Ga naar de inhoud

Pasta met champignons en truffelolie

Pasta is altijd een goed idee. Daarom staat er vandaag weer een lekker receptje met pasta voor jullie klaar. Geen rode saus, maar pasta met champignons en truffelolie. Dit receptje maakt Joor al in december voor ons, ik kwam er nu pas aan toe om hem in te plannen. Ook...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui en snijd de knoflook klein. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
2
Stap 2
Verwarm een grote koekenpan met olijfolie of boter erin op middelhoog vuur. Fruit de ui totdat deze glazig is.
3
Stap 3
Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe. Bak ze 4-5 minuten op een kant, zonder ze te bewegen, zo worden ze het snelst en het meest egaal bruin. Keer ze daarna om. Voeg voor het einde van de baktijd de knoflook en de balsamicoazijn toe. Zet het vuur dan wel lager, anders verbrand je knoflook. Breng de champignons op smaak met peper en ruim zout.
4
Stap 4
Kook de linguine volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking in ruim, gezouten water. Giet af, bewaar een kopje kookvocht en doe de pasta terug in de pan.
5
Stap 5
Roer de helft van de gebakken champignons door de linguine. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de linguine op de borden en verdeel de rest van de champignons eroverheen.
6
Stap 6
Serveer de pasta met truffelolie naar smaak. Rasp de Parmezaanse kaas er met een kaasschaaf overheen en strooi de amandelen over de pasta.

Pasta met champignons en truffelolie

Pasta is altijd een goed idee. Daarom staat er vandaag weer een lekker receptje met pasta voor jullie klaar. Geen rode saus, maar pasta met champignons en truffelolie. Dit receptje maakt Joor al in december voor ons, ik kwam er nu pas aan toe om hem in te plannen. Ook in mei kan deze lekkere pasta toch?

Pasta met champignons en truffelolie

Deze pastacombinatie at ik ooit – heel lang geleden – bij mijn favoriete Italiaan in Leiden. Ik was meteen verliefd. Hoe doen de Italianen dat toch? Zo weinig ingrediënten en zoveel smaak. En alles perfect gebalanceerd. Deze pasta staat sindsdien met enige regelmaat bij ons op tafel, zo lekker is ‘ie.

Dit lekkere bordje pasta breng je op smaak met truffelolie: een van die ingrediënten die je niet te vaak op tafel moet zetten, maar die heerlijk is als je ‘m eens in de tijd gebruikt. Hoewel, ik ken mensen die deze olie het liefst overal overheen doen.

Een tip: gebruik niet te veel truffelolie, je kunt altijd meer toevoegen.

Tip: klik hier voor meer pastarecepten

Pasta met champignons en truffelolie

Pasta met champignons en truffelolie

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

4 reacties

Josephine

Ik heb deze al vaker gemaakt. Lekker hoor, en supersimpel. Ook heel goed mee te variëren.

Laat een bericht achter

Naomi Broerse

Welke truffel olie word er gebruikt?

Michel

Gisteren, met een kleine afwijking van jouw recept, klaargemaakt: was heerlijk!! I.p.v. amandelen hebben wij baconreepjes mee laten bakken bij de champignons.

Laat een bericht achter

Roy

Dit lijkt me erg lekker en ga ik snel een keer bereiden. Wel een vraagje: op de foto zie ik er ook nog wat groen doorheen. Het lijkt op peterselie, klopt dat?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op