Ga naar de inhoud

Pannenkoekrolletjes met spinazie, salami en kaas

Pannenkoeken, welk kind houdt er nou niet van? Deze keer gaan we voor pannenkoekrolletjes met spinazie, salami en kaas. Een hele lekkere combinatie!

25 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm een scheutje Blue Band vloeibaar in een koekenpan en verdeel hier een soeplepel pannenkoekenbeslag in. Bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin en mooi gaar.

2
Stap 2

Verwarm ondertussen in een wok of grote hapjespan een eetlepel Blue Band vloeibaar. Fruit de ui en voeg als de ui glazig ziet de spinazie toe. Bak de spinazie mee tot het is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.

3
Stap 3

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met Blue Band vloeibaar.

4
Stap 4

Verdeel twee eetlepels gebakken spinazie over een pannenkoek. Leg hier twee kleine of een grote plak salami bij en een eetlepel geraspte kaas. Rol de pannenkoek op en leg in de ovenschaal. Herhaal dit met de andere pannenkoeken.

5
Stap 5

Bestrooi de opgerolde pannenkoeken met kaas en verwarm ze nog 10 minuten in de oven. Serveer de pannenkoekrolletjes hierna meteen.

Pannenkoekrolletjes met spinazie, salami en kaas

Pannenkoeken, welk kind houdt er nou niet van? Mijn kids zijn er dol op! Wel moet ik bekennen dat we vaak pannenkoeken op de standaard manier eten, belegd met jam, poedersuiker of stroop. Deze keer deden we het eens anders. Ik maakte pannenkoekrolletjes met spinazie, salami en kaas. De favoriete ingrediënten van mijn dochter. Dat kon niet anders dan een succes worden, toch?

Kids bakken voor kids

Het is een vreemde situatie. De meeste kids mogen niet naar school en de opvang. En de kinderen die daar wel naartoe gaan missen hun vaste vriendjes en vriendinnetjes.  Voor de kinderen die naar school of de opvang gaan wilde Blue Band iets leuks doen, met de actie Kids bakken voor kids.

De actie werkt als volgt: bak thuis met je kinderen pannenkoeken, deel hiervan een foto met daarbij de hashtag #kidsbakkenvoorkids en tag @BlueBand_NL de kinderopvang of school die je nomineert om pannenkoeken te krijgen.

Pannenkoekrolletjes met spinazie, salami en kaas

Pannenkoekrolletjes met spinazie, salami en kaas

Toen ik Fem vertelde dat ze me mocht helpen met het bakken van pannenkoeken met salami en kaas stond ze te juichen in de keuken. Er miste wel iets zei ze, eigenlijk moest er nog patat bij. Pizza salami, pannenkoeken en patat zijn namelijk haar lievelingseten.

Bij het maken van de pannenkoekrolletjes kunnen kids heel goed helpen. De pannenkoeken beleggen we met gebakken spinazie en salami, en vooruit madame deed er ook alvast een beetje geraspte kaas in. Deze rolde we op en bestrooide we met geraspte kaas. Na ze even te gratineren in de oven zijn de pannenkoekrolletjes klaar om aan te vallen.

Recept met een twist

Tijdens het bakken van de pannenkoeken bedacht ik met dezelfde ingrediënten nog een tweede receptje, spinaziepannenkoeken met salami en kaas. Dit lijkt nog meer op pizza salami. Dit recept hebben we ook gemaakt, onderaan dit artikel geef ik ook dit recept.

Ik was benieuwd welke van de pannenkoekrecepten meer in de smaak zou vallen. Ik vond ze allebei erg lekker. Vooral de combinatie met warme salami maakt het extra lekker. Mijn vriend vond dat ook maar had wel een lichte voorkeur voor de spinaziepannenkoeken. En onze dochters? Die bleken deze avond toch liever voor pannenkoeken met jam te gaan…

Pannenkoekrolletjes met spinazie, salami en kaas

Pannenkoekrolletjes met spinazie, salami en kaas

Pannenkoekrolletjes met spinazie, salami en kaas

Toen we bezig waren met de pannenkoekrolletjes bedacht ik me dat het vast ook lekker zou zijn om de pannenkoek meer te laten lijken op de pizza salami waar mijn dochter zo gek op is. Daarom maakte we ook nog deze variant. Een spinaziepannenkoek met salami en kaas. Ze zijn net zo lekker als de pannenkoekrolletjes, maar zien er net even anders uit. Je maakt ze zo:

Spinaziepannenkoek pizza met salami

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • Blue band vloeibaar
  • 650 gram verse spinazie
  • beslag voor 8 pannenkoeken, bijvoorbeeld naar dit recept
  • 24 kleine plakjes salami, of 8 grote
  • 120 gram geraspte kaas
  • zout en peper

Bereiding:

Verwarm in een wok of grote hapjespan een eetlepel Blue Band vloeibaar en bak de spinazie hier in aan tot het is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.

Maal de spinazie fijn met een staafmixer of keukenmachine. Doe de spinazie bij het pannenkoekbeslag en roer door. Zet eventueel de staafmixer er nog even in zodat de spinazie goed mengt met het beslag.

Verwarm een scheutje Blue Band in een koekenpan en verdeel hier een soeplepel pannenkoekenbeslag in. Leg hier de salami op en laat deze mee bakken. Draai de pannenkoek om en laat het ook even bakken op de salami-kant. Draai de pannenkoek weer met de salami naar boven en bestrooi met kaas. Bak dit nog even mee.

Serveer de spinaziepannenkoek pizza met salami hierna meteen.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Blue band, lees mijn disclaimer.

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op