Ga naar de inhoud

Pindakaaskoekjes met dulce de leche

Als je vandaag de keuken in duikt om te bakken dan heb je bij deze je recept gevonden. Pindakaaskoekjes met dulce de leche. Dit is een soort snickerkoekje, maar dan zonder de chocolade. Met pindakaas en karamel, de dulce de leche. Loopt het water je al in de mond? Lees...
15 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pindakaaskoekjes met dulce de leche

Als je vandaag de keuken in duikt om te bakken dan heb je bij deze je recept gevonden. Pindakaaskoekjes met dulce de leche. Dit is een soort snickerkoekje, maar dan zonder de chocolade. Met pindakaas en karamel, de dulce de leche.

Loopt het water je al in de mond? Lees snel verder hoe je deze koekjes zelf bakt!

Pindakaaskoekjes met dulce de leche

Pindakaaskoekjes met dulce de leche

Ik ben gek op pindakaas en voor mijn mede-pindakaasliefhebbers heb ik nu een superfijn recept. Deze koekjes met pindakaas zijn mijn favoriete manier om pindakaas te verwerken. Ze lijken namelijk erg op chocolate chipcookies, maar zijn dankzij de pindakaas iets zachter en licht taai (wat ik altijd super lekker vind bij koekjes!).

Je kunt deze pindakaaskoekjes gewoon zo eten, of ze zoals ik deed vullen met dulce de leche of karamel. Gewoon omdat het kan! En omdat het lekker is.

Dus heb je dulce de leche over of heb je ergens nog een pot karamelpasta staan, trakteer jezelf dan op deze superlekkere koekjes!

Pindakaaskoekjes met dulce de leche

Pindakaaskoekjes met dulce de leche

Ingrediënten

-8 stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pindakaaskoekjes met dulce de leche

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Doe de boter met de suikers in een kom en mix totdat de boter en de suiker zijn gecombineerd.
3
Stap 3
Voeg nu de pindakaas toe. Mix goed door.
4
Stap 4
Mix in een andere kom de bloem met de baking soda en het gemberpoeder.
5
Stap 5
Mix nu de eieren door de pindakaasmix, 1 ei per keer. Voeg ook het vanille-extract toe.
6
Stap 6
Voeg nu de bloemmix toe en laat de mixer kort draaien totdat alles goed gemixt is. Je kunt dit recept trouwens ook prima met de hand mixen
7
Stap 7
Verdeel steeds een eetlepel koekjesdeeg over de bakplaat. Er komen ongeveer 12 – 15 koekjes uit dit beslag.
8
Stap 8
Zet de koekjes 12 – 15 minuten in de oven en laat ze na het bakken even afkoelen.
9
Stap 9
Verdeel dulce de leche of karamelpasta over de helft van de koekjes. Leg de andere helft van de koekjes op de dulce de leche / karamel totdat je dubbele koekjes hebt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op