Pumpkin spice chocolate chip koek
Bewaren
We kunnen nu toch wel zeggen dat ‘de herfst AAN is’. Het wordt kouder buiten. Bij ons in het noorden is het de komende week ook herfstvakantie. De perfecte week om aan de slag te gaan met deze pumpkin spice chocolate chip koek.
Een heerlijke herfstkoek. Een echte traktatie voor de herfst met chocolade én pumpkin spice kruiden. Yummy!
Confession: ik (Brenda) lust geen koffie en daarom heb ik nog nooit een pumpkin spice latte gedronken. Maar wist je dat je deze typische herfstkruiden ook kun gebruiken in andere recepten? Zoals dit heerlijke herfstbaksel, een pumpkin spice chocolate chip koek.
Wat zijn pumpkin spice kruiden?
Pumpkin spice is een populaire smaakcombinatie die voornamelijk wordt geassocieerd met herfst en de feestdagen. De mix bestaat uit verschillende kruiden en specerijen, zelf vind ik het een beetje lijken op de bij ons bekende koek-en speculaaskruiden.
Meestal bevat pumpkin spice kruiden zoals kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember. Door deze smaken te combineren ontstaat een heerlijke warme herfstige smaak.
En goed om te weten: er is dus geen pompoen verwerkt in pumpkin spice. Wel wordt het vaak gebruikt om gerechten met pompoen op smaak te brengen.
Pumpkin spice chocolate chip koek
Zodra de herfst aanbreekt, grijpt iedereen naar pumpkin spicekruiden. En wij dus ook 😉 Deze mix is licht spicy en vol van smaak en daarom zo geliefd om mee te bakken.
In dit geval gebruiken we deze specerijenmix in een grote koek die je – anders dan je gewend bent bij koeken – bakt in een springvorm. Na het bakken snijd je de grote koek in punten.
Heb je trouwens geen pumpkin spicekruiden in huis? Gebruik dan kaneel of koekkruiden, net zo lekker!
Ingrediënten
Extra benodigd
- springvorm van 18cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pumpkin spice chocolate chip koek
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in. Bekleed de onderkant van de vorm met bakpapier.Stap 2
Mix de boter samen met de suiker tot en romig geheel. Voeg dan de pindakaas, eieren en het vanille-extract toe en mix door totdat het geheel romig is.Stap 3
Meng in de tussentijd het zelfrijzend bakmeel met de pumpkin spice-kruiden, een snuf zout en de chocoladedruppels. Voeg vervolgens toe aan de mixer en mix nog kort door. Schep het beslag dan in de springvorm.Stap 4
Bak de chocolate chip-herfstkoek 20 minuten in de oven totdat hij gaar is. Bestrooi eventueel met wat extra chocoladedruppels en pumpkin spicekruiden, laat kort afkoelen en snijd dan in stukken.Ingrediënten
Extra benodigd
- springvorm van 18cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pumpkin spice chocolate chip koek
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in. Bekleed de onderkant van de vorm met bakpapier.Stap 2
Mix de boter samen met de suiker tot en romig geheel. Voeg dan de pindakaas, eieren en het vanille-extract toe en mix door totdat het geheel romig is.Stap 3
Meng in de tussentijd het zelfrijzend bakmeel met de pumpkin spice-kruiden, een snuf zout en de chocoladedruppels. Voeg vervolgens toe aan de mixer en mix nog kort door. Schep het beslag dan in de springvorm.Stap 4
Bak de chocolate chip-herfstkoek 20 minuten in de oven totdat hij gaar is. Bestrooi eventueel met wat extra chocoladedruppels en pumpkin spicekruiden, laat kort afkoelen en snijd dan in stukken.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.