Pastaschotel met tonijn en rode pesto
Bewaren
Yes, het is tijd voor een heerlijke pastaschotel. Deze keer een pastaschotel met tonijn en rode pesto. En kaas. Dat maakt een tuna melt, maar dan verwerkt met rode pesto in een pastaschotel. Een heerlijke combi.
Met een zeer verrassend element, want ik gebruik in dit recept geen ‘normale’ tonijn, maar Princes Plantaardige Tonijn. Dit is een nieuw 100% plantaardig alternatief voor tonijn voor de lekkerste tonijnrecepten. Het is dus een pastaschotel met plantaardige tonijn en rode pesto in dit geval.
Plantaardige tonijn
Eerder heb ik recepten met Princes tonijn gedeeld (zoals de lekkere tuna melt quiches en tonijnschotel met broccoli) maar dit recept is net een beetje anders. Ik gebruik namelijk geen blikje Princes tonijn, maar een nieuw product namelijk Princes Plantaardige Tonijn naturel (met water). Dit is een alternatief voor tonijn, die helemaal plantaardig is. Een vervanger voor tonijn dus, rijk aan eiwitten met bijna dezelfde structuur van tonijn uit blik. Je kunt het gebruiken in koude als warme gerechten, als vervanger van tonijn.
Princes Plantaardige Tonijn is nu verkrijgbaar bij Albert Heijn. Ook verkrijgbaar in duopac en in varianten/smaken met zonnebloemolie, met olijfolie en met groenten in pikante saus
Pastaschotel met tonijn en rode pesto
Deze pastaschotel met (plantaardige) tonijn en rode pesto is een topper. Het is eigenlijk een pastagerecht dat nog even de oven in gaat, hierdoor gaan de mozzarella en Parmezaan smelten en krijg je een heerlijke pastaschotel met tuna melt.
De basis van de schotel is in dit geval (volkoren)fusilli. Hierbij maken we een saus van roerbakgroenten met crème fraiche en rode pesto. De plantaardige tonijn roeren we deels door de saus, samen met de gekookte pasta. Dit verdelen we over een ovenschaal. Hierover verdelen we extra plantaardige tonijn, stukken mozzarella en als finishing touch geraspte Parmezaan.
Dit laten we gratineren in de oven en dan heb je een heerlijke schotel met plantaardige tonijn. Een tuna melt pastaschotel met rode pesto. Yum!
Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Princes.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pastaschotel met tonijn en rode pesto
Stap 1
Kook de pasta beetgaar in ruim water met een snuf zout.Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 3
Verwarm olie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui tot deze glazig is. Doe hierna de roerbakgroenten erbij en bak deze mee tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en oregano.Stap 4
Roer het blikje Princes Plantaardige Tonijn naturel (met water) even door. Verdeel de helft van de Princes Plantaardige Tonijn samen met de afgegoten pasta en cherrytomaatjes door het groentemengsel. Roer daarna de crème fraîche en rode pesto door het mengsel.
Stap 5
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en verdeel de overige plantaardige tonijn erover. Beleg deze laag met de mozzarella en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.Stap 6
Verwarm de schotel 15 tot 20 minuten in de oven tot deze een goudbruin korstje heeft. Serveer de pastaschotel direct uit de oven.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pastaschotel met tonijn en rode pesto
Stap 1
Kook de pasta beetgaar in ruim water met een snuf zout.Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 3
Verwarm olie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui tot deze glazig is. Doe hierna de roerbakgroenten erbij en bak deze mee tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en oregano.Stap 4
Roer het blikje Princes Plantaardige Tonijn naturel (met water) even door. Verdeel de helft van de Princes Plantaardige Tonijn samen met de afgegoten pasta en cherrytomaatjes door het groentemengsel. Roer daarna de crème fraîche en rode pesto door het mengsel.
Stap 5
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en verdeel de overige plantaardige tonijn erover. Beleg deze laag met de mozzarella en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.Stap 6
Verwarm de schotel 15 tot 20 minuten in de oven tot deze een goudbruin korstje heeft. Serveer de pastaschotel direct uit de oven.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.