Pompoen ovenschotel met rookworst
Een heerlijke gevulde herfstschotel. Pompoen ovenschotel met worst, appel en tijm. Smullen!
Pompoen ovenschotel met rookworst
Bewaren
Als er iets is waar ik van houd, dan zijn het ovenschotels. Een lekkere warme schotel waarbij alles bij elkaar komt, ik ben er gek op. Daarom wilde ik ook aan de slag met een lekkere herfstschotel. Een typische herfst ovenschotel. Het werd deze heerlijke pompoen ovenschotel met rookworst, smullen!
Ik zit deze maand helemaal in een pompoen-fase. Ik geloof niet dat ik eerder zoveel gerechten met pompoen heb gegeten. Natuurlijk al meerdere keren pompoensoep, maar ook stamppot met pompoen hebben we al een paar keer gegeten.
Na het eten van de pompoenstamppot bedacht ik me dat het ook lekker zou zijn om hier een ovenschotel van te maken. Dat werd uiteindelijk het recept dat ik vandaag met je deel.
Pompoen ovenschotel met rookworst
Pompoen ovenschotel met rookworst dus. Een heerlijke herfstige ovenschotel met een basis van aardappelpuree. Met daarbij in de oven geroosterde pompoen. Lekker met tijm, blokjes appel, rookworst en kaas.
Hoe maak je pompoen ovenschotel?
Het is eenvoudig om de pompoen ovenschotel te maken. In de oven roosteren we de pompoenblokjes met ui en knoflook. Ondertussen koken we de aardappels. Hier stampen we een puree van. Een deel van de geroosterde pompoen en plakjes rookworst met blokjes appel roeren we hier doorheen en dit verdelen we over de ovenschaal. De overige rookworst, appel en pompoenblokjes verdelen we over de schotel en we maken het af met geraspte kaas.
Verwarm dit in de oven, en geniet van deze heerlijke herfstschotel met pompoen en rookworst. Smullen!
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de pompoenschotel.
Tip: dit is ook een hele fijne schotel om voor te bereiden. Maak het bijvoorbeeld een dag (of paar dagen) eerder en bewaar het afgedekt in de koelkast. Zo schuif je het na een lange dag werken zo de oven in.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pompoen ovenschotel met rookworst
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de ui en knoflook erbij. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Voeg ook de takjes tijm toe. Rooster de blokjes pompoen met de ui en knoflook 25 minuten in de oven.Stap 2
Kook ondertussen de aardappels gaar in een pan met water. Giet de aardappelen hierna af, maar houdt een beetje van het kookvocht apart.Stap 3
Stamp de aardappelen fijn, voeg een klontje boter en een beetje van het opgevangen kookvocht toe om het lekker smeuïg te maken. Roer ½ Van de geroosterde pompoenblokjes met de ui en blokjes appel door de aardappelen.Stap 4
Verdeel de helft van de plakjes rookworst over de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel hierop het aardappel-pompoen mensgesel. Verdeel hierover de rest van de rookworst en de overige geroosterde pompoenblokjes. Bestrooi met de overige plakjes rookworst en overige geroosterde pompoen. Bestrooi de pompoen ovenschotel met geraspte kaas.Stap 5
Verwarm de schotel 25 minuten in de oven, serveer de schotel hierna direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pompoen ovenschotel met rookworst
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de ui en knoflook erbij. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Voeg ook de takjes tijm toe. Rooster de blokjes pompoen met de ui en knoflook 25 minuten in de oven.Stap 2
Kook ondertussen de aardappels gaar in een pan met water. Giet de aardappelen hierna af, maar houdt een beetje van het kookvocht apart.Stap 3
Stamp de aardappelen fijn, voeg een klontje boter en een beetje van het opgevangen kookvocht toe om het lekker smeuïg te maken. Roer ½ Van de geroosterde pompoenblokjes met de ui en blokjes appel door de aardappelen.Stap 4
Verdeel de helft van de plakjes rookworst over de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel hierop het aardappel-pompoen mensgesel. Verdeel hierover de rest van de rookworst en de overige geroosterde pompoenblokjes. Bestrooi met de overige plakjes rookworst en overige geroosterde pompoen. Bestrooi de pompoen ovenschotel met geraspte kaas.Stap 5
Verwarm de schotel 25 minuten in de oven, serveer de schotel hierna direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Veerle
Ik kreeg dit recept als tip van een vriendin. Superlekker, voor herhaling vatbaar, dus een blijvertje. Ik heb alleen meer knoflookteentjes bij gedaan. Mmmmmmm
Eva
Heel erg lekker! Net weer een ander soort stampotje dan normaal :)
Eugène & Cindy
Super lekker gegeten, wij gaan dit recept vaker maken. Dank je wel Brenda!
Anita
Heerlijk recept, niks aan veranderen! 😋