Pizza plukbrood met salami
Bewaren
Pizza plukbrood met salami. Oftewel een lekker pizza borrelbrood om te delen en samen te eten. Maar dan vermomd in een ovenschaal. Een lekkere twist op een pizza. Ideaal van te eten bij de borrel, of als avondmaaltijd mag ook hoor. Als je dat fijner vindt.
Borrelbrood pizza variatie
Het pizza plukbrood met salami is een variant op borrelbrood. Borrelbrood wordt vaak gemaakt van stokbrood of een rond brood die je in stukjes snijd die dan vult. Zoals bij dit caprese borrelbrood of deze versie met peer.
Deze keer hebben we het anders gedaan en in plaats van brood juist pizzadeeg gebruikt als basis voor het borrelbrood. Het verse pizzadeeg rollen we niet uit, maar wordt in stukjes gesneden en mengen we met de andere ingrediënten. Vervolgens bakken we dit in een ovenschaal. En zo ontstaat het pizza plukbrood.
Pizza plukbrood met salami
Pizza plukbrood met salami dus. Een lekker borrelbrood, om samen van te eten.
Om het pizzabrood te maken rollen we het verse pizzadeeg niet uit, maar snijden we dit (nog opgerold) in stukjes. Dit mengen we in een komt met stukjes salami, geraspte mozzarella en parmezaan, zongedroogde tomaatjes en verse basilicum. We brengen het op smaak met knoflookpoeder en oregano. Samen met wat pizzasaus mengen we alles door elkaar voordat we het in een ovenschaal verdelen. Dit schuiven we zo de oven in. Even wachten, en aanvallen maar!
Serveer het pizza plukbrood met extra tomatensaus of pizzasaus. In plaats van plukken kun je het pizzabrood ook in stukken snijden en zo serveren.
Tip: dit pizza plukbrood met salami is zeer geschikt om mee te variëren. Zo kun je hier ook een variant met jouw favo pizza topping van maken. Neem tonijn, of juist parmaham of fungi, champignons dus.
Pizza recepten
Dit recept voor pizza plukbrood met salami is een variant op de echte pizza. Een leuk hapje voor als je eens wilt afwisselen, of iets anders wilt serveren bij de borrel. Op de website zijn meerdere variaties op de pizza te vinden. Zoals deze recepten:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pizza plukbrood met salami
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in.Stap 2
Maak het pizzadeeg open, maar rol het niet uit. Snijd de rol pizzadeeg in plakjes van ongeveer 1 cm en snijd de plakjes in kwarten.Stap 3
Meng in een komt de stukjes pizzadeeg met stukjes salami, geraspte mozzarella en Parmezaan, zongedroogde tomaten verse basilicum, knoflookpoeder en oregano. Besprenkel met olijfolie en voeg 80 ml tomatensaus toe meng dit alles goed door elkaar.Stap 4
Verdeel dit over de ovenschaal en verwarm voor 30 tot 35 minuten in de oven.Stap 5
Serveer het pizza plukbrood met pizzasaus of tomatensaus.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pizza plukbrood met salami
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in.Stap 2
Maak het pizzadeeg open, maar rol het niet uit. Snijd de rol pizzadeeg in plakjes van ongeveer 1 cm en snijd de plakjes in kwarten.Stap 3
Meng in een komt de stukjes pizzadeeg met stukjes salami, geraspte mozzarella en Parmezaan, zongedroogde tomaten verse basilicum, knoflookpoeder en oregano. Besprenkel met olijfolie en voeg 80 ml tomatensaus toe meng dit alles goed door elkaar.Stap 4
Verdeel dit over de ovenschaal en verwarm voor 30 tot 35 minuten in de oven.Stap 5
Serveer het pizza plukbrood met pizzasaus of tomatensaus.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.