Pompoen-geitenkaassalade met granaatappelpitjes
Bewaren
Zo na een week vol kerstdiners en oudjaarsavond-hapjes lusten we wel wat groenten toch? Ik deel een hele lekkere winterse salade met je. Een pompoen-geitenkaassalade met granaatappelpitjes.
Pompoen-geitenkaassalade met granaatappelpitjes en pompoenpitten
We hebben een heerlijke winterse salade voor jullie. Ideaal voor in de januarimaand: lauwwarm, met romige pompoen en geitenkaas.
De salade is super makkelijk ook om te maken en daardoor zet je hem snel op tafel zonder al te veel moeite.
Een andere plus is dat het een salade boordevol groente is. In januari zo na de drukke feestmaand met veel lekkers komt dat wel goed uit toch? Proberen maar!
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept.
Pompoen-geitenkaassalade maken
Zoals hierboven al gezegd is het gemakkelijk om deze salade te maken. De basis is geroosterde pompoen, en dat is eigenlijk het enige dat we hoeven te bereiden voor deze salade.
De blokjes pompoen brengen we op smaak met een marinade van honing met sojasaus en olijfolie en roosteren we in de oven.
Meng sla met een snelle citroendressing en verdeel dit over de borden. Verdeel hierover de geroosterde pompoenblokjes, geitenkaas, granaatappelpitjes en pompoenpitten.
Houdt je niet van geitenkaas? Vervang dit door een andere zachte kaas zoals mozzarellaballetjes of verkruimelde feta.
Ingrediënten
Voor de geroosterde pompoen
Voor de salade
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pompoen-geitenkaassalade met granaatappelpitjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Schil de pompoen, verwijder de pompoenpitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel over de bakplaat.Stap 3
Meng de honing, sojasaus en 3 eetlepels olijfolie in een kommetje tot een marinade. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Meng vervolgens op de bakplaat met de pompoen en rooster de pompoenstukjes 15 – 20 minuten in de oven.Stap 4
Meng in de tussentijd de olijfolie extra vierge met het citroensap en peper en zout tot een dressing.Stap 5
Snijd de geitenkaas in stukjes. Eventueel kun je hier balletjes van draaien met je handen.Stap 6
Rol de granaatappel over je werkblad zodat de pitjes aan de binnenkant loskomen. Halveer vervolgens en haal de pitjes uit de granaatappel.Stap 7
Meng vlak voor het serveren de citroendressing met de sla en verdeel de sla over de borden. Verdeel hierover de pompoenblokjes, geitenkaas, granaatappelpitjes en pompoenpitten. Serveer meteen.Ingrediënten
Voor de geroosterde pompoen
Voor de salade
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pompoen-geitenkaassalade met granaatappelpitjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Schil de pompoen, verwijder de pompoenpitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel over de bakplaat.Stap 3
Meng de honing, sojasaus en 3 eetlepels olijfolie in een kommetje tot een marinade. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Meng vervolgens op de bakplaat met de pompoen en rooster de pompoenstukjes 15 – 20 minuten in de oven.Stap 4
Meng in de tussentijd de olijfolie extra vierge met het citroensap en peper en zout tot een dressing.Stap 5
Snijd de geitenkaas in stukjes. Eventueel kun je hier balletjes van draaien met je handen.Stap 6
Rol de granaatappel over je werkblad zodat de pitjes aan de binnenkant loskomen. Halveer vervolgens en haal de pitjes uit de granaatappel.Stap 7
Meng vlak voor het serveren de citroendressing met de sla en verdeel de sla over de borden. Verdeel hierover de pompoenblokjes, geitenkaas, granaatappelpitjes en pompoenpitten. Serveer meteen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.