Pistache cake met witte chocolade
Een heerlijke oud-hollandse cake, met een twist. Pistache cake met witte chocolade. Echt smullen!

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inPistache cake met witte chocolade
Bewaren
Yes, dit is weer een toppertje hoor! Een heerlijke oud-hollandse cake, met een twist. Pistache cake met witte chocolade. En ik zeg je, deze cake is écht smullen!

Pistache trend
Sinds de Dubai reep is die viral ging is pistache een echte trend. Ik was een beetje laat, maar ook ik heb de pistache-trend helemaal ontdekt. Vooral pistachepasta is mijn favoriet. En laat dat nou een heel erg lekker ingrediënt zijn voor diverse baksels.
Eerder deelde ik recepten voor de dadelsnack met pistache en chocolade en de geweldige pistache matcha milkshake waarin ik ook pistachepasta verwerkte. Deze keer ging ik voor een lekker bakrecept: Pistache cake met witte chocolade. Ook dit bleek een heerlijke combinatie te zijn!
Pistache pasta
Door de Dubai-hype is pistache pasta inmiddels bijna overal verkrijgbaar. Let er op dat je pistache pasta koopt met zo min mogelijk toevoegingen, het liefst 100% pistache pasta. Deze is het aller lekkerste. Zelf koop ik dit bij mijn notenboer.

Pistache cake met witte chocolade
De basis van deze pistache cake met witte chocolade is een klassieke Oud-Hollandse cake. Een basis van gelijke delen zelfrijzendbakmeel, suiker en boter. Hieraan voegen we de smaakmakers pistache en witte chocolade toe. De normale cake wordt hierdoor bijna een gebakje, zo lekker!
Door het basisbeslag mengen we pistache pasta, grof gehakte witte chocolade en pistache nootjes. Dit maakte een super lekkere cake, met smaak!
Serveer de pistache cake met een dot vers geklopte slagroom. Het is ook lekker om nog een lepeltje pistachepasta toe te voegen, met daarbij grof gehakte pistachenootjes.

Ingrediënten
Serveer met
Extra benodigd
- cakeblik van 21 cm
- Bakpapier
- satéprikker
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pistache cake met witte chocolade
Stap 1
Vet een cakeblik in, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Stap 2
Meng de boter met de suiker. Klop dit tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna één voor één de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door. Roer de pistache pasta, witte chocolade en grof gehakte pistachenootjes door het beslag
Stap 3
Giet het beslag in de vorm.Stap 4
Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, als de prikker er droog uit komt is de cake gaar.Stap 5
Laat de cake afkoelen voor je het uit de vorm haalt en aansnijdt.Stap 6
Serveer de cake met slagroom, eventueel een lepeltje pistachepasta en gehakte pistachenootjes.Ingrediënten
Serveer met
Extra benodigd
- cakeblik van 21 cm
- Bakpapier
- satéprikker
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pistache cake met witte chocolade
Stap 1
Vet een cakeblik in, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Stap 2
Meng de boter met de suiker. Klop dit tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna één voor één de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door. Roer de pistache pasta, witte chocolade en grof gehakte pistachenootjes door het beslag
Stap 3
Giet het beslag in de vorm.Stap 4
Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, als de prikker er droog uit komt is de cake gaar.Stap 5
Laat de cake afkoelen voor je het uit de vorm haalt en aansnijdt.Stap 6
Serveer de cake met slagroom, eventueel een lepeltje pistachepasta en gehakte pistachenootjes.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in