Pindasoep met zoete aardappel en wortel
Bewaren
Pindasoep met zoete aardappel en wortel. Een heerlijke kom soep voor donkere gure dagen. Simpel om te maken, echt smullen!
Pindasoep met zoete aardappel
Pindakaas in je soep, kan dat? Jazeker! En dat is ook nog eens superlekker ook. Dat bewijst deze heerlijk romige soep van zoete aardappels, wortel én pindakaas absoluut.
Dat maakt deze soep de ideale wintersoep: hij is vullend, kruidig en door de pindakaas ook weer eens net anders dan anders. We beloven je: dit wordt je nieuwe to go soep op winterse dagen. Zo lekker!
Pindasoep recept
Een lekkere pindasoep. Met zoete aardappel dus. De klassieke Surinaamse pindasoep is natuurlijk een bekend gerecht, maar deze variant met zoete aardappel geeft er een verrassende twist aan.
Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart.
Pindasoep met zoete aardappel en wortel maken
Pindasoep maken is supermakkelijk en o zó lekker. Het begint met een goede basis: ui, knoflook en verse gember die je laat fruiten in een beetje olie. Die heerlijke geur alleen al maakt dat je zin krijgt in een warme kom soep.
Daarna voeg je de zoete aardappel en wortel toe. Dat geeft een zachte, zoete smaak en een mooie romige structuur. Als de groenten gaar zijn roer je er kokosmelk, sojasaus en natuurlijk pindakaas doorheen. Even pureren met de staafmixer en klaar is je soep. Zo lekker!
Ik top het geheel af met wat verse koriander en pinda’s. Voeg er eventueel nog een swirl van kokosmelk aan toe. Yu,!
Lust je geen koriander? Dan kan je deze kruiden vervangen door peterselie of basilicum.
Vegetarische pindasoep recept
Een lekker vegetarische pindasoep, dus. Met dit pindasoep recept heb je binnen handomdraai een lekker warme kom soep om van te genieten.
Dit is de perfecte soep voor de lunch, als voorgerecht, of gewoon als comfort food op een gure dag.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pindasoep met zoete aardappel en wortel
Stap 1
Snipper de ui. Rasp de teentjes knoflook en de verse gember.Stap 2
Verwarm olie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember totdat de ui glazig is.Stap 3
Schil in de tussentijd de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Snijd ook de wortel in stukken.Stap 4
Voeg de zoete aardappel en wortel toe aan de pan en bak kort. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de groenten 15 – 20 minuten totdat de groenten gaar zijn.Stap 5
Voeg dan de kokosmelk, sojasaus en pindakaas toe. Pureer tot een soep met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout.Stap 6
Serveer de soep met verse koriander en pinda’s. Voeg eventueel een swirl kokosmelk toe.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pindasoep met zoete aardappel en wortel
Stap 1
Snipper de ui. Rasp de teentjes knoflook en de verse gember.Stap 2
Verwarm olie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember totdat de ui glazig is.Stap 3
Schil in de tussentijd de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Snijd ook de wortel in stukken.Stap 4
Voeg de zoete aardappel en wortel toe aan de pan en bak kort. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de groenten 15 – 20 minuten totdat de groenten gaar zijn.Stap 5
Voeg dan de kokosmelk, sojasaus en pindakaas toe. Pureer tot een soep met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout.Stap 6
Serveer de soep met verse koriander en pinda’s. Voeg eventueel een swirl kokosmelk toe.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.