ober app

wat dacht je ervan om wat mayonaise en honing toe te voegen? smaakt daarna goed?

Laat een bericht achter

Smart Waiter App

hoe zit het met het toevoegen van wat maïs daar? smaakt geweldig?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op