Pittige garnalensalade met avocado en limoendressing
Bewaren
Zomer op je bord, daar gaan we vandaag voor met deze heerlijke zomerse salade. Een pittige garnalensalade met avocado en komkommer en frisse limoendressing.
Een lekker zomerse salade mocht hier natuurlijk niet ontbreken. En wat voor een salade. Deze combinatie van smaken gaat je gegarandeerd vrolijk maken. Dat deed het bij mij namelijk zeker! Ik was instant fan van de pittige garnalen in combinatie met de zachte avocado, de megafrisse dressing met limoen en de knapperige avocado. Ideaal op avonden of middagen waarop ik snel iets lekkers en gezonds binnen wil krijgen. Probeer maar!
Pittige garnalensalade met avocado en limoendressing
Het bereiden van deze pittige garnalensalade met avocado en limoendressing is simpel.
De garnalen mengen we met kruiden en laten we hierna minimaal 15 minuten marineren. In een kom bereiden we de dressingvan olijfolie met honing en limoen (-sap en -rasp). De garnalen bakken we aan in een koekenpan met olie tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. En dan is het tijd om de salade op te maken. Met sla naar keuze en partjes avocado.
Goed om te weten: de ingrediënten hieronder in de uitgewerkte receptkaart zijn gebaseerd op een lunchsalade. Als je de pittige garnalensalade met avocado en limoendressing als avondmaaltijd serveert zou ik het er iets bij serveren om de maaltijd compleet te maken.. Bijvoorbeeld brood of toast, of een ander bijgerecht.
Wil je meer inspiratie voor zomerse salades? Op deze pagina hebben we alles salades voor je op een rijtje gezet. Hier vind je meer salades met garnalen, maar ook andere frisse maaltijdsalades en pastasalades.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pittige garnalensalade met avocado en limoendressing
Stap 1
Meng de garnalen in een kom met de chilipoeder, paprikapoeder, citroengras, honing, olijfolie en peper en zout. Zet 15 minuten weg om te marineren.Stap 2
Snijd in de tussentijd de avocado’s in reepjes en de komkommers in schijfjes.Stap 3
Meng in een kommetje de olijfolie extra vierge met de honing, limoenrasp en het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak hier de garnalen in aan totdat ze goudbruin en gaar zijn.Stap 5
Meng de avocado, komkommer en slag op een groot bord met de helft van de dressing. Verdeel hier de garnalen over.Stap 6
Serveer meteen met de rest van de dressing.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pittige garnalensalade met avocado en limoendressing
Stap 1
Meng de garnalen in een kom met de chilipoeder, paprikapoeder, citroengras, honing, olijfolie en peper en zout. Zet 15 minuten weg om te marineren.Stap 2
Snijd in de tussentijd de avocado’s in reepjes en de komkommers in schijfjes.Stap 3
Meng in een kommetje de olijfolie extra vierge met de honing, limoenrasp en het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak hier de garnalen in aan totdat ze goudbruin en gaar zijn.Stap 5
Meng de avocado, komkommer en slag op een groot bord met de helft van de dressing. Verdeel hier de garnalen over.Stap 6
Serveer meteen met de rest van de dressing.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.