Quiche lorraine – en de nieuwste keukensnufjes!
Een recept dat écht niet mag ontbreken op brendakookt.nl en altijd goed is: dé klassieke quiche lorraine. Een quiche is multifunctioneel. Ik zet het op tafel als makkelijke maaltijd, als vrienden komen eten, op verjaardagen of bij een high tea. En na afloop van een wijnproeverij met 12 vriendinnen (waarbij...
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inQuiche lorraine – en de nieuwste keukensnufjes!
Bewaren
Een recept dat écht niet mag ontbreken op brendakookt.nl en altijd goed is: dé klassieke quiche lorraine.
Een quiche is multifunctioneel. Ik zet het op tafel als makkelijke maaltijd, als vrienden komen eten, op verjaardagen of bij een high tea. En na afloop van een wijnproeverij met 12 vriendinnen (waarbij de wijn niet werd uitgespuugd) bleek het ook een ideaal gerecht te zijn. Ook heb ik altijd een paar punten quiche in de vriezer liggen die ik ontdooi en opwarm als lunch voor mezelf. Heerlijk!
Quiche Lorraine
Ik vind het leuk om te variëren met quiche-recepten, er staan er dan ook al meerdere op mijn blog (bekijk ze hier). Maar een echte Quiche Lorraine ontbrak nog, tot vandaag! Het is een snelle quiche die je binnen 20 minuten in de oven stopt. De basis ingrediënten zijn natuurlijk eieren, met daarbij spekjes en kaas. In de klassieke variant wordt gruyère kaas gebruikt, in dit geval vind ik het lekker om voor oude kaas te gaan.
VT wonen en design beurs
Gister stal mijn quiche lorraine de show op de VT wonen en design beurs. Op de (prachtige!) stand van Mandemakers Keukens kookte ik voor de bezoekers van de beurs. Mandemakers showt op de beurs de nieuwste gadgets en snufjes op kookgebied, en je kunt je droomkeuken hier natuurlijk ook laten tekenen.
In dit geval was de quiche een ideaal hapje omdat ik hiermee een grote groep mensen kan laten proeven, ik weet dat het altijd lukt en hiervoor heb je niet per se een bord of bestek nodig, handig!
Naast de quiche maakte ik ook de zalmhapjes met roomkaas en citroen klaar, en de wraphapjes met kip en pesto.
Op de stand zijn meerdere keukens te zien. Lucky me mocht koken in de mooiste keuken van de beurs. Met een (echte!) gouden kraan van Quooker, nieuw Bora afzuigsysteem (wat werkt dat goed!), prachtige KitchenAid ovens en een mega Amerikaanse koelkast (ook van KitchenAid).
En ‘mijn keuken’ heeft een heel mooi en super dik werkblad van marmer, wat is dat mooi! Al was dit blad voor mijn foodfoto’s wel erg glanzend, dit kan ook komen door de vele lampen die aanwezig waren.
De beurs is prachtig, je kijkt je ogen uit op woongebied en hierdoor is het een leuke dag uit. En er is ook voldoende te zien op het gebeid van koken. Tot en met zondag 8 oktober zijn de nieuwste keukengadgets hier nog te bekijken.
Nu snel door naar het recept van de quiche lorraine, zodat je dit weekend thuis ook aan de slag kan!
Quiche lorraine
Dit artikel schreef ik in samenwerking met Mandemakers Keukens, lees mijn disclaimer.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quiche lorraine – en de nieuwste keukensnufjes!
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in.Stap 2
Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Snijd de lente-ui in ringen.Stap 3
Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met de deegplakjes.Stap 4
Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de bloem en crème fraîche. Voeg de lente ui, geraspte kaas en de gebakken spekje toe. Breng op smaak met peper.Stap 5
Giet de vulling in de vorm. Bak de quiche lorraine 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg krokant.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze quiche lorraine – en de nieuwste keukensnufjes!
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in.Stap 2
Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Snijd de lente-ui in ringen.Stap 3
Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met de deegplakjes.Stap 4
Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de bloem en crème fraîche. Voeg de lente ui, geraspte kaas en de gebakken spekje toe. Breng op smaak met peper.Stap 5
Giet de vulling in de vorm. Bak de quiche lorraine 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg krokant.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in5 reacties
sue
erg lekker had beetje prei en 2 tomaten over die erbij gedaan 2 eitjes en creme fraiche extra de prei ook gebakken en 4 champignons had ik ook nog even gebakken krul peterselie had ik nog liggen lol mespuntje gemalen komijn ook erin gedaan echt lekker bedankt voor recept je kunt varieren.
Evelien Bijen
Lijkt me heerlijk voor Pasen de quiche lorraine toe te voegen aan de hapjes.. kan ik deze taart ook van te voren afbakken en daarna opnieuw oppiepen zoiets?
Brenda Hoff
Hoi Evelien, ja dat kan met deze heel goed. Ik zou hem dan de eerste keer wat korter bakken, bijv zodat hij net gaar is. En dan de tweede keer ook even in de oven opwarmen.
Marianne
Hoi Brenda, Kan ik deze quiche lorraine bakken in mijn Crusty Bake Quichevorm Ø 25cm? Mijn sinterklaascadeau. Ik ga dus voor het eerst een quiche bakken vandaar mijn vraag aan jou.
Brenda Hoff
Hoi Marianne, ja dat kan hoor.