Ga naar de inhoud

Poke toast met zalm

Ja, dat lees je goed! Het gaat deze keer niet om een poke bowl, maar om poke toast. Al het lekkers van de bekende bowl, maar dan op knapperige toast. Poke toast is nieuw, en hot! Het is een combinatie van avocado toast (avocado op getoast brood) en de bekende...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Poke toast met zalm

Ja, dat lees je goed! Het gaat deze keer niet om een poke bowl, maar om poke toast. Al het lekkers van de bekende bowl, maar dan op knapperige toast.

Poke toast is nieuw, en hot! Het is een combinatie van avocado toast (avocado op getoast brood) en de bekende poke bowl. Dat maakt samen een nieuw lunchgerecht. De combi van het knapperige brood met daarop het romige avocado-mengsel en frisse vis is zo ontzettend lekker!

Met dit gerecht kun je lekker variëren, neem wat jij lekker vindt. Naast zalm is het bijvoorbeeld ook erg lekker om blokjes verse tonijn te gebruiken. Ook dit kun je op smaak brengen met de sojasaus en rijstazijn. Qua toppings kun je je lekker uitleven. Ik ben gegaan voor komkommer met edamame boontjes, zeewier en kiemen.

Poke toast recept

Poke toast met zalm

Poke toast met zalm recept

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze poke toast met zalm

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Toast de boterhammen in een broodrooster of onder de grill goudbruin.
2
Stap 2
Lepel het vruchtvlees uit de avocado en prak dit in een kommetje zodat een smeuïg mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper.
3
Stap 3
Snijd de verse zalm in blokjes of plakjes. Meng dit met sojasaus en rijstazijn.
4
Stap 4
Besmeer de toast met avocado. Beleg dit met rucola en plakjes komkommer. Verdeel hierover de zalm en de edamame boontjes. Leg hier een pluk zeewier en/of kiemen op.
5
Stap 5
Bestrooi de poke toast tot slot met sesamzaadjes.
Bekijk ook andere recepten
minestronesoep met groene pesto
groente omelet
Courgettequiche met pesto

2 reacties

Tanja

Mmmm dit lijkt me heerlijk, al deze smaken bij elkaar! Maar het lijkt me onmogelijk dit te eten zonder dat het een knoeiboel word. Ik denk dat ik het brood in stukken breek en in de kommetjes leg en daarna alles volgens jouw recept er op .

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Kan ook :) Al ging het bij mij aardig goed hoor, snijden met een goed scherp mes scheelde al een hoop.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op