Pompoenpuree met tijm en ui
Vandaag is het officieel Halloween! Zoals je gemerkt hebt doe ik dit jaar niet aan vieze of enge halloween-baksels. Daarvoor moet je bij iemand anders zijn. Wel zit ik inmiddels helemaal in het pompoenseizoen. En bij mij moet je wél zijn als je op zoek bent naar de aller lekkerste...Pompoenpuree met tijm en ui
Bewaren
Vandaag is het officieel Halloween! Zoals je gemerkt hebt doe ik dit jaar niet aan vieze of enge halloween-baksels. Daarvoor moet je bij iemand anders zijn. Wel zit ik inmiddels helemaal in het pompoenseizoen. En bij mij moet je wél zijn als je op zoek bent naar de aller lekkerste pompoenpuree!
Het is zo lekker om weer met de pompoen aan de slag te gaan in de keuken. Deze pompoenpuree is een van mijn lievelingsgerechten met pompoen. Mijn versie is afgeleid van het recept van mijn favoriete pompoensoep (dit recept). Door de stukken pompoen te roosteren op de ui en knoflook wordt dit niet bruin geroosterd, maar mooi zacht. Als je dit samen pureert ontstaat een heerlijke super zachte pompoenpuree. Zonder het toevoegen van een klontje boter.
Wat mij betreft is dit het ideale bijgerecht voor dit seizoen. Serveer het bij een mooi stuk (stoof)vlees met gebakken paddestoelen en je herfstmaaltijd is compleet.
Tip: kunt gare pompoen heel goed pureren in een keukenmachine. Het gaat niet klonten zoals bij aardappelen het geval is maar wordt een mooie zachte substantie.
Pompoenpuree – recept
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pompoenpuree met tijm en ui
Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier, verwarm de oven voor op 200° C.Stap 2
Haal de tenen knoflook uit het velletje en verdeel deze over de bakplaat. Snijd de ui in grof en verdeel dit ook over de bakplaat.Stap 3
Schil de pompoen, schep de zaden er uit en snijd de pompoen in grove stukken. Leg de stukken pompoen op de knoflook en ui. Breng op smaak met zout en peper, besprenkel met olijfolie en verdeel de takjes tijm erover.Stap 4
Rooster de pompoen 40 minuten in de oven, tot het gaar en mooi zacht is geworden. Verwijder de takjes tijm en laat het pompoenmengsel afkoelen.Stap 5
Stop de pompoen samen met de knoflook en ui in een keukenmachine en pureer dit tot een gladde puree.Stap 6
Bewaar de puree in de koelkast, en warm het op in een pannetje. Eventueel kun je dan nog een beetje olijfolie toevoegen om het smeuïger te maken.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pompoenpuree met tijm en ui
Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier, verwarm de oven voor op 200° C.Stap 2
Haal de tenen knoflook uit het velletje en verdeel deze over de bakplaat. Snijd de ui in grof en verdeel dit ook over de bakplaat.Stap 3
Schil de pompoen, schep de zaden er uit en snijd de pompoen in grove stukken. Leg de stukken pompoen op de knoflook en ui. Breng op smaak met zout en peper, besprenkel met olijfolie en verdeel de takjes tijm erover.Stap 4
Rooster de pompoen 40 minuten in de oven, tot het gaar en mooi zacht is geworden. Verwijder de takjes tijm en laat het pompoenmengsel afkoelen.Stap 5
Stop de pompoen samen met de knoflook en ui in een keukenmachine en pureer dit tot een gladde puree.Stap 6
Bewaar de puree in de koelkast, en warm het op in een pannetje. Eventueel kun je dan nog een beetje olijfolie toevoegen om het smeuïger te maken.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Wies Blommers
Kan de puree later worden verwarmd? Hoe?
Alda
Wat een heerlijke pompoen.