Ga naar de inhoud

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

Opzoek naar een lekker en origineel ontbijtje? Dan heb je hem gevonden hoor! Deze pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit zijn een topper! Zo maak je van je ontbijt (of lunch) een feestje! Er zijn van die ideeën die je meteen moet uitvoeren. Dat was het geval toen ik op Pinterest...
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
pannenkoekentaco's - vaderdag recepten

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

Opzoek naar een lekker en origineel ontbijtje? Dan heb je hem gevonden hoor! Deze pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit zijn een topper! Zo maak je van je ontbijt (of lunch) een feestje!

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

Er zijn van die ideeën die je meteen moet uitvoeren. Dat was het geval toen ik op Pinterest een plaatje tegenkwam van een pannenkoektaco. Een wat? Een pannenkoektaco!

Op de foto die ik zag waren dikke pannenkoeken dubbelgevouwen, gevuld met mascarpone en getopt met bacon. Dat zag er zo bijzonder en bijzonder lekker uit dat ik meteen iets soortgelijks wilde proberen. En zo gebeurde.

Ik maakte deze heerlijke pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en gekarameliseerde pecannoten en uiteraard deel ik dit recept heel graag met jullie!

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

Zelf eet ik heel graag pannenkoeken als ontbijt. Ik ben er dol op, het is wat mij betreft is dat de ideale start van het weekend. En die start wordt nog beter als je van die pannenkoeken een echt feestje maakt. Dat doe je als je je pannenkoek ombouwt tot pannenkoektaco’s. Taco’s gemaakt van pannenkoeken.

Voor het ontbijt of de lunch vind ik het lekker om te gaan voor een frisse en romige vulling met fruit en gekarameliseerde pecannoten. Als je pannenkoektyaco’s eet als avondmaaltijd kun je ook gaan voor een hartige vulling met bijvoorbeeld bonen, gehakt of gebakken groenten. Maar dat is een heel ander recept, voor nu gaan we voor de pannenkoektyaco’s met yoghurtslagroom en fruit. Met gekarameliseerde pecannoten.

Je pannenkoek serveer je in dit geval als een taco, dus dubbelgevouwen met een daarin de vulling. In dit geval gaan we van een basis van yoghurtslagroom (echt jammie!), een combinatie van yoghurt met slagroom en poedersuiker. Dit mengsel is romig, zoet en licht zuur (door de yoghurt) en past perfect bij een ontbijt of lunchgerecht. Dit combineer ik met knapperige gekarameliseerde pecannoten. En de vulling van je pannenkoektyaco maak je verder af met je favoriete fruit. Ik ging voor perzik met aardbeien en frambozen. Alles kan erbij, dus kies wat jou het lekkerst lijkt.

Eet smakelijk!

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

Pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

Ingrediënten

stuks

Voor de gekarameliseerde pecannoten

Voor de pannenkoekjes

Voor de yoghurtslagroom

Ook nodig

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pannenkoektaco’s met yoghurtslagroom en fruit

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verwarm de 2 eetlepels boter in een koekenpan. Voeg de pecannoten toe als de boter gesmolten is. Rooster ze ongeveer 2 minuten en voeg dan de suiker toe. Blijf roeren tot de suiker gesmolten is. Voeg dan het water en het zout toe en roer 1 minuut goed door. Verdeel de pecannoten over de bakplaat en rooster ze 5 minuten in de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen.
3
Stap 3
Start met het scheiden van de eidooiers en de eiwitten. Houd de eidooiers apart. Klop de eiwitten stijf en zet even weg.
4
Stap 4
Mix de droge ingrediënten voor de pannenkoekjes in een kom, inclusief de kaneel en de poedersuiker.
5
Stap 5
Voeg vervolgens de melk en de eidooiers bij de droge mix en roer goed door.
6
Stap 6
Vouw dan als laatste de eiwitten door het beslag. Doe dit voorzichtig en met een soort ‘vouwende’ bewegingen zodat je de lucht niet kwijtraakt.
7
Stap 7
Bak de pannenkoekjes in een kleine koekenpan met daarin olie. Draai de pannenkoekjes steeds om als de bovenkant luchtbelletjes heeft en niet vloeibaar meer is. Laat de pannenkoeken afkoelen of houd ze warm in de oven die nog warm is van het roosteren van de pecannoten.
8
Stap 8
Maak als laatste de yoghurtslagroom. Klop hiervoor de slagroom stijf met een keukenmachine of mixer. Mix er vervolgens op lage snelheid de yoghurt doorheen en voeg naar smaak poedersuiker toe.
9
Stap 9
Leg de pannenkoekjes vervolgens dubbelgevouwen in diepe borden en vul ze met de yoghurtslagroom en fruit en bestrooi ze met de gekarameliseerde pecannoten. Drizzle er eventueel nog agavesiroop of honing overheen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op